Moja Alfinka :) AR 155

• Autor wątku Autor wątku FlaY
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

FlaY

Nowy
Witam was :) na forum goszczę juz od blisko roku, więc nadszedł czas na przedstawienie wam mojej kapryśnej alfinki :).
Jest to Alfa 155 2.0 Ts 8V z 1992 roku z LPG. Alfa jest dość bogato wyposażona jak na ten rocznik :) i poza poduszką skórą i ele. fotelami ma wszystko, kompletna elektryka :).Bella od samego początku po obecną chwile sprawia mi same kłopoty jednak nie chce się poddać :). Po wymianie tylu części auto musi wreszcie musi jeździć a uwierzcie mi ze była masa tych części :( i każdy radził mi się pozbyć mojej "krwiopijczyni" :P.
Mam nadzieje ze juz niedługo alfa zacznie jeździć jak na auto przystało i będę mógł zamieścić kolejne fotki z upiększania mojej belli.
Wiem ze niektórzy z was będą krytykowali niebieskie oświetlenie wnętrza auta ( przelutowałem każda diodę i żaróweczkę na niebiesko) oraz neony :) które mam zamontowane pod auto:) jednak każdy z nas ma swoją wizie auta. Przed moją bellą jeszcze parę modyfikacji jednak nie bójcie się z zewnątrz niunia pozostanie seryjna może poza małymi zmianami upiększającymi ją.
Pozdrawiam i czekam na wasze opinie, zarówno te pozytywne jak i negatywne na temat belli.

Największa satysfakcja jest, gdy doprowadza się autko do perfekcji. Świadomość, że gdyby nie trafiła w nasze ręce to by gniła zamiast stawać się coraz piękniejszą. I tu mój moje szczere gratulacje :mrgreen:

Co do żarówek i neonów- ja bym zostawił te gadżety właścicielom calibr, ale moim zdaniem się nie przejmuj- nawet spoilerów nie lubię 8)

Dbaj o swoją śliczną damę

pozdrawiam serj

Bardzo mi się podoba. Bo wygląda z zewnątrz tak jak wyjechała z fabryki.

FlaY super autko, pełen wypas :lol: , szkoda tylko że te awarie :( mam nadzieje że niedługo będzie śmigać tak jak wygląda :wink:

ladniutka bella poza tymi neonami ale jesli taka wizje masz przed oczami to super...mysle ze to nie koniec tej wizji...gratuluje i oby ci sie autko dobrze owdzieczalo za twoje serce... :mrgreen:

auto fajnie wygląda. widać zmieniony grill na nowszy. podświetlenie ok wygląda. tylko teraz sie gryzie z zielonymi diodkami klimy :P

zagary by fajnie wyglądały gdyby tylko pole prędkościomierza i obrotomierza było białe. z allegro je kupywałeś?

Tak tarcze zegarów kupywałem na allegro :) co do diodek zielonych od klimy :) to podoba mi sie tak :). Bella czeka na drobne poprawki stylistyczne :) i akcenty upiększające moje autko :) no i jakieś felgi fajniutkie. Jak dopadne aparat to cykne pare fotek bo bella delikatnie sie zmieniła :).
Co do neonów i koloru oświetlenia :) bardzo lubie ten kolor (niebieski)

Ogolnie ciekawe auto, ale ja nie lubie takich przerobek :P Wytrwalosci i niezawodnosci :wink:

Więc pewna część z was zna moje perypetie z alfą, niestety silnik padł długo sie zastanawiałem, co robić. Czy remontować czy kupić drugi silnik, lub może całe auto. Parę dni temu pojechałem po auto wybór padł na alfę 155 1.8 TS 8V wersja "Formula" z 1994 roku. Obecnie alfa posiada silnik 2.0 8V jednak ciężko o taki silnik w dobrym stanie.

Pod spodem zamieszczam fotki mojego dawcy. Auto zostało przywiezione ze względu na przebieg silnik, nie interesował mnie stan zewnętrzny i łuszczący sie akryl. Sorka ze te liście i ze bella jest brudna :( nie miałem kiedy jej umyć :( a bella stoi u rodzinki 40 km od mojego domu.

Auto z zewnątrz

Komora silnika

Wnętrze

Moje dwie belle.

ładny spojlerek ale licznik przebiegu kilosów to chyba krecony :wink:

75andrew155 napisał:
ładny spojlerek ale licznik przebiegu kilosów to chyba krecony :wink:

hehe na 2 alfach są spojlerki. Co do licznika to nie jest kręcony. Auto miało 2 włascicieli 2 brifie, oboje urodzili sie w 1946 roku do tego mam ksiązke serwisowa z przeglądami do 80 tyś.

FlaY napisał:
hehe na 2 alfach są spojlerki. Co do licznika to nie jest kręcony. Auto miało 2 włascicieli 2 brifie, oboje urodzili sie w 1946 roku do tego mam ksiązke serwisowa z przeglądami do 80 tyś.
Chodzi mi o ten wyższy spoilerek bardziej w ostre kanty ala Hormman . Takie opwieści o babciach i dziadkach jeżdzącymi autami i to w wersii Formula to już słyszałem :wink: ale daj Ci Boże że ona tyle ma przelatane

hehe hmm wiesz brif mam i widze kto był włascicielem :) i ile lat 2 włascicieli ostatni 10 lat ja miał, a kto nia jeździł to juz inna sprawa :)

Ale manetek od wycieraczek i kierunkowskazów chyba nie podświetliłeś :p a ja w swojej zrobiłem taki patent - po miesiącu jedna przestała świecić i jest nieciekawie :/

Eliza 19760522 napisał:
:D :D Kolorowo ale fajnie.ładna niunia :D :D

Hehe dzięki Elizo :) w moim życiu są 3 kobiety :) Moja dziewczyna :) hehe i 1sza bella a zaraz za nią 2 bella - dawca częsci i silnika :) hehe 2 widac na fotce razem :)

Alfa otrzymała pod choinkę nowy felunek, czeka mnie jeszcze dopieszczenie całości zaciski itp. teraz będą sie koncentrował nad dopieszczeniem wnętrza oraz dalszemu etapowi zabudowy audio przednich drzwi.

Amortyzatory
Powrót