Moja Alficzka 156 2.0 TS 98

co do wlewu gazu jest ale na gazie sie nie jezdzi jak narazie nie mam czym "zalatac dziurki" ale to niedlugo sie zmieni

Bardzo dobrze bardzo dobrze...na gazie sie nie jeździ:) Dobra wiadomość:)

Kurde ale te 156 sa fajne:) Ja się na swoja napatrzec nie mogę, wczoraj miałęm trasę do Torunia i spowrotem i normalnie bajka:)))

masz racje traski tez uwielbiam swoja robic :) w tamtym roku jechalem sobie na majówke z Białegostoku do Mikołajek troszke ponad godzinke z postojem na siusiu :)
Auto stworzone do robienia tras :)

MaRcCo napisał:
Auto stworzone do robienia tras

Powiem Ci że nawet nie odczułem tej podróży...W ojca LAcetti to sie męczę jak cholera...do wyprzedzania musze sie zabierać powaznie, tutaj wsytarczyło zredukowac na 4:) rewelka...zauważyłem tez ze inni uzytkownicy czuja lekki respekt:) nie utrudniają...wręcz robia miejsce jak widza w lusterkach wstecznych te agresywne rysy :mrgreen:

Czułem sie kurcze naprawde dobrze :twisted:

tak jest respekt jest ale wiesz co umnie niema na tylnej klapie jaki mam silniczek i ostatnio probowal sie zemna koles BMW 318IS ale mina mu zmiekla na sam poczatek a na nastepnych swiatlach to juz nawet wstyd mu bylo namnie popatrzec :)
a co do chevroletow ojciec moj ma Aveo a dalem sie przejechac moja alficzka to powiedzial ze juz do niej nie wsiadzie jako kierowca powiedzial ze jak dlaniego za duza moc :) a 160 konikow robi swoje :)

Nooo to widze że mamy podobne wrażenia heheheh...Ja mam na klapie delikatne 2.0 heeh w tym momencie wielu odpuszcza i sie nie bierze:)

No mój ojciec jak sie przejechał Alfą to stwierdził że...za duże dla niego i za duzo pali...ale w oku widziałem delikatny błysk zazdrości heheh :wink:

Ogólnie rzecz biorąc MaRcCo...mamy wypasione furki nie uważasz :mrgreen:

Pozdrowienia Maniacy:)

MaRcCo napisał:
a propo jeszcze pytanko jak u Ciebie ze spalaniem??

Więc ze spalaniem przy tej pojemności nie jest źle:)

Na trasie 80%/miasto 20% spala mi 8 litrów...

W jeździe miejskiej 10 literków na 100 km.

Więc chyba nie jest źle... Ojcu w Lacetti 1,4 idzie w mieście dobre 8 literków wiec na swoje spalanie nie narzekam, w zeszłym miesiącu zrobiłem termostat bo padł wtedy spalanie miałem 11,5... teraz smiga az miło :mrgreen:

Pozdrawiam

no to widze ze u Ciebie mniej pali u mnie z moja noga to 11,5 spokojnie pali ale czeka mnie wymiana przewodów i swiec ale to nie powinno zmniejszyc spalania choc niektorzy twierdza innaczej a co do silnika 1,4 w chevroletach u ojca tez podobnie kolo 8 litrow pali

MaRcCo napisał:
czeka mnie wymiana przewodów i swiec ale to nie powinno zmniejszyc spalania choc niektorzy twierdza innaczej

Powiem Ci ze maja rację...przewody i swiece maja ogromny wpływ na zuzycie paliwa...Jakośc iskry jest dla spalania jednym z najwazniejszych czynników całego procesu pracy silnika :mrgreen:

Jelsi masz mocno zuzyte kabelki i świeczki to zauważysz spadek spalania, choc autko zyska zapewne na elastyczności więc mocinej wćisniesz gaz...no i spalanie nie spadnie heheh i koło sie zamyka wiec w sumie masz racje ze świece i przewody nie maja wpływu na spalanie a wrecz na jego zwiekszone zuzycie :mrgreen:

Bedziesz na Zlocie Ikara w weekend majowy??? Fajnie jakbys wpadł :twisted:

Pozdrawiam

jak narazie brak planow na wyjazd ale moze moze nie widze przeciwskazan ale musialbym zobaczyc czy nie bede mial zjazdu

Więc sprawdź w kalendarzu czy masz wolny termin i przyjeżdżaj :mrgreen:

Pozdrawiam

Alfamaniak a jak u Ciebie z Terminem 1.08.08 bedziesz?? Ja planuje byc mysle ze sie uda wyjazd na zlocik ogolno polski :)
Pozdro

moja Kochana Alficzka została dzis sprzedana :( mysle ze trafila w dobre rece moze jeszcze kiedys ja zobacze na trasie to pomacham dla nowego wlasciciela
PS. poszukiwania trwaja Alficzki 156 SW 2,4 JTD lub 166 2,4 JTD Rocznik przynajmniej 2000

MaRcCo napisał:
moja Kochana Alficzka została dzis sprzedana :( mysle ze trafila w dobre rece moze jeszcze kiedys ja zobacze na trasie to pomacham dla nowego wlasciciela
PS. poszukiwania trwaja Alficzki 156 SW 2,4 JTD lub 166 2,4 JTD Rocznik przynajmniej 2000

:cry: czasem tak bywa ;// ale bedzie kolejna i to sie liczy ,powodzenia w poszukiwaniach :P :twisted:

Pozdrawiam

Fajna sztuka.I kolorek superr.Szkoda ze sprzedana.Co bedzie nastepne??Widze ze dieselek :D

Amortyzatory
Powrót