marekkoczta
Aktywny
Ale też z obsługą przełączania CAN?
Jeżeli nie to czemu nie Viaken o ktorym nikt nic złego?
viaken jest ok tu raczej mi chodzi o przesyłanie szybszych transferów fd-can. W innych autach to juz podstawa.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Ale też z obsługą przełączania CAN?
Jeżeli nie to czemu nie Viaken o ktorym nikt nic złego?
pojawil sie jakis nowszy pc.factory ma na aledrogo chce kupic jakiz zapasowy zeby byl na stanie.
viaken nie oferuje multiplexera więc machasz adapteramiviaken jest ok tu raczej mi chodzi o przesyłanie szybszych transferów fd-can. W innych autach to juz podstawa.
Panowie bo jakoś nie jestem pewien czytając. Ten vLinkerMS ma multiplexer napędzany "normalną" wersją MES'a, czy potrzeba wersji MULTIPLEXED? Jeżeli "normalną" to wiadomo od której wersji?
@kryzie, coś mylisz, bundle od mesa jest z vLinkerem MS, kupując od nich masz 2 lata updatów
NEW! Multiecuscan MS package
This bundle includes a Vgate vLinker MS/Multiecuscan interface, a license for Multiecuscan REGISTERED for Windows and 2 years full functionality of Multiecuscan for iOS

@epsonix - piszesz tu o ABS i race mode . Właśnie po wgranym race mode chcialem sobie wyprobowac jak Alfa jezdzi po sniegu . Podczas śniegowych testow wyskoczyl mi wlasnie błąd na descce Check Brake System . Wiem ze moje tylnie Hamulce nie sa w dobrej formie ale jeszcze nie wymagaja wymiany . Rozwazam rowniez awarie modulu ABS. Ale po przeczytaniu tego posta widze ze moze rowniez trzeba wykonac kalibracje ABS . Czy to faktycznie moze pomoc ?? Czy to wróżenie z fusów??pewne kalibracje w ABS musisz zrobić przy większych zmianach które dotykają ABSu w jakiś sposób - race mode, acc, zmiana typu hamulców. przy innych nie trzeba. dlaczego, to pytanie nie do nas tylko inżynierów z Alfy czy Continentala, zgaduję - zmiana konfigu dotyczącego w jakiś sposób tego modułu jest uznana za krytyczną i robi jakiś reset/wymaga kalibracji.
Oczywiście chodzilo w momencie uzywania recznego przy postojuco masz na myśli że używasz "ręcznego" - podczas jazdy? jesli tak to się bym nie zdziwił że auto głupieje bo to hamulec postojowy/awaryjny a nie ręczny do robienia jakiś slidów na drodze