Moja 159 SW :)

• Autor wątku Autor wątku M@T
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dla mnie cudo na kołach.Kolorek w sam raz,takze moje marzenie tylko ze w wersji sedan ;)

Spirit, na pewno pojawie się na zlocie w Częstochowie ;). Rafter nie kupiłem wersji distinctive ponieważ ten samochód już stał w salonie w takiej konfiguracji. Jeżeli chodzi o kolor to napeno bardziej podoba mi się czarny, ale ten również ma coś w sobie, a przy tym jest praktyczny. Jedyną wadą tego auta jest waga, natomiast największą zaletą jego zachowanie w zakrętach.
pzdr

Przedwczoraj wgrałem nowe oprogramowanie do swojej Alfy podnoszące moc do ok. 185HP i czuć dużą różnice, a co najważniejsze nie jest już taka słaba na niskich obrotach jak to było na seryjnym oprogramowaniu.
pzdr

M@T napisał:
Przedwczoraj wgrałem nowe oprogramowanie do swojej Alfy podnoszące moc do ok. 185HP i czuć dużą różnice, a co najważniejsze nie jest już taka słaba na niskich obrotach jak to było na seryjnym oprogramowaniu.
pzdr
Jeśli masz możliwość to wrzuć wykres z hamownii po wgraniu programu.Pozdrawiam

Piękna jest ta 159. Kolorek jest nawet fajny, a jedyne co mnie razi w tym modelu to kształt lusterek (przy 156 i 147 są po prostu brzydkie), no i do tego kształtu deski rozdzielczej też nie mogę się przyzwyczaić ;)
Przyjemnej eksploatacji życzę no i czekam na fotki ze zmienionymi felami 8)

rafter napisał:
Jeśli masz możliwość to wrzuć wykres z hamownii po wgraniu programu.Pozdrawiam
Jeszcze nie hamowałem auta z tego względu, że to jest pierwszy stopień zmian oprogramowania na którym muszę zrobić ok. 1500km (takie dostałem zalecenie) ze względu na FAP - najgorsza rzecz w tym samochodzie (może się za "betonować"), dopiero po drugiej zmianie na ok. >190 hp pojadę na hamownie, napisałem że teraz ma ok. 185 HP, ponieważ znajomy który mi to robił powiedział że wszystkie 1.9 -150 po tym pierwszym programie na hamowni tyle wykazują, a on raczej wie co mówi bo zajmuje sie tym na co dzień, moje odczucia są podobne.
A Ty robiłeś coś ze swoją??
pzdr

To teraz pewnie śmigasz jak przeciąg. też ostatnio miałam robiony chip. wiadomo,ze nie mam takich parametrow jak u Ciebie , ale cieszę sie jakbym miała nowe auto
PS kolorek masz bardzo fajny, bo niespotykany

Ja mam podobne odczucie, jakbym jezdził "nowym" autem. Może parametry lepsze, ale również dużo większą masę ;( Jak przeciąg śmiga alfa mojego znajomego (159SW 2,4 po programie na 270HP), a nie moja ;)
pzdr

Nie wiedzialem ze da sie tyle wyciagnac z dieslea :shock: 270 KM??? Chyba max byl 245KM. Cos jeszcze zmienial w aucie oprocz chipa?

Pozdr.

Mat ,ja mam wgrany program V-tech przez firme Chojnacki Motorsystem.Co do mocy to twój kolega ma racje tylko cześciowa. Silnik 1.9 JTDM 16 V wykazuje po wyjsciu z fabryki różne parametry ,te 150 KM to jest średnia . Mam kolege który miał fabrycznie 160 Km , a ja dla przykładu miałem 143 KM i w zwiazku z tym po wgraniu tych samych programów do naszych aut osiągniemy różne wyniki końcowe. Ja mam 169 KM i 393 Nm.Napisz co to za firma wgrywa ten 3 stopniowy program.Pzdr

Nie mozliwe zeby ten twoj kolega mial w 2.4 JTDM 270 koni. Chyba ze do nowego programu dodal jeszcze jakies inne przerobki.

Z tego co wiem to posiada sam program.
Rafter, jak tylko pojadę na hamownię to od razu wrzucę wykres i dowiemy się wszystkiego.
pzdr

Ładna AR, gratulacje. Miałem diesla 2.4 ładnie wkręca się od niskich obrotów. Mażę by dla rodziny kupić właśnie takiego diesla na firmę. Co do 159SW 2,4 po programie na 270HP to chętnie bym to zobaczył.

Pozdrawiam,
Sebastian

scudettokrk napisał:
No raczej bez modyfikacji dolotu i wydechu to słabo widzę te 270 koni.

przy dieslu to nie sporo daje, sam nie wiem co trzeba było zrobić, dlatego chętnie dowiedziałbym się co to. A mam nadzieje, że ten komputer nie był zrobiony na jednorazową akcję na hamowni.

SEm napisał:
przy dieslu to nie sporo daje, sam nie wiem co trzeba było zrobić, dlatego chętnie dowiedziałbym się co to. A mam nadzieje, że ten komputer nie był zrobiony na jednorazową akcję na hamowni.

Eee, czemu? Myślę, że w dieslu nawet wymiana samego wydechu na całego SuperSprinta dałaby kilka koników więcej, do tego wirus, może wtryskiwacze? Sam nie wiem, ale 70 koni z samego wirusa to zabójstwo dla silnika.

Ma włożony większy intercooler i zrobiony program. To jest wersja Q4 (seria 210HP), więc +60HP, a nie 70.
pzdr

alfaholik-Bioły napisał:
Piękna Alfa,gratulacje :mrgreen: Marzy mi się taka tylko 2,4JTDm 200km :P Grafitowy kolor jest świetny!

Moi drodzy, nie mylcie grafitowego z szarym (prawdopodobnie "Stromboli"). Grafit metalik to kolor mojej belli :-)

Pozdrawiam,

Amortyzatory
Powrót