Moja alfa stracila moc! Pomocy!

• Autor wątku Autor wątku Remek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    moc
A jakie są objawy zepsutego wariatora... kiedyś ciągneła od 2 tyś obr a teraz od 5 do6 tak jakby nie dzialaly zmienne fazy rozrządu... ile kosztuje regeneracja (o ile mozna zregenerować), kupno używki lub nowego bo używka może być w tym stanie co stary :)

Przemek napisał:
A jakie są objawy zepsutego wariatora...
Poprostu go słychac ( auto pracuje jak disel ) Jak zwykle pewnie chodzi o przepływomierz , sondę lub problemy z układem wydechu ( przytkany, nieszczelny )

Wydech jest ok (nowy) katalizatora niema bo zostal wywalony ale to nie jest powodem problemu (zauwarzyłem małe polepszenie ale to nie to co kiedyś) alfa strasznie klekocze, właśnie chodzi jak diesel, przepływomierz i silniczek krokowy czyszczony, jedynie sonda lambda albo wariator ale przy tym klekotaniu to raczej wariat do wymiany....
PS chcialem jeszcze zasięgnąć jakiejś opini żeby nie wydawac kasy na darmo :)
Dzięki i do zobaczenia na drodze :D

Przeplywki sie nie czysci, chyba ze masz jakas wanienke ultradzwiekowa ;P

Andrew co to sa te luzy zaworowe jak piszczy?? Jak to naprawic i jakie koszty?

Konrado napisał:
Andrew co to sa te luzy zaworowe jak piszczy?? Jak to naprawic i jakie koszty?
Piszczy :shock: czy ja tak napisałem ???? Czytając kolegi problemmam wrazenie ( nie widząc i nie słysząc silnika ) że problem tkwi raczej w luzach zaworowych to też czesto się sypie w T.S przez kiepski olej

No ale ja jak jade to slysze skrzypienie takie dziwne... Jak jade na luzie to tez. |Jak stoje autem i mam wlaczony silnik to to samo. Czego to moze byc wina? Jakis magik mi powiedzial ze to moze byc "czujnik przyspieszenia zaplonu". Co o tym myslisz?

Ja bym stawiał raczej na naped rozrządu , paski wieloklinowe lub rolki

75andrew155 napisał:
Gmertanie w przepływce jest możliwe tylko w przepływce klapkowej a T.S 16 V takiej nie mają i dlatego zdychają :D Jesli słyszysz takie cykanie to chyba masz problem z hydraulicznym ustawieniem luzów zaworowych
przeplowomierzy klapowych nie ma juz w zadnym aucie ktore ma mniej niz ze 7 lat :wink:

lesio146 napisał:
przeplowomierzy klapowych nie ma juz w zadnym aucie ktore ma mniej niz ze 7 lat
A czy ja napisałem że nowe auta maja takie przepływki??? :P

Konrado napisał:
No ale ja jak jade to slysze skrzypienie takie dziwne... Jak jade na luzie to tez. |Jak stoje autem i mam wlaczony silnik to to samo. Czego to moze byc wina? Jakis magik mi powiedzial ze to moze byc "czujnik przyspieszenia zaplonu". Co o tym myslisz?

moze poduchy cza by nasmarowac ( najprostsza rzecz) abo wymienic
a swoja drogą to konrad nie miałes szczescia przy zakupie twojej niuni :(

konrado poprostu potrzebny ci dobry fachowiec ktory kompleksowo ci wszystko sprawdzi.poczawszy od rozrzadu skonczywszy na sondzie

znasz takiego?? Sprawdzisz mi to? Potrzebuje wymienic wariator,swiece i inne takie jak np uszczelka spod pokrywy itp. Kto mi to zrobi?:(

Konrado napisał:
Przeplywki sie nie czysci, chyba ze masz jakas wanienke ultradzwiekowa ;P
kto wam takich glupot nawciskal do glowy. Sam czyscilem i to z pozytywnym skutkiem, a co do wanny ultradzwiekowej to i owszem kapiel przeplywomierza zdecydowanie bardziej bedzie udana.

murzyn napisał:
to wam takich glupot nawciskal do glowy. Sam czyscilem i to z pozytywnym skutkiem, a co do wanny ultradzwiekowej to i owszem kapiel przeplywomierza zdecydowanie bardziej bedzie udana.

No i co takiego czysciles w tej przeplywce?

currahee napisał:
Spróbuj w Swoszowicach na ul. Krzyżańskiego 41, 012 654 90 90, 605 329 685 albo w Krakowie na ul Saskiej 4 http://alfa-fiat.strona.pl/.

Saska 4 to kretacze i naciagacze. Mysla ze sa zajebisci i wsyzstko wiedza i ze moga klientow traktowac jak smiecie. 23 szanse im dalem, 2x mnie zlekcewazyli po moim przyjezdzie. Stanowczo NIE POLECAM tego warsztatu

Witam może odkopuję stary temat ale chciałem się dowiedzieć jak wygląda sprawa regeneracji przepłytwomierza przy pomocy wanienki ultradżwiękowej czy daje to rzeczywiste rezultaty na dłużej czy tylko na chwilę??

Amortyzatory
Powrót