• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Moja 166 2.4 JTD

Nie wiem. Może chłopak nie zauważył, nie osądzam. Temat już z kubicze załatwiliśmy. Porządny człowiek.

Przyszedł czas na wymianę wahacza lewego górnego ( oczywiście na TRW ) plus przegub lewy.
Teraz jest cichutko i pięknie :) przy okazji wyszło, że koło pasowe powoli ma już dość i pasek wierowkowy również, niedługo wymiana.
Przesmarowany napinacz paska wielorowkowego, podobno powinno się to robić co 6 mc-y - nie wiedziałem.

DSC_0023.jpgDSC_0022.jpg

Dobrze jest tak czasem Mortadelle zobaczyć od spodu, jest pięknie :)

Panowie z ELTEAM - szacun.

A po co do tego silnik Ci wyciągnęli na stół??? :P

cena zbyt duża w porównaniu ze złomem z allegro. Może być ciężko tyle wyrwać. Wiem ile kosztuje zadbana 166 - podobnie jak kilkanaście osób z forum, jednak to troche mało osób. jednak człowiek z łapanki przeglądający allegro pomyśli " patrz taka sama jak ta i za 8 tysi stoi na handel, a tu koleś woła 13- po co przepłacać..." Wiesz o co mi chodzi. Dlatego moja ma dożywocie u mnie.

Mandziel jakbym miał kupowac 166 to dzisiaj już bym się meldował u Ciebie po Twoją maszynę:) Wg mnie może zejść dosyć szybko, musi tylko trafić na mądrego poszukiwacza 166' ek:D

I tu Was zaskoczę nigdzie nie pojedzie. Za dobra jest :)
Właśnie dzwonił pierwszy chętny no i tak na nią spojrzałem bo akurat skończyłem ją
pucować i nie wyobrażam sobie jej nie mieć. Także 159 tym razem przegrało :)

Zresztą sami zobaczcie, szkoda by było :(

DSC_0069.jpgDSC_0070.jpgDSC_0071.jpgDSC_0072.jpgDSC_0073.jpgDSC_0074.jpgDSC_0075.jpgDSC_0077.jpgDSC_0078.jpgDSC_0079.jpgDSC_0080.jpgDSC_0081.jpgDSC_0082.jpgDSC_0085.jpgDSC_0086.jpgDSC_0087.jpgDSC_0088.jpgDSC_0089.jpgDSC_0090.jpgDSC_0091.jpgDSC_0092.jpgDSC_0093.jpg

Ostatnia edycja:
No wlasnie. Tylko ja sie pytam ile razy jeszcze bedziesz zmienial zdanie? Strasznie niewierny jestes :P

Coś w tym jest :) chyba pewne rzeczy do mnie docierają jak staję przed faktem dokonanym.

Ostatnia edycja:
Mandziel. Szkoda kasy i pracy wlożonej w auto. Sprzedawać to sobie można Fiata CC lub Opla Vectre. Masz wyjątkowe auto. Duże , komfortowe, eleganckie. KU--WA 166 przedlift ma już 15 lat a ludzie sie oglądają za nimi na ulicy! 166 pasuje do garnituru jak i jeansów. W czerwcu wioze nią brata do ślubu i jest nią zachwycony! Bredzisz Mandziel. Bredzisz. 159 z całym szacunkiem nie ma duszy. Taki ładny opel i naje--ane tego na każdym zakręcie jak czarnych passatów b6. Chcesz je oddać jakiemuś burakowi i za pół roku ze łzami w oczach odszukać je na otomoto skatowane za 6k?????? Co innego mieć SZTRUCLA i po pół roku pozbyć sie skarbony tak jak kupa embrionów z forum ale taki egz? Ty chyba sam nie wiesz czego chcesz.

Mandziel. Szkoda kasy i pracy wlożonej w auto. Sprzedawać to sobie można Fiata CC lub Opla Vectre. Masz wyjątkowe auto. Duże , komfortowe, eleganckie. KU--WA 166 przedlift ma już 15 lat a ludzie sie oglądają za nimi na ulicy! 166 pasuje do garnituru jak i jeansów. W czerwcu wioze nią brata do ślubu i jest nią zachwycony! Bredzisz Mandziel. Bredzisz. 159 z całym szacunkiem nie ma duszy. Taki ładny opel i naje--ane tego na każdym zakręcie jak czarnych passatów b6. Chcesz je oddać jakiemuś burakowi i za pół roku ze łzami w oczach odszukać je na otomoto skatowane za 6k?????? Co innego mieć SZTRUCLA i po pół roku pozbyć sie skarbony tak jak kupa embrionów z forum ale taki egz? Ty chyba sam nie wiesz czego chcesz.

Chciałem zacytować tylko kawałek wypowiedzi Masy ale...nie da się:D Podpisuję się pod tym obiema rękoma, a jak trzeba to nogą też się nauczę:P

Ja wiem kolego Mandziel, że w sumie nie znamy się wogóle, nie udzielam się jakoś bardzo na forum, chociaż bardzo często tutaj zaglądam, nie wiem jakie są Twoje motoryzacyjne potrzeby:D ALE jak oglądam Twoją 166'kę i piszesz, że chcesz JĄ sprzedać i kupić alfę 159 to naprawdę...Masz perełkę nie bitą, zadbaną, sam o nią również dbasz i niech ten stan trwa bo AR 166 to wspaniałe auto, piękna ponadczasowa linia, świetne materiały i ta satysfakcja z posiadania takiej limuzyny, Każdy wie, ze to Alfa Romeo ale baaardzo mało kto wie jaka:)

Ja również miałem kiedyś kosmate myśli, może AR 166 po lifcie, może coś nowszego...ale nie wyobrażam sobie innego auta niż moja Smoczyca. Kiedyś wystawiłem ją na allegro, przyjechał gość, obejrzał, spodobała mu sie, ale stwierdził że na allegro takie są po 7-8 tys...Kazałem mu spadać i tyle było ze sprzedaży mojej Smoczycy.

Więc daj spokój z kombinowaniem, bo przekombinujesz i będziesz płakał potem, że taką maszynę sprzedałeś i kupiłeś półopla. a takich, którzy przekombinowali, tutaj nie brakuje.

Aha i nie jest to opierdol, tak chciałem asekuracyjnie napisać, żeby spać spokojnie:D

Pozdrawiam:)

Wiem chłopaki macie rację. Stoi tam gdzie stała i jestem zadowolony.

Ostatnia edycja:
Do tego co napisał Masa - nasz mędrca - dodam tylko: to może się tak wreszcie spotkamy Pany?

U mnie bez zmian. Kasa na urlop przeznaczona. Będę z Wami duchem.
No chyba, że jakąś telekonferencję zrobimy :)

Dziękuje PAnowie za miłe słowa. Mędrzec (medrca?- czy jak to sie tam odmienia) ze mnie żaden- poprostu mam pierdolca na punkcie przedliftowej 166.Tak samo jak marek czy feuer. i kulku innych osobników
biggrin.png

Marek ja tez niestety "chwilowo" bez kasy. Wesele i te sprawy, a do tego zacząłem grzebac w zawiasie w mojej wesołej babuni i po wydaniu kilku setek na wahacze uświadomiłem sobie , że naprawa zawiasu kompleksowa w 166 to "never ending story" i trza by na to wydac jakąś dobrą wypłatę- jak nie lepiej..
Marek, ale swoją droga za sam fakt , że jesteś organizatorem i pomysłodawcą OGÓLNOPOLSKIEGO ZLOTU 166 WIELKI SZACUNEK. U Ciebie widać chorobe zwaną 166, modzisz, ulepszasz, lutujesz spawasz :D- jesteś tutaj chyba guru od 166, zrobiłes tyle dobrego dla naszej małęj społecznoći wyznawców religii 166 , że powinieneś zostać modem w dziale 166:) :pepsi:.

Mandziel- co do moje wypowiedzi opierdziel to nie był. Trzeba sobie z pewnych rzeczy zdać sprawe. Wiadomo , że o sprzedaży autka decydują priorytety życiowe, czasami poprostu brakuje kasy na utzymanie 2 aut i np rodziny. Zawsze można sprzedać na ebay nerke czy oko, ale czy to warto? :sarcastic: No ale z drugiej strony kto Ci da 13 k za ten samochód. Może za 8 ją popchniesz. Autko zadbane tylko kto Cie doceni? Przyjedzie kopacz opon jeden z drugim i zaczną z Ciebie idiote robić i wmawiać Ci , ze samochód wart jest 5,500 bo ma podrapane lusterko. Dobrych samochodów się nie sprzedaje. To nie kobieta , że zawsze możesz ją zmienić na lepszą:sarcastic:. Pamiętaj :pepsi:

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót