• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Montaż zestawu Bose

Mi też Herzty syczą przy braku muzyki, ale jak się przyłoży ucho bardzo blisko do oryginalnych Bose, to też tak jest.
Mimo tego i tak nie zdemontuje ich, bo jest mega różnica.

Ostatnia edycja:
Wychodzi na to, ze DT24.3 ma srednice 34 mm, a DT16 32mm. DT24.3 ma glebokosc 20mm, a DT16 16mm. No i teraz pytanie czy wejdzie oryginalna siatka Bose, a jesli nie to czy mozna z Hertzow sciagnac siatke, aby zmniejszyc ich glebokosc.

Zobacz na moją fotorelację - zobaczysz, że ja DT16 oklejałem kilkumilimetrową gąbką żeby mi tweet nie gonił, tak więc średnica większa o 2mm powinna pasować idealnie. Z głębokością może być problem, bo u mnie DT16 były na styk. Być może zdjęcie sitka pomoże - w końcu masz sitko BOSE.

z tym, że Maciey ma w swojej GT uchwyt na klamkę i tweeter z odkręcaną tylną zaślepką (tam gdzie wchodzi sam tweeter). Rozwiązanie takie było montowane bodajże od 2006 roku. Ja w swojej GT z 2004 roku musiałem wyciąć te zabudowane zaślepki. Wykorzystałem do tego nasadki do wiertarki służące do wyżynania boazerii. Użyłem najmniejszego gwintu i musiałem jeszcze trochę zeszlifować papierem ściernym, bo tweeter się nie mieścił

Tak, wiem o tym. U mnie w 147 przed FL z przodu jest zaślepka, ktorej nie da sie wykrecic, trzeba wyciac otwor. Natomiast w tylnych boczkach calej maskownicy nie da sie wyciagnac. Jest "zanitowana" plastikowymi bolcami. Co dziwne, z tylu zaslepka tweetera jest wykrecana :D Tylko martwi mnie ta glebokosc, ale pewnie da sie sam tweeter wyciagnac z obudowy i siatki, wiec powinno pasowac.

Natomiast w tylnych boczkach calej maskownicy nie da sie wyciagnac. Jest "zanitowana" plastikowymi bolcami.

da się, da się :) zajrzyj na stronę 10 tego tematu, tam znajdziesz instruktarz, załączony przeze mnie, jak dobrać się do tej maskownicy :)

no, ale te bolce można podważyć i wyjdzie. Ja tak zrobiłem. Przecież jakoś ten element musi być demontowany- tak mi się przynajmniej wydaje

Panowie niechcialbym otwierac nowego tematu , dlatego pisze tutaj :) Nie działa mi przedni lewy głosnik , nie dochodzi prad do niego , sam glosnik jest sprawny . Mam pytania jak poprowadzone sa do niego kable , przy radiu wszystko sprawdzalem , tam wydaje sie wszystko ok .d

rozepnij i zepnij wtyczkę między drzwiami a słupkiem A, jak nie pomoże - sprawdź czy sygnał dochodzi do tej wtyczki
najczęściej pęka przewód na zgięciu w gumie przy słupku A

rozepnij i zepnij wtyczkę między drzwiami a słupkiem A, jak nie pomoże - sprawdź czy sygnał dochodzi do tej wtyczki
najczęściej pęka przewód na zgięciu w gumie przy słupku A
Niestety lecz po rozłączeniu , wyczyszczeniu i ponownym zlozeniu wstyczki dalej nie dziala .
Przy slupku A - ktory to slupek ?

ten na którym jest zawias drzwi i do którego wchodzą przewody

to którą kostkę rozpinałeś ? nie pisałem o tej przy głosniku tylko właśnie o takiej dużej zbiorczej przy słupku A

ten na którym jest zawias drzwi i do którego wchodzą przewody

to którą kostkę rozpinałeś ? nie pisałem o tej przy głosniku tylko właśnie o takiej dużej zbiorczej przy słupku A
No rozpinałem ta duża przy zawiasach , i zero poprawy . Gdzie dalej leca te kabel zeby szukac przyczyny ??

druty popękane w srodku moga byc... rece opadaja... chlopie, wez jakis glosnik, wlacz radio i sprawdz czy w tej duzej okraglej kostce
miedzy drzwiami a slupkiem A jest sygnal glosnikowy

wybacz brak pl znakow, nie mam sily alt wciskac :D

- - - Updated - - -

teraz dopiero widze - nie KABLE W DRZWIACH !!!!!!!!!!!!

pisalem chyba wyraznie - kable idace od tej rozpinanej kostki do slupka A - tam sie łamią a nie w samych drzwiach... a łamią się bo drzwi sie otwiera i zamyka co oznacza zginanie a to prowadzi do ŁAMANIA

To juz zrobilem na poczatku , cala koste rozebralem , styki poczyscilem , gume sciągłem i patrzylem na kable , wszystkie byly ok , wiec przeszlem do drzwi ale tam tez jest ok , dlatego teraz ciekawi mnie gdzie leca kable od slupka do źródła , gdzie dalej szukac przyczyny ?

- - - Updated - - -

znaczy naocznie sprawdzone tylko ?
Nie , izloacja cala , nigdzie nie rozciete , wymacany po centymetrze xD

Amortyzatory
Powrót