[Giulietta] Mój nowy nabytek

Moim zdaniem wzrost 10 KM to za mało aby ładować się w koszty.
Ile mnie to kosztowało hm ..dużo za dużo ale rozłożyłem koszty na dłuuuugi okres.Mechanicznie ok 2000 zł

I czy nie boisz sie o skrzynie I sprzeglo bo po tych zmianach pownie moc wzrosnie do okolo 200km
Skrzynię i sprzęgło niszczy nie moc a moment, teraz mam 275Nm i nic się nie dzieje.

Ostatnia edycja:
Ihi pasuje p&p a jezdze prawie tylko po miescie, takze mysle ze te 160 pare koni by mi wystarczylo:confused:

A kwestia wałków w głowicy? Będziesz coś ruszał?

Nie wiem czy śledzisz co Cinek robi z T-jet, widać że sporo ich już robił. Jeden projekt jest ciekawy - do 120KM wsadzone VL36 - w komentarzu pisze, że zaczynało już "stukać" przy wyższych obrotach... W sumie jeździmy na LPG, tutaj stuk nie nastąpi, masz na tyle zapasu w instalacji?

Piękna jest....
Ciekaw jestem jak można taką z tak małym przebiegiem kupić przez serwis i czy dłuuuugo trzeba na takie cudo czekać...
Też bym kupił...
A LPG jest fabryczne czy nie?
Pozdrawiam

A LPG jest fabryczne czy nie?
http://www.forum.alfaholicy.org/lpg_zone/99578-lpg_giulietta_1_4_tb.html

Dodano po 3 minutes:

W sumie jeździmy na LPG, tutaj stuk nie nastąpi, masz na tyle zapasu w instalacji?
Istalację tak dobierałem ,że obrobi bez problemu ponad 200KM

Dodano po 2 minutes:

Nie wiem czy śledzisz co Cinek robi z T-jet, widać że sporo ich już robił.
A gdzie Cinek opisuje te mody?

Dodano po 11 minutes:

Ciekaw jestem jak można taką z tak małym przebiegiem kupić przez serwis i czy dłuuuugo trzeba na takie cudo czekać...
Pytaj w Autexe.

Ostatnia edycja:
piotriix, na facubuku ma sporo zdjęć, wykresów - ogólnie fajnie, bo kilka T-jetów miał na placu, więc można podglądać :)
120@VL36 zaczynało się buntować >5300rpm (widać na wykresie). No ale do tych obrotów pięknie moc szła w górę :) Po mojemu, na LPG jeszcze byłoby pole do podciągnięcia tego wyniku :)

Niestety fejsa nie używam za stary jestem:)
W wersji 120KM są mało wydajne wtryski sama turbina nawet ta V36 ma ograniczenia.Max co bezpiecznie na paliwie 95 wyciągali to 155 KM
Także ładowanie się w V36 za używkę 1200-1400 zł plus mod 1600 jest bez sensu.
Bo na fabrycznej V39 i fabrycznych wtryskach miałem
Pokaż załącznik ALFAGUILLETTA.pdf

Dodano po 2 minutes:

A lpg też nie za wiele dołoży.
Stąd moja decyzja na wydajniejszą turbinę ,wydajniejsze wtryski i wydajniejszy IC.
Zwróć uwagę,że na fabrycznym sofcie przy ok.3500 obr widać wyrażny spadek i mocy i momentu.
To było czuć w czasie jazdy.

Ostatnia edycja:
piotrixx, wtryski w 120KM i 150KM są takie same - więc dla VL37 i VL36 dają radę. Pb 98 coś tam jeszcze pozwala dołożyć.

Pozwoliłem sobie zrobić proste dwa wykresy w excelu, moc i moment, porównanie 120 z VL36 i 150 z VL36. Jak dla mnie, całkiem nieźle daje radę to 120 :)

attachment.php

Załączniki

• 576.jpg
    576.jpg
    38.7 KB · Wyświetleń: 297
Pb 98 coś tam jeszcze pozwala dołożyć.
Tylko ,że to trochę leczenia syfu pudrem.
Zmiana na wydajniejszą turbinę i wydajniejsze wtryski to koszt ok 500-600 zł większy niż sama wymiana na V36 .

No nic, czekam niecierpliwie kiedy to ogarniesz - bardzo jestem ciekaw wyników - kiedy można się spodziewać jakiś prac? :)
A Garretta kupiłeś nowego?

Jak dla mnie, całkiem nieźle daje radę to 120
Gdyby wykres momentu był poziomy nawet kosztem ciut mniejszego maksymalnego momentu tu było by super a teraz to jest ciut lepiej ....:)

A Garretta kupiłeś nowego?
Nie, używkę.

Dodano po 2 minutes:

No nic, czekam niecierpliwie kiedy to ogarniesz - bardzo jestem ciekaw wyników - kiedy można się spodziewać jakiś prac?
Być może już w piątek ,jak dostanę urlop a jak nie to początek następnego tygodnia.Sam jestem bardzo ciekawy.
Ale już teraz wiem ,że jest duużo lepiej jak było.

Ostatnia edycja:
Z Abarth-a? W jakiś "innych" samochodach jest taki Garrett?

Ostatnia edycja:
piotriix, w sumie to wiedziałbym jak podejść do Garrett-a, ale jednak będzie VL36 - po przemyśleniach, przeważyła ilość przeróbek (w sumie P&P), oraz codzienność używania auta przez Żonę. To co można wykrzesać z VL w zupełności wystarczy, jak wszystko pójdzie po mojej myśli, to w kwocie 1500zł będę miał już wszystko zrobione i wystrojone :)

Patrz na to...

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aee32e18c67b69dc.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ff6f8e2b6bd9623a.html

Ostatnia edycja:
Gdzie wy panowie takie tanie turbiny znajdujecie:DW Belgii 650 e plus stara , Polsce widze po 2000 tys na allegro:mad:

attachment.php
Scan, z hamownii.
To jest wynik bez poprawiania softu.
Teraz Panowie pracują nad poprawkami.
Za tydzień będzie właściwe podejście

Dodano po 6 minutes:

ale jednak będzie VL36 - po przemyśleniach, przeważyła ilość przeróbek (w sumie P&P)
Moim zdaniem na tej turbinie co masz aktualnie, zmiana softu da Ci bezpieczne 150 KM.
A przeróbki nie są wcale aż tak kosmiczne.

Załączniki

• Nowy Dokument_1.jpg
    Nowy Dokument_1.jpg
    96.1 KB · Wyświetleń: 412
Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót