• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Montaż łopatek

Dzięki Stacho!!widzę ze nie tylko ja zauważam problem z użytkownikiem ———marekkoczta ———

Myśle ze administrator tego forum powninien dać mu bana, bo widać ze ma kompleksy i nie wnosi nic do tego forum..

Człowieku kompleksy to masz z czasu komuny jeszcze, typu pokrowce na auto stracę gwarancje jak założę sobie cos w moim samochodzie Zadawaj pytania normalne albo czytaj watki ze zrozumieniem wszystko było opisywane kilkanaście razy.

Dzięki Stacho!!widzę ze nie tylko ja zauważam problem z użytkownikiem ———marekkoczta ———

Myśle ze administrator tego forum powninien dać mu bana, bo widać ze ma kompleksy i nie wnosi nic do tego forum..
Jestem też za banem dla marekkoczta, on często obraża użytkowników tego forum.

Witam.

Kolego masz jeszcze na sprzedaż ten zestaw (łopatki + obudowa)?

Mam 2 komplety łopatek, obudowę dolną 1 do Giulii mam zamówioną, a do Stelvio mogę mieć lokalnie używkę lub w pare dni nową.
Jakby ktoś chciał to zapraszam na montaż ewentualnie inne retrofity/konwersje do siebie. Proszę nie pisać wiadomości priv na forum ani tu w wątku, kontakt na garage@stuff4car.com.
Ze względu na praktycznie brak ofert tylko nie sprzedaję samych łopatek - tylko na montaż/wprogramowanie u mnie.

EDIT, oba komplety manetek już zamontowane u klientów (tu na forum)

Ostatnia edycja:
Wysłałem e-mail. Pytanie do osób, które dołożyły sobie łopatki, czy nie przeszkadzają one w obsłudze kierunkowskazów, wycieraczek? Często z nich korzystacie, czy raczej bajer i głównie spełniają rolę wizualną?

Ostatnia edycja:
Jako osoba która dołożyła ok 10 razy łopatki nie pozostają ślady fizyczne, są oczywiście ślady w komputerze (zmiana konfigu na taki z łopatkami), nikt tego jednak w ASO nie zauważy. Łopatki ori, obudowa ori, żadnego druciarstwa, konfig auta jakby były łopatki.
W manewrowaniu kierunkami nie przeszkadzają choć pewnie na początku parę razy dotkniesz łopatki. ciut gorszy dostęp do regulacji pokrętłem wycieraczek, nie przeszkadza kwestia przyzwyczajenie (z resztą ile razy z tego się korzysta - jak ustawiłem raz na bardziej czuły automat 2.5 roku temu, tak jest do dziś 99.9% czasu, może kilka razy zdarzyło mi się że włączyłem sam max wycieraczki bo automat wycierał w standardowym tempie a już za mocno jak dla mnie lało). Odpiszę na maila później.

Jako osoba która dołożyła ok 10 razy łopatki nie pozostają ślady fizyczne, są oczywiście ślady w komputerze (zmiana konfigu na taki z łopatkami), nikt tego jednak w ASO nie zauważy. Łopatki ori, obudowa ori, żadnego druciarstwa, konfig auta jakby były łopatki.
W manewrowaniu kierunkami nie przeszkadzają choć pewnie na początku parę razy dotkniesz łopatki. ciut gorszy dostęp do regulacji pokrętłem wycieraczek, nie przeszkadza kwestia przyzwyczajenie (z resztą ile razy z tego się korzysta - jak ustawiłem raz na bardziej czuły automat 2.5 roku temu, tak jest do dziś 99.9% czasu, może kilka razy zdarzyło mi się że włączyłem sam max wycieraczki bo automat wycierał w standardowym tempie a już za mocno jak dla mnie lało). Odpiszę na maila później.

Dzięki za odpowiedź, to jest rzecz, której najbardziej brakowało mi w konfigu mojego auta. Poczekam na Twoją odpowiedź na mailu i przemyślę jeszcze sprawę.

zapomniałem odpowiedzieć na najważniejszą część pytania

Często z nich korzystacie, czy raczej bajer i głównie spełniają rolę wizualną?
cały czas, od startu z D1 (klik lewą łopatką) potem albo pozwalam automatowi zmieniać na odcince (Dynamic) albo sam zmienię bieg, przy redukcjach tylko na manetkach, normalna jazda ze stałą prędkością to wraca sam automat ale np jak wchodzę w łuk na drodze to to z 2 biegi niżej daję i lekko na gaz, przed wyprzedzaniem, to samo - wiem że mam auto responsywne cały czas gotowe na moją reakcję. fun 100% of time. łopatki są warte założenia choćby dla wyglądu (to tak bardziej dla kolegów z 2.2JTDm), ale ich funkcjonalność w 2.0 dopiero pokazuje że są niezbędne.

Czy można te łopatki zamontować w ASO? Pełno ofert Giulii 200hp bez łopatek, a nie chce samemu się bawić

mam lopatku na stanie doloze napisz na maila ze stopki

Czołem!
Czy ktoś może dalej ma do odstąpienia dolną obudowę do wersji z łopatkami? Dołożyłem u siebie i niestety stara obudowa po docięciu trze o kierę jak szalona.

zapomniałem odpowiedzieć na najważniejszą część pytania

cały czas, od startu z D1 (klik lewą łopatką) potem albo pozwalam automatowi zmieniać na odcince (Dynamic) albo sam zmienię bieg, przy redukcjach tylko na manetkach, normalna jazda ze stałą prędkością to wraca sam automat ale np jak wchodzę w łuk na drodze to to z 2 biegi niżej daję i lekko na gaz, przed wyprzedzaniem, to samo - wiem że mam auto responsywne cały czas gotowe na moją reakcję. fun 100% of time. łopatki są warte założenia choćby dla wyglądu (to tak bardziej dla kolegów z 2.2JTDm), ale ich funkcjonalność w 2.0 dopiero pokazuje że są niezbędne.

W sensie, że z "P" na "D" da się wrzucać łopatką?

Tak. Prawą na pewno. A jaka jest reakcja na klikniecie lewą gdy załączone jest P to nie wiem, nie przyszło mi nigdy do głowy spróbować.

Ostatnia edycja:
Mam swoja MY20 z USA i mysle wlasnie nad dorzuceniem lopatek. Widze, ze Epsonix kilka razy sie nt. wypowiadal i chyba jest z moich okolic, ale chyba juz nie ma czasu na takie rzeczy i PW tez nie przyjmuje. Kojarzycie kogos z okolicy Bielska kto dłubie takie rzeczy? :)

Witam kolegów,
Ma ktoś może łopatki na sprzedaż w jakiejś świątecznej cenie? ??????

Amortyzatory
Powrót