Lethe
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 159 1.9JTDM 16V 191KM 395Nm
Witam, od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Alfy 159 1.9 JTDm 16v
Zacznę od tego, że kupiłem ją już po remapie. Poprzedni właściciel twierdzi że ma 191KM 395Nm. Osiągi tego auta robią na mnie duże wrażenie, w szczególności po przesiadce z Astry 68 KM ;D Samochód przy mocniejszym dodaniu gazu strasznie wkręca się na obroty, wskazówka dosłownie staje pionowo, a turbine dmucha na 1.6 bara w ułamku sekundy. Szczerze mówiąc to nawet nie wiem czy tak powinno być. Powiedzcie mi jak ją użytkować abym za tydzień nie miał skrzyni do wymiany ;D póki co jeżdżę bardzo spokojnie, chyba za dużo naczytałem się o bolączkach skrzyń M32. Ogólnie to samochód jest bajka, to jest to czego chciałem i czego szukałem. Czarny lakier, w środku jasne skóry, zrobiony podwójny wydech Ulter, no po prostu moje oczy się rozpływają
Może po za jedną rzeczą, na klapie ma lotkę ale taką już ją kupiłem. Nowe emblematy już do mnie jadą bo stare są strasznie wytarte. Jest jeszcze kilka rzeczy do zrobienia, żarówki ksenonowe do wymiany, bo już umierają (możecie coś polecić do 300zł ??), jeden czujnik parkowania do wymiany ( noszę się z zakupem czujnika SWF, dobry wybór ?? czy polecacie cos innego ??), no i lusterka które korodują na obrzeżach. Ogólnie Bella ma trochę bolączek jak to 10 letnie auto ale z czasem doprowadzę ją do perfekcji