moja alfunia :D

• Autor wątku Autor wątku gonzo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
wreszcie po 2 tygodniach odebralem alfe od mechanika... nie macie pojecia jak sie za nia stesknilem :wink:

wariator
panewki wariatora
walek wydechowy
uszczelka pokrywy zaworow
zimeringi walkow
5 szklanek
olej
filtr oleju
+robocizna

zamknelo sie w kwocie 1400zl (dokladnie jeszcze nie liczylem)
silnik teraz chodzi jak zloto, wydaje aksamitny odglos, nic nie klekocze ani nie stuka :!:

jak bedzie chwila czasu to zakladam letnie opony i mam w planach kilka zabiegow kosmetycznych niuni :mrgreen:

Jak dla mnie to jest najlepsza Alfa 145 na forum...

Bo:

Najlepszy czarny kolor
Najlepsze felgi Zendera
Rocznik 2000 (nowe Scudetto)

tylko ten silnik przydało by się przynajmniej 1.6 (ale wydaje mi się ze 2.0 założysz)

Wszystko Super...

Jak bedziesz sprzedawał to sie zgłoś... Chociaż na mobile.de jest takich dużo...

pozdrawiam

145Q napisał:
tylko ten silnik przydało by się przynajmniej 1.6 (ale wydaje mi się ze 2.0 założysz)

no jedynie tego zaluje ze tylko 1.4 :?
chetnie bym wsadzil 2.0 ale boje sie troche o koszta...

niunia juz jest na zenderkach, wlasnie ja nawoskowalem, mam jeszcze do naklejenia napisy na progi i wrzuce fotki :mrgreen:

No właśnie bo na mobile.de jest napisane "Edizione sportiva" i ja myślałem, że oni się nie znają i nie wiedzą ze tj. LIMITED 500...

A tu ja sie nie znam...

A tak z ciekawości,

na ile cenisz swoją Alfę??? (PLN :twisted: )

145Q napisał:
na ile cenisz swoją Alfę??? (PLN :twisted: )

dla mnie jest bezcenna :mrgreen:

dla kolesia z komisu byla warta 13 900zl :wink:

nie zamierzam jej sprzedawac pare lat nia pojezdze, a potem kupie v6 :twisted:
jestem w niej zakochany, nie moge oderwac wzroku jak stoi na parkingu :mrgreen:

byla by idealna z silniczkiem 2.0 :mrgreen: :twisted:
nie zeby 1.4 byl mulowaty, daje rade, ale chcialbym miec potwora :twisted:

kupowalem w grudniu ubieglego roku :D

alfa i zolty kolor to nieporozumienie wedlug mnie :?
ale felgi super :twisted:

kilka fotek: sesja wiosenna :P

dodalem napisy na progach, w zasadzie zlecilem to zadanie Tacie, bo ma pewniejsza reke :wink:

i znowu rozstalem sie z moja niunia :(
odjechala na lawecie do mechanika :(

prawdobodobnie korbowod sie poluzowal :?

gonzo napisał:
i znowu rozstalem sie z moja niunia
odjechala na lawecie do mechanika

prawdobodobnie korbowod sie poluzowal

Uuu przykro to czytać...Spoko gonzo niedługa ją odzyskasz, szkoda tylko ze znów koszty :cry: ale pieniadze rzecz nabyta...a ta roadośc jak odbirasz auto od majstra bezcenne...

To korbowód tak sie sam moze poluzować nagle? Chyba to jakis czas trwa ale żeby tak odrazu...

Alfamaniak156 napisał:
pieniadze rzecz nabyta...a ta roadośc jak odbirasz auto od majstra bezcenne...

racja :D jak ostatnio odbieralem ja z warsztatu czulem sie jakbym znowu ja kupowal i pierwszy raz do niej wsiadal :wink:

Alfamaniak156 napisał:
To korbowód tak sie sam moze poluzować nagle? Chyba to jakis czas trwa ale żeby tak odrazu...

podobno ten mechanik tez tak mial kiedys, ale do konca tez nie jest pewien czy to rzeczywiscie korbowod, w poniedzialek ma rozkrecac alfe i bede wiedzial co sie stalo...
pozostalo czekanie...

gonzo napisał:
racja jak ostatnio odbieralem ja z warsztatu czulem sie jakbym znowu ja kupowal i pierwszy raz do niej wsiadal

Wiem wiem Gonzo...ja w środe odbierałem swoją po wymianie wahaczy i czułem jakbym nowe autko kupił...cieszyłem się jak dzieciak heheh...

A skąd wogóle przypuszczenie że to korbowód...skąd podejrzenia...może jakaś pierdółka...oby nie korbowód :(

daj znać jaka diagnoza jak juz bedziesz wiedział i jakie były tego objawy...

Pozdro

Fajna jest twoja bella i bardzo podobna do mojej tylko że ja mam 500 limited edition i z 1.6. Pozdrawiam
Wykończenia w tych dwóch wersjach są bardzo podobne. Też aluminiowe a nie tylko aluminium podobbne wstawki. Gałka zmiany biegów aluminiowa i hamulec ręczny również. :)

Amortyzatory
Powrót