• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Mopar connect

Jack801

Nowy
Auto
Jeep GC, Stelvio 2.0 Executive
Drodzy
Czy ktoś to ma ???
Jakie to ma dokładnie funkcje ? Czy pozwala na zdalne uruchomienie auta ?
Czy można jeździć bez kluczyka ?

Mam takie ustrojstwo w volvo i działa bardzo zacnie - zastanawiam się czy dołożyć do Stelvio

Mam. Funkcje jak w opisie na stronie. Nie da się włączyć zdalnie silnika. Lokalizacja działa dobrze, może być pomocna przy kradzieży.

Dziękuje !!!
Tak myślałem
Mopar connect w U.S. znacznie ciekawszy :)

Witam

w moim samochodzie przestało działać po 2 miesiącach ( najpierw czekałem miesiąc na instalację bo z fabryki przyjechało bez modułu )
Kolejne 2 miesiące to przepychanka z serwisem telefonicznym jak rozwiązać problem. Tuż przed wizytą w serwisie ( kolejnym zresztą ) zaczęło samoistnie działać :-).
Zdecydowano nie wymieniać modułu tylko aktualizować system. Efekt jest taki, że samochód ma zamknięte drzwi a conect pokazuje że są otwarte.

Co ciekawe jak otworzysz zdalnie drzwi to nie rozbraja się alarm.
Przy zakupie auta zaproponowano mi alarm nie fabryczny bo w fabrycznym podobno nie można wyłączyć "pikania" przy uzbrajaniu i rozbrajaniu.
A przez Alfa conect można rozbroić tylko alarm firmowy.

Pewnie przy fabrycznym można wyłączyć pikanie. Trzeba tylko ustawic kod kraju, w kt pikanie alarmu jest zabronione. Np. Holandii.

Co do lokalizacji to dokładność wynosi kilka metrów i wskaźnik nigdy nie "skacze" po mapie. Odblokowanie drzwi dodatkowo zabezpieczone PIN-em. Przydatne gdyby dzieciak dobrał się do smartfona na wczasach i otworzył ojcu zdalnie auto na lotniskowym parkingu. Do tego wskaźnik paliwa w procentach, poziom rozładowania akumulatora, ciśnienie opon, status zamknięcia drzwi. Ogólnie opcji jest dużo - w pełnym abonamencie jest pakiet assistance - pomoc 24/7 w razie wypadku, awarii lub kradzieży (moduł wykrywa przecięcie kabli, ma sporo czujników, m.in żyroskop i komunikuje się poprzez sieć GPRS).

Powiedziano mi, że tylko przy zmianie języka w systemie... chciałem zostać przy polskim a w tym przypadku podobno pikania wyłączyć nie można.

- - - Updated - - -

Co do lokalizacji to dokładność wynosi kilka metrów i wskaźnik nigdy nie "skacze" po mapie. Odblokowanie drzwi dodatkowo zabezpieczone PIN-em. Przydatne gdyby dzieciak dobrał się do smartfona na wczasach i otworzył ojcu zdalnie auto na lotniskowym parkingu. Do tego wskaźnik paliwa w procentach, poziom rozładowania akumulatora, ciśnienie opon, status zamknięcia drzwi. Ogólnie opcji jest dużo - w pełnym abonamencie jest pakiet assistance - pomoc 24/7 w razie wypadku, awarii lub kradzieży (moduł wykrywa przecięcie kabli, ma sporo czujników, m.in żyroskop i komunikuje się poprzez sieć GPRS).

Jak jest u Was... jak zostawiam auto na kilka dni to mam stan aktualny na ostatnie zamknięcie samochodu. Przy zapytaniu po kilku dniach system nie odpytuje o aktualny stan auta tylko podaje ten sprzed kilu dni. O ile kilometry i poziom paliwa się nie zmienia to naładowanie akumulatora i temperatura otoczenia pewnie tak.

Jak jest u Was... jak zostawiam auto na kilka dni to mam stan aktualny na ostatnie zamknięcie samochodu. Przy zapytaniu po kilku dniach system nie odpytuje o aktualny stan auta tylko podaje ten sprzed kilu dni.
U mnie podobnie, jednak tak się dzieje zaraz po odpaleniu aplikacji. Wystarczy że przeskoczę do my:Car aby odczytać pozycję na mapie i wówczas status się uaktualnia.

A u mnie nie... podaje wczorajszą pozycję zamknięcia auta. Nawet po zdalnym otwarciu drzwi nie uaktualnia danych... czyli znowu telefon do serwisu :(

U mnie nie ma możliwość zdalnie otwarcia lub zamknięcia drzwi. Jest tylko status położenia drzwi, ale nie jest to status zablokowanych zamków, pokazuje tylko czy drzwi są otwarte i uchylone, czy zamknięte.

Hmm aż przetestuję te drzwi z ciekawości. Może coś jest wpięte niedokładnie.
U mnie wygląda tak (zaznaczony czerwoną obwódką) mpar_connect.jpg
Jeśli rzeczywiście nie można otworzyć/zamknąć drzwi zdalnie, to zaczyna to przypominać prosty moduł volkswagen connect
który często dorzucają golfiarzom za złotówkę i jest to mała kostka do podpięcia pod OBD2 obsługiwana przez apkę.

Spróbuj otworzyć lub zamknąć zdalnie zamki w drzwiach . Raczej nie bardzo.

Rzeczywiście. No to trudno, przynajmniej odpada dylemat czy przedłużać pakiet za rok.

jeszcze cytując za instrukcją:
"Blokada drzwi jest to funkcja my:RemoteControl, poprzez którą możesz blokować i odblokowywać drzwi swojego samochodu zdalnie.
Usługa ta wymaga wprowadzenia kodu PIN, który ustawiłeś podczas aktywacji usług.
Aby zablokować i odblokować drzwi zdalnie, wszystkie drzwi samochodu muszą być zamknięte, silnik wyłączony, a samochód musi znajdować się w obszarze objętym zasięgiem GPS i sieci mobilnej.
Usługa ta nie jest dostępna w samochodach wyposażonych w alarm objętościowy. "

Wygląda na to że mam alarm objętościowy.

Amortyzatory
Powrót