[Giulietta] Mój nowy nabytek

Na początku spojrzałem i myślę: super wynik, a teraz widzę że w mocy chyba jest pomyłka z jednostką. Ale i tak jest dobrze. Na jakim paliwie to robione? PB95 czy LPG? Możesz zdradzić, ile w sumie Cię te zmiany kosztowały? Chyba o wiele taniej, niż dopłata w salonie do silnika MA?
Powodzenia i bezawaryjnej jazdy życzę
Mateusz

Paliwo 95
Lpg jeszcze jest w fazie regulacji.
Koszt to mechanicznie 2000 plus soft 1600.Ale zakupy gratów rozłożyłem na dłuższy czas także mniej bolało:)

jak zobaczyłem dziś na horyzoncie jak wyprzedza biała Giulietta to wiedziałem że "jest czym jechać" :)
ale gdy już ujrzałem LLE na rejestracji to miałem przed oczami Twoje kreski z Fabryki Mocy :D

gratuluję przepięknej, lśniącej Bestii i cieszę się, że mogłem poznać chociaż przez szybę :thank_you2:

Przedni splitter
I nowy pomiar na hamowni po wyjęciu tzw.kanapki/ sprężanie seria/
Wkrótce nowy wydech od katalizatora.
Nowe letnie opony i chyba wsadzę 15 mm dystanse.
Na liczniku prawie 120 tys z tego ponad 80 na lpg.
GIULIETTA.jpg
Zdjęcie od Piotr.jpg

Ostatnia edycja:
Ładnie, niedługo zaczniesz objeżdżać QVki.

Temat wydechu będę śledził.

Już teraz na tym wydechu co mam to ryczy jak wściekła.Mam nadzieję ,że będzie lepiej .
Co do objeżdżania qv to jeszcze ciut brakuje[emoji3]

Dziękuję [emoji3]

Robi się taki sleeper :) Ile to może mieć teraz do setki? 300 Nm powinno robić robotę.

Co to ta "kanapka"?

Miałem odprężony silnik i plany były na większą moc ale moja ślubna za cholerę nie chce mi oddać giulietty [emoji25]
Do setki nie wiem ale na pewno jest szybsza od wersji MA .Zamówiłem szersze opony to jak się ociepli to zrobię pomiary.
Ps.kanapka to grubsza uszczelka pod głowicą.Moja miała 2.64 mm.

Ostatnia edycja:
[MENTION=6]Piotriix[/MENTION] Jak wyszła Tobie regulacja na LPG?
Różniła się od takiej standardowej regulacji? Pytam bo zamierzam robić w końcu chipa i z tego co czytałem to później należy robić regulacje z użyciem jakiejś specjalnej sondy (niestety nazwy nie pamiętam). Prawda to?

A druga sprawa. Jeśli dobrze zrozumiałem gazownika, to po tym jak zrobie chipa na benzynie, mam jechać do niego, aby rozwiercił wtryski. Też miałeś takie cuda robione? Chyba, że coś pokręciłem jak słuchałem mojego speca.

Trzeba regulować LPG.

Do regulacji lpg nie jest niezbędny pomiar AFR.
Wszystko zależy od wiedzy gazmena oraz gratów jakie masz teraz.
Ja zakładając instalację, tak ją dobrałem aby obrobiła spokojnie 250 KM.
A jaka jest u ciebie tego nie wiem.
Jak jest na styk mocowo to pomiar AFR nie zaszkodzi.
Najwyżej gazmen podeprze się PB tam gdzie instalka już nie wyrabia./ jak twój sterownik ma taką opcję/

Pod tym względem będzie ok bo celowo zakładałem takie elementy, które przewidziane są do wyższej mocy, aby była rezerwa.

Jedyn co mnie zastanawiało to właśnie kwestia tej sondy oraz rozwiercenie wtrysków.

To nie wtrysków tylko dysz.
Te mają różne średnice a wiąże się to z tym ,że wtryskiwacze mają wydajność od- do czyli ileś tam.
Trzeba tak to wszystko zgrać aby wtryskiwacz obsługiwał moc na dany cylinder.
120 KM : 4 =30
Czyli 30 KM ma obsłużyć wtryskiwacz.
Nie może być to ani za dużo ani za mało.
Oczywiście każdy sterownik ma możliwość to skorygować ale w ograniczonym stopniu.

Rzeczywiście, mogło chodzić o dyszę. Mój błąd. Dzięki za wyjaśnienie co i jak.

Amortyzatory
Powrót