• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Moja nowa miłość Alfa Romeo 159

Paweł_

Nowy
Auto
Giulietta
Witam

Po dłuuugim oczekiwaniu wkońcu udało mi się zdobyć mą miłość i oto i ona:) Jako że niedawno ją kupiłem więc jeszcze nic nie zostało zrobione, poza prozaiczną rejestracją.

Alfa Romeo 159 JTDm 8V
Kolor Nero Oceano
Pochodzenie: Belgia

Do zrobienia:
Rozrząd, filtry,olej
Znaczek przód wymienić- cały zdarty
Zakup felg 17 lub 18 cali AR
a żeby to jakoś jechało na większych felgach- to podniesienie mocy:) bo to ver dobrze lub nie dobrze 120km
Na końcu jakaś navi mam nadzieję że zagości

Reszta rzeczy wyjdzie w trakcie:)

DSCF2285.jpgDSCF2289.jpgDSCF2295.jpgDSCF2296.jpgDSCF2300.jpg

po mieście bliżej 7l/100, trasa 6,5l, jakoś ekonomicznie raczej nie jeżdżę, sądzę że szło by zmniejszyć ten wynik:)

czyli chyba to samo co 16v

fajna 159 ale w tym tempie ich przybywania bedzie ich niedlugo wiecej niz 156;)

Pamiętam Twoje ogłoszenie o zamiarze kupna.
No i udało się!
Gratulacje :)
Musisz jednak zmienić ramki ten plastikowy chrom nie bardzo pasuje do 159. Najlepiej zapodaj ramki z forum.
Jak będziesz zainteresowany zakupem 17" z oponami letnimi, to daj znać, bo będę sprzedawał.
Pozdrawiam.
- Rafał

przy ściąganiu poprzednich tablic od razu ten pseudo chrom popękał mi, także ramki na pewno wymienię niebawem:)

Alfa Super :) Wydaje mi się, że Alfa będzie niedługo śmiało widywana na ulicach tak często jak VW czy Ford... Coraz więcej ludzi docenia zalety włoszek :)
A co do ramek to cena podana w sklepie jest z przesyłką czy + przesyłka?

Pozdro

świetna, taką mam zamiar kupić kiedyś czarna + jasna skóra :) tylko szukać będe z 2.4 JTDm, niestety masa 159 daje się we znaki :)

Życze miłej przygody z nowym autkiem :D

no piekna niunia.Gratuluje.Super ta bananowa skora.Tez polowalem na taka lub jasna ale mam czerwona i tez jest super:).Z tym emblematem to mozesz kupic tez naklejke.Tak zrobil mi Tomek.Nowy emblemat to wydatek od 150 do 250 zl.Pozdrawiam

teoretycznie ma przelatane 175tys- po skórze sądząc to może być "realne";)czarny_28 a masz może jakiegoś linka do takowej naklejki:)?

W Italii teraz już jeździ więcej 159 niż 156. A 156 po FL jest bardzo mało. Co do autka jak każda 159 = w pytkę:D

a masz może jakiegoś linka do takowej naklejki:)?
Nie rób tego :( Nie w 159 :(

Ja raz kupiłem do swojej poprzedniej 156 - wyglądało 'troszkę kaszaniasto'. Przy autku za taką kwotę nie pożałowałbym na nówkę - lepiej poczekać i kupić ori - dobra rada :)

Do 147 kupiłem nówkę Ricambi (za 75zł bodajże - ze 'skrzydełkami') od kolegi z forum, który kupił do swojej i mu zostało po sprzedaży auta. Na Allegro widziałem po tyle samo.

Co do samego autka - to zestawienie kolorystyczne idealne :) Silnik mniej mi się podoba (jechałem taką 120-konną i wrażenia średnie, bo auto ciężkie niestety). Sam mam 100PS w 147 i fakt, że to jedzie, ale nie tak, jak by się chciało ;) ;) ;)

Zadowolenia z nowego nabytku i bezawaryjności ! :)

---------- Post added at 14:14 ---------- Previous post was at 14:12 ----------

http://allegro.pl/emblemat-alfa-romeo-159-motylek-na-atrape-orygina-i1985169989.html do 159 jest za 155zł :)

Użytkownik: FIAT-LANCIA-ALFA

przed jazdą 120konną ver byłem nastawiony że będzie totalny muł, ale pozytywnie mnie zaskoczyło, myślałem że będzie wolniej się zbierało, co nie zmienia faktu że na wiosnę będzie podnoszenie mocy:) Dzięki Barus91 za linka, atrakcyjna cena bo widziałem wcześniej po 190zł na allegro. Tak czy tak dużo pracy by doprowadzić auto do stanu dla mnie idealnego:) Dzięki wszystkim za opinie i cenne rady:)

a tam Barus91 opowiadasz pierdoly.Ja mam naklejke i nawet nic nie widac.Ten link ktory wrzuciles to juz chyba z rok czasu jest na allegro.Paweł zrobisz jak chcesz.Zrobie w ktorys dzien zdjecie mojego emblematu to sobie ocenisz.

Ja też mam naklejki od forumowego kolegi wiertlo. Zarówno z przodu, jak i z tyłu :)

Amortyzatory
Powrót