• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Moja nowa szalona Bella

włączenie Race powoduje dezaktywacje systemów bezpieczeństwa, Race włączyłem tylko kilka razy na prostej i nie zauważyłem różnicy między tym trybem a Dynamic.

w race chyba tylko wydech jest cały czas otwarty oraz te systemy są wyłączone

[MENTION=1655]Lucky[/MENTION]- nie brałem w ogóle pod uwagę M3- ma ohydny przód, jest droższy, ma krótszą gwarancje, to że dynamiką dorównuje Giulii a nawet nieco ją przewyższa (o jakieś dziesiąte części sekundy) wydaje mi się trochę naciągane- ma przecież taką samą moc i jest cięższy o 100 kg, praw fizyki raczej się nie oszuka. A poza tym, te BMW to strasznie zapalne samochody, już wiele z nich spłonęło, w takim wypadku nawet laweta nie pomoże..

Nowe M3 jest podobno nie do jazdy po normalnych drogach - żeby dynamicznie dorównać Giulii przy sporo (chyba coś koło 200 kg) większej wadze zawieszenie jest usztywnione poza granicę bólu. Na równiutkim torze jest precyzyjne jak skalpel, ale poza torem go nienawidzisz :). Kwestie estetyczne i germańskie pochodzenie już pomijam.

Dzięki, myślałem może ze miałeś okazję porównać samemu i byłem ciekaw opinii innych niż dziennikarzy.
Wygląd M3 to aktualnie porażka, to jasne, bardziej chodziło mi o wrażenia z jazdy w porównaniu z Giulia QV.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Blachy się zgadzają, ale w życiu bym nie powiedział, że to lakier Rosso Alfa, wygląda jak metalizowany...

Tak, moja :), a to dobre, trafiła do salonowego filmu, ale żeby było ciekawiej, na filmie w 32-38 sekundzie widać też moją drugą Alfę, która trafiła do serwisu na wymianę przepływomierza :D
Na filmie trochę podkolorowano całą sytuacje- nie jestem na nim nigdzie pokazany- to prowadzi handlowiec i zdaje się kierownik salonu (zapoznaliśmy się z okazji zakupu auta), wcale nie miałem gęby uśmiechniętej od ucha do ucha, bo trochę się bałem jazdy nowym autem w sporym ruchu, na końcu to nie ja odjeżdżam z salonu- pamiętam że był wtedy większy ruch i jechałem między innymi samochodami, ale cóż, sztuka filmowa rządzi się swoimi prawami :cool:

Ostatnia edycja:
To niesamowity samochód, w trybie N zwykły , wygodny dupowóz, cichy z miękkim resorowaniem, który łagodnie przyśpiesza , skrzynia zmienia sobie biegi przy 1200-2000 obr/min- to nieco więcej niż obroty biegu jałowego, ale wystarczy manetką zrzucić trzy biegi w dół i mocno wcisnąć gaz, by auto zamieniło się w dziką bestie wyprzedzającą szybko wszystko na drodze i szybko osiągającą 200+, skrzynia momentalnie przestawia się na ekstremalne ustawienia i zmienia biegi przy 7100 obr/min (wcześniej nie wiedziałem że takie obroty w silniku turbodoładowanym w ogóle są możliwe), lepiej nie przełączać na tryb Race, bo na zakrętach przy takiej jeździe czuć że tył lekko ucieka na zewnątrz przy dodaniu gazu i tylko kontrola trakcji utrzymuje samochód na torze jazdy. Auto jest idealnie wyważone i czuć to podczas szybkiego pokonywania zakrętów, a może je pokonywać szybciej lub znacznie szybciej niż inne samochody.

Zazdroszczę frajdy z jazdy ,oczywiście pozytywnie, świetnie wygląda a z tego co piszesz jeszcze lepiej jeździ to tylko utwierdza w przekonaniu że kierunek który obrałem na przyszłość jest idealny [emoji6]

Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka

Widziana dzisiaj po 15 w korku na Głębokiej. No sztos! Co tu dużo więcej pisać... :rolleyes::o

A byłem tam :) , dzięki, dziś kolejne 200 km zrobione, niestety częściowo w deszczu. Dalej zbieram doświadczenia z jazdy, przy kolejnych doświadczeniach będę informował. A dziś chyba z @Kuryniem sobie pomachaliśmy na Nałęczowskiej :cool:

Dzisiaj na mokrym asfalcie poczułem, że napęd jest na tył :).

Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka

Twoje też niczego sobie- wyróżnia się od pozostałych aut, nie tylko przez nieco większe gabaryty ale i przez alfowską stylistykę, której trudno nie zauważyć i która sprawia że wielu się przekonało że da się nawet dziś- w dobie ekologicznych zmian w motoryzacji, robić ładne auta, a te wywołują zainteresowanie, podziw, ale niestety także zawiść i złośliwości u niektórych :mad:

No proszę, teraz dylemat 3.2 Busso czy Giulia będziesz miał częściej :D
Gratuluję!

Dzięki, wkrótce napiszę o porównaniu: GT 3,2 Busso a Giulia Quadrifoglio.

To jest ta kierownica bez carbonu na dole? Fotele zwykłe czy Sparco?
Gratuluje zakupu koledze z mojego miasta.

Dzięki, kierownica zwykła - nie widzę nigdzie karbonu, fotele też normalne, do zobaczenia na trasie :)
Ale, może pokaż nam swoją Belle, napisz coś o niej- to niebanalne auta i nie jest ich dużo.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót