[147] Moja pierwsza Alfa 147 - Łódź

Samochód oglądał znajomy który zna się trochę na blachach i stwierdził, że samochód nigdy nie miał żadnej przygody... Inna sprawa, że miałem pismo z ASO w Belgii do pierwszej właścicielki - pamiętam, że próbowałem je przetłumaczyć translatorem i była jakaś "litania" na temat pokrywy silnika i tłumaczono jej, że opuszcza się ją na wysokość ok. 20cm od zderzaka i dopiero puszcza aby zamknąć. Możliwe, że kobietka o tym nie wiedziała, spuściła kilka razy klapę z metra i coś się działo... w końcu bez powodu rozmowy o pokrywie by nie było :D jeśli Ci tego nie dałem to spróbuję poszukać, może się znajdzie.

No chyba tego mi nie dałeś, ale jeszcze później sprawdzę :) Ogólnie bym się tym nie przejął, bo z tego co wiem nawet nowe auta nie zawsze mają wszystko równiutko spasowane, ale...kilka dni temu zauważyłem na przedniej szybie pęknięcie malutkie, pewnie od kamyczka. Nie zastanawiając się podjechałem od razu do zakładu żeby to "załatali" żeby pęknięcie się nie rozeszło. No i tam miły Pan mi powiedział, że przednia szyba była wymieniana, pochodzi z 2003 roku. Ale, powiedział też, że jest to szyba bardzo dobrej jakości (z wyższej pułki) i wklejona w sposób profesjonalny. No jak tak powiedział to "olałem" to ;D w końcu wystarczy, że kamień uderzy w szybę i do wymiany. No a wczoraj ten kumpel mi mówi, że są nierówno szczeliny i wtedy trochę się wystraszyłem...nierówne szczeliny między maską a błotnikiem, wymieniana przednia szyba...myślę sobie, dzwon miała. Później poszedłem tam pooglądać dokładnie i do niczego przyczepić się nie można. Mam nadzieję, że te dwie sprawy nie są ze sobą powiązane :)

to jaki to by musiał być dzwon żeby aż szyba poszła :D nie no, spokojnie... myślę, że Szczepan by zauważył jakby było coś nie halo, mój znajomy z resztą też

To może ta kobieta puszczała tą maskę z takiej wysokości, że aż szyba pękła hehehe ;D

Wycieczka na lotnisko ;)
Bella ma już nowy rozrząd, filtry, olej i parę innych pierdół ;)
A wracając do wcześniejszych postów to wszystko się wyjaśniło i Belli nic nie dolega, dzwona nie było :)
attachment.php

Załączniki

• DSC00404OB.jpg
    DSC00404OB.jpg
    170.4 KB · Wyświetleń: 287
Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót