Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Shutdown inhibition from Stop&Start counters:
Climate control (NCL): 1063
Outside temperature below threshold: 0
Outside temperature above threshold: 0
Battery charge below threshold: 2081
Driver's seat belt not fastened: 1276
Alternator not charged: 2
Bonnet switch: 0
Heated rear window: 67
Windscreen wiper high speed for 5 sec: 0
Battery sensor (IBS): 0
Driver's door open: 22
Battery efficiency below threshold: 0
Semi-automatic Parking Node (SPM): 0
Battery temperature too low: 0
Battery voltage insufficient for startup: 21
Voltage stabilizer faulty: 0
A/C manual climate control request: 0
Low consumption power supply mode: 0
S&S NBC startup relay faulty: 0
Teraz jeszcze wyświetla się wykrzyknik.
Znów się zaczęło....
co to może być? Z chęcią podpiełabym Bellę do jakiegoś kompa w Wawie.
Teraz jeszcze wyświetla się wykrzyknik.
Tarcze nowe, teraz do wymiany górne łożyska łożyska McPhersona oraz tylne amory.
Z ciekawości bym się podłączym MES/AlfaOBD i zobaczył co i jakie błędy wypluje
A jak stan twojego akumulatora? Na początek odłącz go na jakieś 30min i sprawdź czy błędzy powrócą po ponownym podłączeniu
Na początek proponuję zastosować się do rady Maćka. Profilaktycznie można aku podładować bo jeśli auto jest jeżdżone na krótkich trasach to może być problem z niskim naładowaniem. To sposób najprostszy. Jeśli nie pomoże to można dalej szukać.
- - - Updated - - -
Że tak spytam, kto Ci to auto diagnozuje? Bo jakoś mi się nie widzi, żeby po 35tyś amortyzatory już były do wymiany...
....
no coz probrlemy lutraki są wydaje sie czysto mechaniczne i raczej do szybkiego rozwiązania, minęła gwrancja i dzieczyna sie martwi prawdopodbnie czekającymi ją wydatkami ale na pocieche dodam że kazde auto jest teraz "plastikowe" i kazde wymaga wkładu, najlepiej znaleźć sobie boyfrienda z kasą który będzie regulował takie wydatki, u kol leaone to juz gorzej , korozja w tym wieku? no nie ładnie, wogóle alfa chyba powoli odchodzi do lamusa, dwa modele w sprzedaży, rezygnacja ze swoistego charakterystycznego dla alfy stylu i klasy na rzecz ścigania sie z golfem, jak widać nie przynosi efektów...shame alfa
i dla mnie objawy wskazują na akumulator, który swoją drogą w oryginale jest strasznie kiepski (magneti marelli)
Ponawiam propozycję podjechania do jakiegoś niezależnego eksperta od Alf - ja jak mam takie problemy (czy to były moje 156 czy Spider) to jadę na Arkuszową 2a - nie są najtańsi ale dla mnie to fachowcy.

zawsze bardzo lubie gdy kol Lutraki opisuje kolejne przygody swojej mito, to dobry znak że auto żyje, jest pełnokrwistą włoszką w końcu to lubi płatać psikusy...
jedźże kobito na komputer tam ci podłączą taki kabelek i sprawdzą co jest grannne, pewnie to jakaś bzdura i pewnie szybko sie z tym uporają
a z opiniami to tak już bywa jak z d...pą, każdy ma swoją, trzeba organoleptycznie sprawdzić samemu a nie sie opiniami kierwoać,
arkuszowa to znany zakład pracy z alfami .....