[GT] Mona Lisa z wąsem, czyli Alfa Romeo GT w dieselu

Zestaw od Michała i farba do zacisków
attachment.php

Zegary z blackline (zdjęcie nocą)
attachment.php

W drodze do Zakopanego
attachment.php

Załączniki

• 2jML2Z.jpg
    2jML2Z.jpg
    259.4 KB · Wyświetleń: 469
  • p9jcjU.jpg
    p9jcjU.jpg
    114.1 KB · Wyświetleń: 528
  • FoNqwJ.jpg
    FoNqwJ.jpg
    395.2 KB · Wyświetleń: 475
My jechaliśmy z koleżanką majeczką normalnie zakopianką, potem na Katowice (bo do Wwy). Korka było praktycznie zero. Jedyne co to jakieś małe spowolnienia przez maruderów. A kolega Juro wracał tak jak Ty w niedzielę i w sumie stał godzinę.

Dzisiaj, dzięki uprzejmości kolegi zeb, który użyczył mi swój kabelek mogłem podłączyć autko pod komputer - masa powietrza zmierzona oraz ta, przewidziana przez komputer są do siebie zbliżone. EGR na postoju jest otwarty w 4%, podczas jazdy dochodzi do jakichś 40% maksymalnie. Wtryski około 0.5mm3, 1.5mm3, -0.8mm3 oraz 1.5mm3 podczas jazdy i postoju. Jutro wrzucę dokładniejsze dane. Co o tym sądzicie? Doładowanie wychodzi jakieś 1000mBa (chyba dobra jednostka), natomiast overboost otwierał się maksymalnie do 78%. Jakieś 3 tygodnie temu miałem wymieniony termostat na nowy BEHR, przez tydzień temperatura trzymała podczas jazdy te 90 stopni. Teraz jest tak, że czasami spada ;/ Auto wciąż pali na mieście 10l/100km (wg komputera).

Edit:
Graty z fmic.pl są już w drodze, więc pewnie w weekend założę dolot z nierdzewki.

specem niejestem ale chyba 1.5 na wtryskach nie powino byc,ile dałes za graty do dolotu?

120 zł z przesyłką. Powinno być 0,tak?

Zestaw się powiększa. Wczoraj na szybko spolerowałem dekielek od dźwigni zmiany biegów, a że się spieszyłem, to nie zdążyłem cyknąć fotki.
attachment.php

Załączniki

• el350_DSC00635_resized.jpg
    el350_DSC00635_resized.jpg
    147.3 KB · Wyświetleń: 375
Piekny zestaw! zamontowane juz?

co do zegarów, szkoda że do 3.2 nie znajde;/

Zamontuję po powrocie z Monachium, czyli w przyszły weekend :)

Dolot z kwasówki zamontowany, nawet logo FMIC.eu nakleiłem, a co! :P Prezentuje się ładnie, jak wyjdę z pracy, to zrobię zdjęcie i wstawię na forum. Żeby było jeszcze ładniej pod maską, to zaczynam mały projekcik, Zeb wie, o co chodzi i mam nadzieję, że się nie wygada. Dodatkowo mieszki od kolegi Proxim są już w drodze, mam nadzieję, że poczta je dzisiaj dostarczy, zamontuję i również wstawię zdjęcie. Autko było wczoraj na synchronizacji rozrządu i kilku innych poprawkach, bo niestety poprzedni mechanik zawalił. Szkoda, bo myślałem, że można mu ufać. Licznik przebiegu na tych moich ładnych zegarach z wersji Blackline już nie miga i nie irytuje. Nie zapeszając - nic, tylko cieszyć się autem i spać spokojnie.

Dolot:

attachment.php

Mieszki przygotowane do założenia (na stelażach) i wypolerowany dekielek:
attachment.php

Było już zbyt ciemno żeby robić zdjęcie po założeniu mieszków na ich miejsca. W planach jest obszyta skórą kierownica z czerwonymi przeszyciami no i wspomniany wcześniej projekcik.

Załączniki

• dolot.jpg
    dolot.jpg
    58.5 KB · Wyświetleń: 393
  • ag511_leather.jpg
    ag511_leather.jpg
    288.7 KB · Wyświetleń: 405
Fajny motyw z tą polerką :D
Pozwolisz, że zgapię? :P
Ten dolot jakiś taki cienki mi się wydaje, jaka średnica tego cudeńka?

gdzie mam sie zgłosić i do kogo po taki zestaw Dolot z kwasówki ??? a zegarów to Ci mega zazdroszcze, no i całe GT extra!!! mieszek itp jak dojdzie kierownica to bedzie bajka. a licznik nie mruga,wiec ja tez chce, mam kabelek jakis i program FiatEcuScan ale cos nie moge sobie poradzic ztym hmm pozdrawiam

Fajny motyw z tą polerką :D
Pozwolisz, że zgapię? :P
Ten dolot jakiś taki cienki mi się wydaje, jaka średnica tego cudeńka?
Ja sam go zgapiłem od stuntmachine :) Musisz użyć papierów ściernych 300 i 800 (1000 jako ten drugi też może być), no i wytrzeć farbę z tych kanalików i cyfr, ja to robiłem papierem ściernym 200. Jak już pozbędziesz się farby z kanalików, to podłużnymi i potem poprzecznymi ruchami usuń farbę z dekielka razem ze wszystkimi rysami. Następnie takimi samymi ruchami wypoleruj papierem ściernym, tym do marmuru(800/1000) na gładko usuwając też te mniejsze ryski, a następnie poleruj filcem (ja sobie na początku pomagałem szmatką, bo są brudy po szlifowaniu i farbie). Efekt jest fajny, bo dekielek odbija w ciemności każde światło, więc go zawsze widać. Niektórzy malują swoje dekielki lakierem bezbarwnym.

Jeżeli chodzi o grubość dolotu, to moim zdaniem jest idealny, bo jako łączników można nawet użyć starej rury, to raz (jednak te łączniki silikonowe wyglądają o wiele solidniej), a dodatkowo jest minimalnie fajniej powietrze tłoczone (może placebo) oraz silnik trochę ładniej brzmi. Polecam zamontowanie tych rur każdemu, bo koszt jest nieduży, a efekt wizualny i gwarancja na przyszłość, że to nie pęknie. Oglądaliśmy z ojcem spawy i są bardzo dobrze zrobione, dodatkowo dolot świetnie wypolerowany.

gdzie mam sie zgłosić i do kogo po taki zestaw Dolot z kwasówki ??? a zegarów to Ci mega zazdroszcze, no i całe GT extra!!! mieszek itp jak dojdzie kierownica to bedzie bajka. a licznik nie mruga,wiec ja tez chce, mam kabelek jakis i program FiatEcuScan ale cos nie moge sobie poradzic ztym hmm pozdrawiam

Po dolot zgłoś się do użytkownika misiu7911. Kierownica będzie zrobiona, jednak Nasi magicy forumowi mają pełne ręce roboty, więc trzeba cierpliwie poczekać. Mruganie licznika zlikwidował mi mój mechanik, a zapomniałem go o to poprosić. Bocian pisał, że trzeba użyć proxy i zsynchronizować jakoś CAN, ale nie zagłębiłem się w temat. Podjedź najlepiej do jakiegoś dobrego mechanika, skasuje Cię maks 50 zł albo spróbuj jakiegoś mechanika podpytać, jak to zrobić. Mój poprzedni mechanik nie wiedział, jak to miganie usunąć albo wiedział, tylko nie miał do tego środków, sam nie wiem. Powodzenia życzę :)

Ostatnia edycja:
Kurcze, aż mi się GT zaczyna podobać :) Widzę, że dodatkowo dopieszczana przez właściciela.

No widzę, że ładnie działasz z furą - oby tak dalej :)

Amortyzatory
Powrót