• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GT] Mona Lisa z wąsem, czyli Alfa Romeo GT w dieselu

według mnie dasz rade :)siedzenia poskładane bez pułki da rade:))ja w gt rower spakowałe z długoscią troche problem miałem i ierownicą:)aaa luknij na zamknietej klapie czy 85cm i na wysokosci klapa sie domknie,lub nie domykac,patrząc na gabaryty zmywarki w domomu to dasz rade na 99%:)

Siedzenia składają się na płasko, co było dla mnie mega miłym zaskoczeniem jak na nadwozie tego typu. Dodatkowo klapa otwiera się razem z szybą. Chyba otworzę firmę zajmującą się przeprowadzkami. Co mi szkodzi, skoro nawet GTA może pracować jako samochód pomocy drogowej :P

Wczoraj okazało się, że mi alarm odciął dopływ paliwa i stanąłem podczas zawracania na trzy :D

Taka mała sesyjka po myciu (narobiłem zacieków) bez żadnej obróbki w photoshopach itp. :)

Wszystko, to co piękne w moim życiu na jednym zdjęciu:
attachment.php

Ciąg dalszy zdjęć, póki co nowych modyfikacji brak

attachment.php

attachment.php
attachment.php
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Trasa 300 km, spalone 14 litrów :)

Załączniki

• belle.jpg
    belle.jpg
    84.3 KB · Wyświetleń: 67
  • 1.jpg
    1.jpg
    90.3 KB · Wyświetleń: 61
  • 2.jpg
    2.jpg
    79.4 KB · Wyświetleń: 62
  • 3.jpg
    3.jpg
    62.1 KB · Wyświetleń: 259
  • 4.jpg
    4.jpg
    88 KB · Wyświetleń: 60
  • 5.jpg
    5.jpg
    90.2 KB · Wyświetleń: 255
  • 6.jpg
    6.jpg
    53.1 KB · Wyświetleń: 258
  • belle.jpg
    belle.jpg
    84 KB · Wyświetleń: 257
  • 1.jpg
    1.jpg
    90.2 KB · Wyświetleń: 253
  • 2.jpg
    2.jpg
    79.3 KB · Wyświetleń: 250
  • 4.jpg
    4.jpg
    87.9 KB · Wyświetleń: 253
  • 7.jpg
    7.jpg
    78.4 KB · Wyświetleń: 244
Ostatnia edycja:
Siedzenia składają się na płasko, co było dla mnie mega miłym zaskoczeniem jak na nadwozie tego typu. Dodatkowo klapa otwiera się razem z szybą. Chyba otworzę firmę zajmującą się przeprowadzkami. Co mi szkodzi, skoro nawet GTA może pracować jako samochód pomocy drogowej :P

Wczoraj okazało się, że mi alarm odciął dopływ paliwa i stanąłem podczas zawracania na trzy :D

A ja założę autoholowanie. Już 2x GT moja GTA holowała :)

Twoja GT wygląda super. Trzeba się umówić na sesję w kolorze Grigio Stromboli :) GT, 156 i 159 Goory ;)

Ostatnia edycja:
Chwilka zabawy w Picassie:
attachment.php

Podoba się? :)
Niedługo przyjedzie kilka nowych gratów, dodatkowo już przymierzam się do zakupu felg i opon ( to będzie chyba pierwsza GT w Polsce z takimi felgami :) ). Do wymiany póki co nic, coś tam lekko terkocze przy przyspieszaniu, pójdzie na diagnostykę podczas montowania nowych elementów :) Gdyby nie zeb, to bym prowadził monolog :)
Jeszcze jedna rzecz - kierownica. Projekt jest super, zobaczymy, jak wyjdzie wykonanie. Pomoże ktoś wybrać jakąś firmę w Łodzi, która za nieduże pieniądze profesjonalnie przyciemni mi delikatnie szyby, jakieś 20% (nie znam się)?

Załączniki

• DSC00762.jpg
    DSC00762.jpg
    127.2 KB · Wyświetleń: 234
Pomoże ktoś wybrać jakąś firmę w Łodzi, która za nieduże pieniądze profesjonalnie przyciemni mi delikatnie szyby, jakieś 20% (nie znam się)?
Mogę polecić gości z Kolumny. Przyciemniałem u nich i jestem zadowolony. Chociaż najtańsi to oni nie są ;)
Za to na codzień robią auta typu Jaguar, Audi A7, więc nie strach im Bellę zostawić ;)

Mogę polecić gości z Kolumny. Przyciemniałem u nich i jestem zadowolony. Chociaż najtańsi to oni nie są ;)
Za to na codzień robią auta typu Jaguar, Audi A7, więc nie strach im Bellę zostawić ;)
Też się do nich wybieram :)

Nie mówi się skajpaj!

A to sie nie znom
Ida na skajpaja

Od dłuższego czasu leży na półce (przyszła z kierownicą Zeb'a), jutro będę walczył z założeniem :)
attachment.php

Niby zaczęła się wiosna, a sypie śnieg, jednak o oponach i felgach myśleć trzeba.
Jeżeli chodzi o opony, to:
- Nokian zLine
- Vredestein Ultrac Cento
oczywiście 215/45/17, bo 225/45/17 będą chyba zbyt szerokie na 150KM i felgę 7J, a dodatkowo pewnie by obcierały. Co sądzicie?

Teraz felgi:
attachment.php

Będą pasowały do GT? Chcę 17", bo 18" będą bardzo niekomfortowe na łódzkich drogach. Dodatkowo mam na sprzedaż komplet felg szprychowych (takie, jak na zdjęciach) 16" z oponami (dwie sensowne, na pewno na sezon, a drugie ze sporą ilością mięsa, ale stare, więc w gratisie) - cena 650 zł za komplet. Mam też na sprzedaż felgi "Selespeed" z mojej starej 147 w rozmiarze 17" - są tam opony TOYO, ale nie pamiętam dokładnego stanu - tutaj czekam na propozycje. Oczywiście wstawię to w dziale bazar. Jakby ktoś chciał licznik z GT z białymi zegarami z przebiegiem 104 tyś. km, to też taki mam oraz mieszki oryginalne w świetnym stanie (na dźwignię zmiany biegów oraz na hamulec ręczny).

Załączniki

• kiera2.jpg
    kiera2.jpg
    269.9 KB · Wyświetleń: 258
  • felgi1.jpg
    felgi1.jpg
    54.8 KB · Wyświetleń: 254
Do GT wsadziłeś takie szerokie felgi? o.O

Wysłane z mojego LG G2

Też chce taką kierownice;) bardzo ładna. Co prawda auto też okazałe:) do zobaczenia na drodze.

Amortyzatory
Powrót