Moje malenstwo

• Autor wątku Autor wątku stiker
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stiker

Guest
Witam
Alfa 155 2.0 T.S.S 16V rok produkcji 1997 silnik rok 2003 zakladany w serwisie Alfy po zerwaniu paska ,auto kupione w kraju .Zamienilem sie z kolegą (drugi własciciel) pół roku temu on miał to auto 2 lata (widywalem ten samochód dosłownie codziennie),a tu nagle niespodzianka czytam artykul na interi i widze moją alfe na fotkach (100% to ona tablice rejestracyjne sie zgadzaly) czyli zdjecie miało conajmniej dwa lata ale nie ma sie co dziwic ze zdjecia tak pieknego auta zachowali na długo :lol: oczywiscie nie przerabialem nic na zewnatrz (włoskich stylistow sie nie poprawia oni sa najlepsi!!!) zrobilem tylko mala kosmetyka zderzakow i progow fabrycznych Dołozone mam w srodku jeszcze dvd z ekranem w podsufitke w miejsce lampki wewnetrznej ,wmontowalem kamere cofania z tylu auta ,zmienilem radio i glosniki calosc oczywiscie do sluchania w czasie postoju bo w czasie jazy slucha sie silnika :D dokupilem drugi komplet felg alu na zime (ten na zdjeciach) ,zalozylem alarm i to koniec zmian

bardzo ładna, widze że nawet taka sama co moja, tylko ja mam kierownice bez airbaga :/

jedyne co psuje smak to przyciemniane z tyłu szyby :?

Super cukiereczek,a szyby przyciemnione dodają smaczku.Ja też miałem w swojej 155 przyciemnione.

za ciemnymi szybami nie przepadam ,mialy zostac zdjete folie zaraz po zakupie auta ale docenilem je latemi i juz zostaly, kolor fakt nie jest "alfowy" ale jest ciekawy :lol: ,a co do alusow speedline oczywiscie sa ale z oponami letnimi a na zdjeciach sa zimowki

Ciemne szyby są OK ładnie wyglądają i są bardzo przydatne

Popieram, ale bez przesady. Niektórzy tak przyciemniają, że nic nie widać ani z zewnątrz ani od wewnątrz :) . Z mojego doświadczenia najlepsze są szybki ciemnione piecowo (tlenek tytanu). Miałem takie we fiaciorze 2.0. Fajny efekt, bo same się ściemniają lub rozjaśniają w zależności od pory dnia i słońca. W nocy efekt jak normalna szyba.

bardzo ladna alfa :D mnie jednak sciagnela tu pokrywa... czym ja polerowales? :)

Pokrywa silnika ? ona poprostu byla i jest nadal w takim stanie :lol: ,na zjeciu jest nawet brudna w stosunku do stanu faktycznego .Silnik ma na dzien dzisiejszy ma 40tys km wiec jeszcze wyglada bardzo ladnie i czysto :D

Ale mi ona wyglada na wypolerowana na lustro... Czy to takie zdjecie? :)
Masz jakies inne zdjecia silnika?

Piękności, z resztą jak każda alfa. Tylko te przyciemnione szyby psują trochę wizerunek.

".......a była taka piekna amerykanska......" że zacytuje Pawlaka z Samych swoich dotyczy sie to mojego malenstwa

a tak to bylo

kolo wjechal mi prosto pod kola idealnie prosta droga zero budynkow itp widocznosc idealna
ale MNIE NIE WIDZIAL!!!! :x nawet nie naciskalem hamulca nie bylo czasu
pasazerowie poobijani ja tez nie calkiem zdrowy

cos nam sie ostatnio alfy wykruszaja...
wspolczuje i szybkiego powrotu do zdrowia zycze!

o kurcze stiker a gdzie cie tak skasowali ??oj stary to w takim razie bedziesz mial mobilizacje dokonczyc swoja 33.szybkiego powotu do zdrowia:)

Korczu napisał:
o kurcze stiker a gdzie cie tak skasowali ??oj stary to w takim razie bedziesz mial mobilizacje dokonczyc swoja 33.szybkiego powotu do zdrowia:)
a jechale sobie spokojnie z sosnowca do czeladzi (droga na piaski zaraz za orlenem koles skrecal do "Kinzo" ludzie z okolicy wiedza co to Kinzo jedyne w polsce "przedszkole " z atrakcjami nie dla dzieci :wink:
ciekawe jak bedzie z wyplatą odszkodowania za auto , ile policza aż sie boje :|
a 33 juz sprawna i jezdzi

Chlopaki.Mialem podobna sytuacje lecz skutki tego wyczynu nie byly tak oplakane jak w tym przypadku.No powiem szczerze i dosc brutalnie.Za taki manewr wyciagnal bym gosciowi oczy przez nos.Nie zrozumcie mnie zle ale to byl naprawde sliczny samochod i ten silnik z maciupkim przebiegiem a teraz co?Zlom.Pozdro

Amortyzatory
Powrót