Moja 156 :)

tomasz7730

Nowy
Auto
Poszukuję Alfy 159
Srebrna 156 2.0 TS :)

Prezentuje kilka fotek mojej Alfy...
To jest model 2.0 TS 16v 155 PS, normalnie wyposarzony :) no może z małym dodatkiem skóry Mamo :) później zrobię zdjęcia wnętrza i dodam. Niestety dałem fotki na 15 calówkach bo mam akurat takie teraz na aucie (zimówki), gdzieś na poczatku kwietnie spowrotem wrzucę na 17 calowe, chromowane felgi to dodam fotki (opony przód 215/45, tył 225/45)...małe zmiany w zawieszeniu to dodane czerwone sprężyny w celu utwardzenia i obniżenia auta co daje fajny efekt na 17 calówkach, niestety na 15 calówkach nie ma tego efektu :( Auto jest twarde i świetnie trzyma się drogi a tłumik miło buczy do ucha :) aż się chce jeździć i jeździć bez końca hehe...to tyle, pozdrawiam wszystkich miłośników Włoszczyzny :)

dzisiaj czyli 22.02.2009 dodałem kilka fotek z wnętrza auta :)

Ostatnia edycja:
Bardzo ładna bella gratulacje
obok mnie przyjezdza taka jak twoja tylko motor 3.0 ale zagazowana pozdrawiam :ciao:

Bardzo ładna bella gratulacje
obok mnie przyjezdza taka jak twoja tylko motor 3.0 ale zagazowana pozdrawiam :ciao:

...aż strach pomyśleć jak 3 litróweczka chodzi:) oj miałbym ochotę pojeździć :)

---------- Post added at 21:17 ---------- Previous post was at 21:16 ----------

a w 156 był 3.0 ? chyba nie

...na pewno była 3.2 litra mode GTA chyba to był? a 3 litry może po swapie silnika?

Brzmi całkiem przyjemnie:) sam mam taki sam wzór wydechu. Jednak wydech wystaje strasznie i jest pod kątem wspawany, co wygląda niebardzo, do tego ktoś na żywca podcinał ten zderzak i tez nie wygląda to.

tomasz7730 tematy połączyłem , następne fotki , linki do filmów itp proszę umieszczaj w tym temacie.

Brzmi całkiem przyjemnie:) sam mam taki sam wzór wydechu. Jednak wydech wystaje strasznie i jest pod kątem wspawany, co wygląda niebardzo, do tego ktoś na żywca podcinał ten zderzak i tez nie wygląda to.

wiem wiem...masz rację ale sprawa wygląda tak, że ja ją kupiłem w takim stanie jeśli chodzi o wygląd, okazyjnie jeśli chodzi o cenę...miałem problem ze sprzęgłem i z nim musiałem się uporać najpierw, ale teraz zacznę dopracowywać detale a więc takie rzeczy o których mówisz (wydech, zderzak itp)...mam też inne felgi w polsce ale na letnich oponach więc zakładam w kwietniu...a fotki i linki do filmików dałem nie po to żeby się chwalić ale po to żeby uzyskać porady i spostrzeżenia co mogę poprawić i ulepszyć:)mam nadzieję, że Andro34 mi troszkę pomoże i że się uda ją doprowadzić do stanu perfekcyjnego...takie mam załorzenie bo to moja pierwsza Alfa (kupiona w grudniu 2008) ale po tym krótkim czasie jeżdzenia nią wiem na pewno, ze nie ostatnia :) Tą piękne auta i dostarczają ogromnej radości z jazdy :)

Ostatnia edycja:
a w 156 był 3.0 ? chyba nie
Nie, oryginalnie nie bylo takich motorow pod maska 156. Jednak spotyka sie stosunkowo czesto takie swapy np. z Alfy 166. Z pewnoscia pamietasz - na spocie w Wisle byla taka Alfa.
Pozdrawiam.
- Rafal

Nie no kozak, proponuje trasiaka z 2 razy w tyg. po 150-200 km w jedna strone i po trzecim takim przejeździe jak przestaniesz słyszeć sam siebie wywalisz to coś co sterczy spod tego wyciętego na prędce brzeszczotem zderzaka, a przypominające moją rurę spustową przy sedesie. Druga sprawa to jak przy szybszym wejściu w zakręt zauważysz, że tył nerwowo rzuca po drodze to szybko wywalisz to ustrojstwo przypominające płetwe wieloryba, a daleko mające się do "lotki", no chyba, że lubisz lans pod dyskoteką, gdzieś w Rzegocinie Zapyziałej na drodze do Pakulczyc.

Nie no kozak, proponuje trasiaka z 2 razy w tyg. po 150-200 km w jedna strone i po trzecim takim przejeździe jak przestaniesz słyszeć sam siebie wywalisz to coś co sterczy spod tego wyciętego na prędce brzeszczotem zderzaka, a przypominające moją rurę spustową przy sedesie. Druga sprawa to jak przy szybszym wejściu w zakręt zauważysz, że tył nerwowo rzuca po drodze to szybko wywalisz to ustrojstwo przypominające płetwe wieloryba, a daleko mające się do "lotki", no chyba, że lubisz lans pod dyskoteką, gdzieś w Rzegocinie Zapyziałej na drodze do Pakulczyc.

nie musi Ci się podobać...dla Twojej wiadomości robię 1200 km w jedną stronę i nie wywaliłem...nic również nie rzuca ani nerwowo ani łagodnie tyłem auta, o to się nie musisz bać bo mam dobre zawieszenie...a na dyskoteki nie chodzę więc nie trafiłeś ze swoim kąśliwym komentarzem...

Po drugie nie musisz być takim dupkiem i burakiem bez kultury, każda uwagę, nawet krytyczną człowiek inteligentny i kulturalny potrafi normalnie przekazać. Ty zaś wypowiadasz się w tonie pajaca i totalnego chama a twoje porównania są conajmniej nie na miejscu...nie wszystko musi Ci się podobać, co nie oznacza że możesz mnie obrażać a jeśli masz jakieś uwagi to przekaż je w ludzki sposób a nie w tak prostacki i prymitywny jaki zaprezentowałeś w swojej wypowiedzi...

"również" pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego...

Ostatnia edycja:
Nie obrażam Cię, ale jeżeli tak bardzo utożsamiasz się ze swoim "wynalazkiem" to proponuję odwiedzić psychologa, ostatnio to dość modne w naszym kraju, bo sposób w jaki odbierasz uwagi dotyczące Twego autka świadczy co najmniej o nadpobudliwości. Natomiast buraka, dupka, pajaca,totalnego chama to sobie w rodzinie albo w lustrze poszukaj i tutaj chciałbym zwrócić uwagę moderatorowi o słownictwie jakiego używasz wobec forumowicza.

Nie obrażam Cię, ale jeżeli tak bardzo utożsamiasz się ze swoim "wynalazkiem" to proponuję odwiedzić psychologa, ostatnio to dość modne w naszym kraju, bo sposób w jaki odbierasz uwagi dotyczące Twego autka świadczy co najmniej o nadpobudliwości. Natomiast buraka, dupka, pajaca,totalnego chama to sobie w rodzinie albo w lustrze poszukaj i tutaj chciałbym zwrócić uwagę moderatorowi o słownictwie jakiego używasz wobec forumowicza.

obrażasz mnie swoimi porównaniami...których sobie nie życze...krytyka owszem jest potrzebna ale nie w taki sposób...to, ze masz inny gust nie znaczy, ze musisz o moim aucie mówić "wynalazek" czy zwroty typu "rura spusowa przy sedesie" Świadczy to zapewne o braku kultury a więc wobec nieugiętych zasad logiki również o chamstwie piszącego...wobec tego nie zrobiłem nic innego jak stwierdziłem fakt...uważasz się jak mniemam za kogoś lepszego i w ordynarny i chamski sposób wyrażasz swoją opinię...otóż nie wszyscy muszą mieć taki gust jak ty...otwórz swój ciasny umysł i przyjmij, że ludzie nie musza się szufladkowac i myśleć tak jak Ty...a co do uwag to ja nie lubię diesli a nie mówię Ci np, że traktory używa się na polu...po prostu szanuję i nie neguję gustu drugiego człowieka a swoje opinie wyrażam kulturalnie i grzecznie...jedynie w stosunku do Ciebie cierpliwość mi się kończy bo z takim biednym umysłowo człowiekiem dawno się nie spotkałem...
pozdrawiam i pozostawiam pod rozwagę Twoją postawę wobec drugiego człowieka i jego gustów...

Tomasz7730 i bosniak_sg proszę zakończyć OT i wyjaśnić sobie sprawy na PW . Następny razem polecą ostrzeżenia. Panowie krytyka i dalsza dyskusja ma sens jeśli będzie konstruktywna. Postów nie usuwam jako przykład dla innych użytkowników -tego nie powinno się pisać w dziale Nasze Belle.
Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót