Montaż uniwersalnego sterownika centralnego zamka

• Autor wątku Autor wątku Smith
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Chyba zakupie ten od stiga.pl i ciekawe czy będzie działało domykanie czas pokaże

w oryginale mi to działało - nic nie musiałem przylutowywać, więc nie wiem skąd takie info.
no to chyba w takim razie miałeś to fabrycznie ?

Tutaj w przypadku osobnej centralki - jest to dodatkowy zespół przekaźników podłączany osobno - niezależnie od tego co było do tej pory.
no to tak jak myślałem - w takim razie kwestia wpięcia się we wiązkę która idzie do drzwi kierowcy.

W Stig.pl nie mają grotów do naszego modelu kluczyka trzeba szukać na własną rękę

Ale po co Ci grot ?
Nasze groty nie będą pasowały do ich scyzoryków ?
Ja w sumie nie myślałem o dorabianiu kluczyków - bo mam dwa, tyle że z uwaloną elektroniką

- - - Updated - - -

Jeżeli jesteś z nimi w kontakcie - zapytaj o wymiary mocowania grota - ewentualnie zdjęcie z przyłożoną linijką, suwmiarką- ja jestem w stanie to policzyć dla naszych grotów - bo mam same groty oryginalne.

Groty będą pasować rozmiar uniwersalny mocowanie też

Grot mam już dorobiony musiałem bo mam tylko jeden kluczyk :P
Jutro będe miał już ten cały zestaw, poskładam to wszystko włożę imo do nowego kluczyka i narazię będę jeździł z nim, zanim to wszystko dam do podłączenia

Ostatnia edycja:
Napiszę tutaj - to zostanie dla potomnych, a nie tylko na priv ;)
wrzuć zdjęcia grota przymocowanego do scyzoryka, czy scyzoryk się normalnie zamknie z naszymi grotami.
Jak kwestia immo - nie jest luźne ?> nie trzeba podklejać czyms ?
Ile zapłaciłeś co jest w zestawie

Już Piszę :P

W zestawie od Stig.pl Dostałem
BLOKER 60MAX
2 Piloty
Sterownik Centralki
Okablowanie
Instrukcje co gdzie i jak podłączyć
Cena 91 zł z wysyłką

Do tego 2 groty tak na wszelki wypadek
20140116_230215.jpg

Cena 22 zł z wysyłką
Wyfrezowanie 50 zł
Przykręca sie go na 2 małe śrubeczki są w komplecie

Tylko oni posiadają grot do Naszych Alf obdzwoniłem chyba wszystkich i tylko oni mają
http://www.autotronika.pl/pl/product/grot-do-fiat-ii.html?search=product&string=Grot&search_top=

Miałem problem z rozebraniem starego kluczyka bo ktoś go posklejał i niestety ale uległ rozwaleniuu ale to już inna bajka ;((

Jakość kluczyka oceniam na bardzo dobrą, kształt to kwestia przyzwyczajenia, mechanizm jest bardzo dobry TAKI SAM jak w oryginalnym

Po rozebraniu starego kluczyka wyjąłem z niego imo i przełożyłem do nowego, i tu zaczął sie problem ponieważ tam jest strasznieee dużo miejsca które trzeba czymś wypełnić bo inaczej pastylka będzie latała po całym kluczyku i pojawia się czasem błąd kodu imo, możecie sie śmiać ale ja wypełniłem to plasteliną :P i jest już oki działa bez problemu (nie radzę przyklejać na stałe nigdy nic nie wiadomo)

Poskręcałem wszystko i czas na próbę, auto normalnie odpala można go zamknąć z kluczyka(reszta jest jeszcze nie podłączona zrobiłem tylko kluczyk)
Logo z oryginalnego kluczyka po małej przeróbce pasuje ale te co daje stig są naprawdę oki

Podłączeniem reszty zajmie się mechanik ale to dopiero za 2 lub 3 tygodnie wcześniej nie będę miał na to czasu będe Was informował co z tego wynikło

20140116_193422.jpg20140116_193523.jpg20140116_193933.jpg20140116_194121.jpg20140116_194129.jpg20140116_193355.jpg

Całość myślę że nie przekroczy 200 zł wiec chyba nie jest źle
Jeśli macie pytanie potrzebujecie zdjęć itd. piszcie śmiało zrobię co w mojej mocy

Ostatnia edycja:
Czyli standardowo, ja zamiast grotów potrzebuje moduł do zamykania szyb.
Fajnie, jak jakaś kasa wpadnie to zamawiam ;)

to jak mechanik będzie montował centralny to lipa :( nie będzie instrukcji pewnie :(

Jeśli chodzi o schemat podłączenia to mam dokładnie opisany który kabel do którego idzie i gdzie go wpiąć tylko że w pdf

Załączniki

Ostatnia edycja:
Czytam tą instrukcje i sory ale jakoś nie łapie do końca - przecinania przewodów np przy domykaniu szyb - co mam sobie tam podpiąć ?

no faktycznie, trochę dziwna ta instrukcja... chyba, że na samej centralce jest wszystko pozaznaczane

Dobra czas coś zamówić - poza stigiem, zastanawiam sie jeszcze nad alarmem vulcan 3 - 20zł róznicy, tylko nei wiem czy chce mi sie bawić w montaż czujnika i syreny

daj linki do wszystkich centralek nad którymi się zastanawiasz - mogę pomóc jedynie tak, że wypowiem się który bym ja osobiście wybrał :)

Moja w poniedziałek zostanie zamontowana po 19 zdam relacje jak to działa i czy wszystko sie otwiera.
A co do alarmu to Alf nie kradną :P

Amortyzatory
Powrót