• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Moja Bella 156 1.9 JTD by Kacu :D

Status
Ten wątek został zamknięty.
Dzisiaj wpadły przełączniki do szyb elektrycznych bo w poprzednich niestety były już połamane :cool: oraz kolega alfa_luk pomógł dzisiaj na spocie wymienić żarówkę nad tylną rejestracją za co baardzo dziękuje ;d problem tylko bo troche inaczej świeci co dziwnie wygląda20140202_171208.jpg ale komplet zrobi się dopiero po sesji :rolleyes:

W SDH mają chyba po 4zł diodowe żarówki, świecą na zimny biały kolor i od trzech miesięcy nie robią problemów :)

O to dzięki bo tym że jest w SDH to nie wiedziałem ja kupuje jak coś potrzebuje w tym małym sklepie z rzeczami do samochodów za mcdonaldem ;p

Roboty z tym nie ma ale bałem sie że połamię zaczepy i wtedy byłby problem ;p ale Alfa_Luk na zlocie pomógł poratował żaróweczką i dało rade :cool:

Rachu ciachu i po strachu ;)
W końcu trafiłem na Twój wątek :)

Przejechałeś po czymś czy ktoś Ci pomógł?

Autko dzisiaj przegląd przeszło i zostało opłacone ubezpieczenie ;) niestety to nie koniec wydatków bo na wiosnę niestety dość dużo rzeczy wymaga zrobienia..
- Łącznik stabilizatora tył
- Patyki tył
- Hamulce i klocki przód i tył
- Wahacze górne przód
- Wahacze dolne przód
- Gumy stabilizatora przód
- Wymiana wszystkich płynów eksploatacyjnych
- Odgrzybienie nabicie klimatyzacji
- Wymiana filtrów wszystkich
- Wymiana uszczelki pod pokrywą
- Znalezienie i założenie czujnika poduszki ( czy jakoś tak tego sobie nie zapisałem ;p )

Z dobrych rzeczy odkryłem że mam fabryczne podgrzewane przednie fotele ;d w życiu bym na to nie wpadł :cool: bo nie wiedziałem że była nawet taka opcja w 156

Lista imponująca :)

Grzecznie wytrzymała rok bez jakiejkolwiek naprawy ( noo nie licząc tego wybryku alternatora ) więc mam możliwość to wymienię ;p mniej więcej to oznacza że zostaje ze mną do śmierci/kasacji bo się nie będzie opłacało sprzedawać

Jak nie urok to sraczka.

Wymienione wahacze górne i dolne z przodu, gumy stabilizatorów, pałki, tarcze hamulcowe i klocki przód i tył, zacisk tył prawy, wszystkie filtry płyny oleje klima nabita i odgrzybiona. Jeździ jak bajka. Aaale niestety pojawił się wyciek :(
attachment.php
Jutro jadę do mechanika oglądnąć co to jest. Kapie dieselem więc się trochę zmartwiłem. Wstępnie z tego co koledzy na grupie na Fejsie powiedzieli stawiam na pompę CR.

Załączniki

• 20140412_152716.jpg
    20140412_152716.jpg
    97.2 KB · Wyświetleń: 88
Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót