• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Moja nowa szalona Bella

Kolejna sprawa- jadąc wieczorem zauważyłem że średnio co piąty z przeciwka mi miga- czyli chyba oślepiam, no to trzeba sprawdzić ustawienia świateł - ewentualnie skorygować. Dzwonię do jedynego w Lublinie serwisu Alfy, -tak ustawia, ale teraz nie maja czasu- może w połowie przyszłego tygodnia...Nie wiem jak wygląda ta operacja i ile trwa, ale ponad tydzień czasu czekania na ustawienie świateł to chyba przesada- serwis to wielka wada tego auta i tej marki.

Ale dejavu ;) przed hoho laty przyjeżdżam do ASO AR a jakże, bo ksenony w 156 miałem sprawdzić po wymianie łącznika sterownika z wahaczem. Oj, trzeba zostawić auto na cały dzień i będzie to kosztować (uwaga - okolice 2010roku) około 2-4 tys zł.
Pojechałem na drugą stronę ulicy do SKP, pan podjechał miernikiem, wziął klucz w ręce, minuta, 10 zł dziękujemy i do widzenia.

Napisałem skargę- zgłosili się i pojutrze mi te światła ustawią. Wiem że każdy diagnosta powinien ustawić- ale tak zerknąłem pod maskę i żadnych tam wkrętów regulacyjnych na wierzchu nie było, a jak trzeba zdejmować jakieś osłony to lepiej żeby to ASO zrobiło. Spróbuję też umówić się na przegląd- bo już termin coraz bliżej, wcześniej nie chcieli, bo nie mają autoryzacji, ale może teraz się uda. Okazuje się że ASO nie musi mieć autoryzacji na Q by mu zrobić przegląda okresowy- muszą sobie tylko załatwić dokumentacje jak sie to robi i zrobić według niej

..., a jak trzeba zdejmować jakieś osłony to lepiej żeby to ASO zrobiło. ...

Jak to było w TG odnośnie Alfy (Alfa to i jej serwisy) - "nadzieja kroczy przed rozsądkiem".
Im mniej ASO Alfe dotyka tym lepiej dla auta. Dotyczy generalnie każdego serwisu ale AR do potegi. Myślałem się się już przekonałeś na własnych doświadczeniach.

Amortyzatory
Powrót