• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Multiecuscan-wady i zalety.

Ostatnia edycja:
Mam 47 lat, i jak wcześniej napisałem nie znam się na diagnostyce. Czy ktoś z młodszych, bieglejszych kolegów mógłby napisać. Dziadek kup to i tamto a aktywujesz tempomat? Trochę wyrozumiałości poproszę... nie chcę niepotrzebnie wydawać pieniędzy.

Multiecuscan w pelnej wersji i odpowiedni kabel.
Kable puki co najpewniejsze zawsze od viaken.pl

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mam 47 lat, i jak wcześniej napisałem nie znam się na diagnostyce. Czy ktoś z młodszych, bieglejszych kolegów mógłby napisać. Dziadek kup to i tamto a aktywujesz tempomat?

Bariera wieku i różne ograniczenia tkwią tylko w Twojej głowie:(.

Dopiero niedawno nauczyłem się diagnostyki auta, ale w żaden sposób nie przyszło mi wiązać jej z wiekiem:).

Bariera wieku i różne ograniczenia tkwią tylko w Twojej głowie:(.

Dopiero niedawno nauczyłem się diagnostyki auta, ale w żaden sposób nie przyszło mi wiązać jej z wiekiem:).

Małolaci są sprytniejsi gdy chodzi o komputery i lepiej się z tym pogodzić :D Dzięki, spróbuję powalczyć z tematem :P

Ta sprytniejsi

Kup co Ci bardziej pasuje.
Do tego Mesa lub alfa obd na pc.
Ewentualnie alfaobd na androida
przeczytaj temat o dokładaniu tempomatu w mito giulietta

No i co zamierzasz już umierać?:D

Czyli co jak mam 54 to już kwiatki od spodu wącham...hehe;)

Mógłby ktoś polecić jakis interfejs bezprzewodowy OBD 327 do Alfy 147?

@sołtys
Giulietta wymaga wersji zarejestrowanej.

To już teraz wiem dlaczego w wersji free nie mogłem uzyskać jakiegokolwiek połączenia kablami od viakena z multiecuscan. Mam Giuliette QV i za nic nie chce się połączyć z mes. Próbowałem również darmowej wersji Alfaobd i ten sam efekt.

To już teraz wiem dlaczego w wersji free nie mogłem uzyskać jakiegokolwiek połączenia kablami od viakena z multiecuscan. Mam Giuliette QV i za nic nie chce się połączyć z mes. Próbowałem również darmowej wersji Alfaobd i ten sam efekt.

Mam wersje free i sie łaczy bez problemu, różnica w ilosci kontrolowanych max elementów bo bodajze 5 oraz czas max 10 min do rozłączenia i ponownego połączenia.

- - - Updated - - -

Mógłby ktoś polecić jakis interfejs bezprzewodowy OBD 327 do Alfy 147?

wszystko masz w tym temacie

[MENTION=3642]zieloo007[/MENTION] Łączysz się z Giulietta czy innym autem?

Tutaj problem tez moze lezec w kablach. Polaczysz sie tylko kablem ELM. KKLem nie jest to mozliwe.

@up Viakien twierdzi, że na wersji free będzie działać tylko będzie się rozłączał po 10 minutach

Nie prawda. [MENTION=1199]sołtys[/MENTION] powinien potwierdzić lub zaprzeczyć.

Ostatnia edycja:
Czy ktoś miał taki problem z Multi Ecu Scanem, że program zawiesza się gdy próbuję zrobić wykres więcej niż 1 parametru? 1 parametr się rysuje i działa, więcej niż 1 powoduje że program przestaje odpowiadać. Mam interfejs VAG KKL z przełącznikiem od PMFactory

Ostatnia edycja:
Hahaha nie sądzę, 8GB ramu i 8 rdzeniowy procesor :D
Dodam jeszcze że Fiat ECU Scan wogóle mi nie działa, zrywa połączenie po zaznaczeniu jakiegokolwiek parametru do połączenia. Jak kolega wróci z urlopu to pożyczę od niego ELMa, może to wina tego że mam VAG KKL?...

Amortyzatory
Powrót