• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Multiecuscan-wady i zalety.

widzę ,że nie tylko ja miałem "straszonko" he he he ( też mi nie gadał z alfą kabelek od nich ... )

Kurcze a na dniach chciałem zamówić ich zestaw ten za ok 370zl kable plus MES'a i teraz mam problem bo jak coś działać nie będzie..?

Kabel ok można zamówić w innym miejscu a co z programem? Przecież podobno tylko oni mają ori pełna wersję na sprzedaż.

Kup przez program. Ściągnij demo i tam masz cala instrukcje zakupu licencji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

otóż to - wcale nie trzeba "od nich"
ja rozumiem ,że sporo ludzi korzysta z "cracka"
ale sprzedanie niesprawnego kabla i pierwsza odp na reklamację to straszenie bazą piratów itp to idiotyzm
no ale co tam - lepiej cieszyć się z części wystraszonego pirata który kupił kabel za 30zł niż poprawnie rozpatrzyc reklamację często pełnoprawnego uzytkownika oprogramowania ...
pm factory = "nie lubię tego" :-)
sprzedadć , olać , nastraszyć , zapomnieć

- - - Updated - - -

https://www.multiecuscan.net/Register.aspx

Panowie[i Panie oczywiście też]-takie pytanie.Mam ELM 1,4 który świetnie dogaduje się z MES.Kupilem więc zestaw 3 przejściowek [m.in.żółta].No i niestety nie łączy się z ECU..Czy jest to wina przejściówki czy ELMa? Przy wlączeniu testu polączenia z interfejsem pokazuje się komunikat -"przekroczono czas semafora" czy coś takiego.Przy użyciu tylko ELMa szybciutko zalicza test podając komunikat że może być polączony ze wszystkimi modulami CAN.Nie wiem czy odsylać kabelki czy nie...

Czemu trzech przejsciówek? Do giulietta trzeba tylko zółtą do modułu nadwozia, reszta bez przejściówek.

No tak ale akurat był taki zestaw niewiele droższy od samej żoltej.A może kiedyś będę mial inną wloszczyznę?:cool:Natomiast teraz na chlodno przeczytalem w opisie aukcji że jest on dedykowany do ELM ale na USB.Pewnie dlatego mój na blutku nie chce hulać...Trzeba będzie kupić albo nowy ELM albo nową przejściowkę.

Kup na usb jest dużo pewniejszy

Mam AR 156 2,4 JTD 150 KM na MultiEcuScan (na licencji) po podłączeniu KKL (ten niebieski z przełącznikami) odczytam wszystko z wyjątkiem silnika :(, mogę spróbować tym kablem? => ELM327 v3 FORD USB na chipie STN1170 ?

Podaje jakiś konkretny komunikat przy próbie łączenia z silnikiem czy tylko informację, że nie połączono ?

Hmm, czasami są jakieś konkretne komunikaty, wskazujące na ustawienia połączenia, wtedy można nimi manewrować i się połączyć, ja kiedyś miałem w jednym aucie "latency too high" lub coś podobnego i udało się połączyć bo obniżeniu wartości parametru. W Twoim przypadku dość ogólny komunikat, nie pomogę.

Nie wiem czy zauważyliście (przede wszystkim Ci, którzy MES pobierają od producenta, a nie z chomika...) ale powstała wersja na iOS. Jutro dopiero będę mógł sprawdzić jak działa z autem, ale przeklikując się w trybie symulacji, wygląda na to ze jest dość solidnie rozbudowana. Można pobrać z AppStore za free, ale pewnie użycie jakiejś opcji inaczej niż w trybie odczytu, wymaga subskrypcji (roczna, ~250pln)

Hej.podesle ktoś link z allegro lub Olx jaki kupić zestaw do samodzielnego ustawiania podstawowych procedur po wymianach . Jaka kostkę na Bluetooth. I jaka aplikacja android najlepsza do 1.4 Multiair .

Ktos juz sie z tym spotkal?

Z tego co wiem licencja raz kupiona jest na zawsze a tu taki psikus.
Moja ma juz z 7 lat..
56.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja się spotkałem kilka razy.
Wyślij im na maila opis co się stało oraz swoje dane, hardware key (w "REGISTER" go znajdziesz) i Ci przyślą kod do aktywacji.

Amortyzatory
Powrót