abezus
Użytkownik
No ten przód też mnie razi tylko nie wiem za bardzo co jest tego przyczyną czy amortyzatory ( wszystkie trzymają ok 78% więc musiał Włoch je zmieniać i tego nie chciałbym ruszać ale w związku z tym i tył powinien być wyżej ) może sprężyny tylko z przodu zmienił, nie mam za bardzo pomysłu co zrobić ale jutro będę u mechanika na wymianie czujnika paliwa to pogadam, może on coś stwierdzi.
Oglądam sobie Twój temat, piękna 166. Jeśli jeszcze nie znasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytanie, odpowiadam... Wszystkie 166 po 2001 roku miały taki dziwny, wysoko osadzony przód, ma to związek z poprawionym przednim zawieszeniem samochodu. We wcześniejszych wersjach podobno przód miał tendencję do dziwnych zachowań w trakcie gwałtownego przyśpieszania jak i hamowania... Mówię podobno bo miałem 166 z 2000 roku i nic takiego nie zauważyłem. Za to pewnym jest że mniej więcej od lipca 2001 roku wychodziły wersje z "poprawionym" przodem i tak jak w Twoim przypadku ten przód stoi dziwnie wysoko. Jednym słowem tak ma być. Poszperaj sobie po ogłoszeniach zagranicznych 166 z 2002 oraz 2003 roku, zobaczysz że wszystkie tak mają.