• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

modyfikacja map startowych w jtd da się?

V

viruskill

Guest
W wielu tdi jest problem z zapalaniem samochodu jak jest w jtd u mnie przyznam ze jak jest zimno czyli tak ok -1 to samochod ciężej zapala zaczyna łapać i gaśnie ewentualnie zapala ale nierówno za drugim razem na dotyk. Co może być przyczyną mam do dyspozycji kwp2000 zgrany soft i winols co mogę zrobić w tej kwestii? i jak programowo wyłączyć egr jakas instrukcja?

- rozszerzenie *.zip zmień na *.RAR
- to jakies pliki EGR OFF, EGR ON.

W wielu tdi jest problem z zapalaniem samochodu jak jest w jtd u mnie przyznam ze jak jest zimno czyli tak ok -1 to samochod ciężej zapala zaczyna łapać i gaśnie ewentualnie zapala ale nierówno za drugim razem na dotyk. Co może być przyczyną mam do dyspozycji kwp2000 zgrany soft i winols co mogę zrobić w tej kwestii? i jak programowo wyłączyć egr jakas instrukcja?

Zanim coś zaczniesz modzić tym KWP to sprawdź motor. Bo to nie wina "map startowych" tylko czegoś innego. Sprawdź świece i centralkę. Może coś innego jej dolega.

EGR w tej wersji silnikowej z tego roku nie trzeba wycinać programowo. Wystarczy zaślepka i będzie git.

ps. a może już sam coś zmajstrowałeś tym KWP?? I jak wyglądała kwestia zapalania latem?

Zanim coś zaczniesz modzić tym KWP to sprawdź motor. Bo to nie wina "map startowych" tylko czegoś innego. Sprawdź świece i centralkę. Może coś innego jej dolega.

EGR w tej wersji silnikowej z tego roku nie trzeba wycinać programowo. Wystarczy zaślepka i będzie git.

ps. a może już sam coś zmajstrowałeś tym KWP?? I jak wyglądała kwestia zapalania latem?

jesli swiece i centralka ok. to pora sprawdzic kompresje .

pzd.

świece nowe, kompresji nie ma się czego doczepiać do sprawdzenia raczej pompa wysokiego ciśnienia i pompka w baku, wtryski cr, a ja po prosu chcę się nauczyć co nie co na temat modyfikacji map.

świece nowe, kompresji nie ma się czego doczepiać do sprawdzenia raczej pompa wysokiego ciśnienia i pompka w baku, wtryski cr, a ja po prosu chcę się nauczyć co nie co na temat modyfikacji map.

Może właśnie coś z pompą wysokiego ciśnienia. Mnie jak padła ostatnio sekcja to właśnie miałem problemy lekkie z odpaleniem. Ale jak już załapała to chodziła jak trzeba. Ostatecznie sekcja całkowicie się rozczelniła i już auto nie odpaliło.

Co do nauki modów to tak czy inaczej na sprawnym lepiej to robić.

tylko że mi pompa łąduje od startu ładnie ciśnienie na 460 barów zamieszcze wykres ale rozrusznik wolno kręci pomimo nowego i sprawnego aku. Zastanawiam się czy nie jest podobnie jak w tdi gdzie się modyfikuje mapy startowe od niższych obrotów żeby wtryskiwał paliwo.

No to może szukaj winy w rozruszniku skoro napisałeś że wolno kręci. Nie sądzę aby było coś z oryginalnymi mapami nie tak. Nie znam żadnej osoby która miała taki problem jak Ty z winy map.

Amortyzatory
Powrót