• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Moja Bella

Wujek to znany troll na forum. Nie ma co przejmować się jego zaczepnymi postami, tym bardziej udowodnił już miłość do Alfy stanem swojego samochodu po sprzedaży koleżance na forum... "Cytryn i Gumiak" się kłaniają pełną gębą:cool: Dla mnie AR czy diesel czy benzyna, czy kombi czy suv zawsze będzie pełnokrwistą Włoszką ze względu na legendę i historię. A tylko i wyłącznie sposób traktowania tej "jedynej" przez właściciela świadczy czy jest on - "pełnokrwistym" burakiem czy pełnokrwistym Alfisti ;) Bez odbioru. Pozdrawiam Paweł

Przyszło kilka pierdółek do mojej piękności. Emblematy zamawiane z allegro szału co do jakości nie robią ale z drugiej strony za tą cenę nie mogłem sie spodziewać cudu. Jak za kilka miesięcy będzie trzeba to wymienię na nowe. Czujnik parkowania, podobno SWF czyli wkładany na pierwszy montaż alfy. Mam nadzieję że będzie pasował.

Byłem w hangarze i sprawdziłem felgi. Jak kolega [MENTION=74618]ika[/MENTION] dobrze zauważył są to Oz Botticelli.

Jutro Bella jedzie na przegląd do mechanika i przy okazji poproszę go aby sprawdził sprzęgło, ponieważ mam podejrzenia że się ślizga :(

Po wymianie czujnika parkowania cały system wciąż nie działa. Ma ktoś jakieś domysły w czym tkwić może problem ??

No i przyszedł czas na rozpacz. Mechanik stwierdził, że sprzęgło do wymiany a przy okazji warto zmienić dwumase. Jakiej firmy komplet polecacie ??

No i przyszedł czas na rozpacz. Mechanik stwierdził, że sprzęgło do wymiany a przy okazji warto zmienić dwumase. Jakiej firmy komplet polecacie ??

Bez tragedii, inwestycja która każdego kiedyś czeka. Raz zrobisz i spokój na lata, potraktuj to jako pakiet startowy. :)

Jak ten tył, będziesz robił coś z tym czymś na klapie?

Bez tragedii, inwestycja która każdego kiedyś czeka. Raz zrobisz i spokój na lata, potraktuj to jako pakiet startowy. :)

Jak ten tył, będziesz robił coś z tym czymś na klapie?

Pakiet startowy który w dużym stopniu przerósł moje oczekiwania i możliwości finansowe. Jakoś będzie trzeba to ogarnąć.
A co do tyłu to jak pogoda przestanie przypominać zimę syberyjską to mam w planach zdjąć lotke z nad szyby. Na klapie póki co zostaje i czas pokaże jakie będą plany wobec niego ;)

Pakiet startowy który w dużym stopniu przerósł moje oczekiwania i możliwości finansowe. Jakoś będzie trzeba to ogarnąć.
A co do tyłu to jak pogoda przestanie przypominać zimę syberyjską to mam w planach zdjąć lotke z nad szyby. Na klapie póki co zostaje i czas pokaże jakie będą plany wobec niego ;)

Przeważnie tak jest, niestety. Ale spójrz na to z innej strony, felg kupować nie musiałeś, opon chyba też, masz auto już po remapie, głowa do góry. :D
Też czekam na cieplejsze dni, żeby zacząć coś działać.
Pozdrawiam

Jest tak jak mówisz. Koszta bolą ale to jest inwestycja na długą przyszłość. Co do zakupów to mam do kupna sprzęgło + dwumas. Obicie okładzin sprzęgła kevlarem jest dobrym pomysłem czy raczej odpuścić to sobie. Wymieniając taki komplet kupno wysprzęglika jest musowe czy nie?? Bo nie ukrywam liczę się z pieniędzmi a to są dodarkowe stówki.

Jest tak jak mówisz. Koszta bolą ale to jest inwestycja na długą przyszłość. Co do zakupów to mam do kupna sprzęgło + dwumas. Obicie okładzin sprzęgła kevlarem jest dobrym pomysłem czy raczej odpuścić to sobie. Wymieniając taki komplet kupno wysprzęglika jest musowe czy nie?? Bo nie ukrywam liczę się z pieniędzmi a to są dodarkowe stówki.
Chcesz obijać sprzęgło kevlarem a szczypiesz się na wysprzęglik ? przecież wysprzęglik w tym towarzystwie to najmniejszy problem. Pozdrawiam

Tak ale to dodatkowe 400zł dlatego pytam czy wysprzeglik jest obowiązkowy przy zmianie sprzęgła i dwumasa.
Ja ostatnio wymieniałem cały komplet i tak też polecam to już jest konkretna kwota aby na tym oszczędzać. Jakiej firmy zakładasz?

Co do firmy to sam jeszcze nie wiem. Jestem otwarty na Wasze sugestie bo tak naprawdę ja osobiście nie mam pojęcia. Valeo? Luk? Sachs? Czy co innego?

Co do firmy to sam jeszcze nie wiem. Jestem otwarty na Wasze sugestie bo tak naprawdę ja osobiście nie mam pojęcia. Valeo? Luk? Sachs? Czy co innego?
U mnie wpadło Valeo niby najtańsze z całej trójki ale mam znajomego który jest dyrektorem ds.marketingu w Valeo i przekonał mnie ze tak naprawdę to dobry produkt ale wiadomo to już Twoja decyzja.

Wymień cały komplet potem będziesz żałował jak Ci się wysprzęglik wysypie.Pocieszę Cie że do 2.0 ponad 2x drożej byś musiał wydać za komplet dwumas sprzeglo wysprzeglik.
Pozdrawiam.

Jak piszą wyżej, wymień komplet.
Padnie Ci wysprzęglik i te 400zł zostawisz za kolejną robociznę

Pozdrawiam

Wracając do czujników. Gdzieś czytałem, że za tylnym zderzakiem jest kostka/centralka którą warto wymienić, bo często to ona jest przyczyną wielu problemów zczujnikami. Teraz nie mogę tego znaleźć. Mógłby ktoś rozjaśnić mi ten temat??

Ponoc wysyarczy wyczyscic jakims kontakt sprayem. Jest temat na forum o czujnikach w 159, tam piszą o tej kostce za zderzakiem

Amortyzatory
Powrót