Mocowanie przy Isofix

Firste

Nowy
Auto
Alfa Romeo Stelvio FE 280 KM
Czy tylko ja mam tak pęknięte (chyba pęknięte) wewnętrze mocowania po obu stronach tych zapadek zasłaniających Isofixy, czy też każde Stelvio tak ma z jakiejś przyczyny, w co wątpię :)

Załączniki

• isofix.jpg
    isofix.jpg
    81 KB · Wyświetleń: 221
Czy tylko ja mam tak pęknięte (chyba pęknięte) wewnętrze mocowania po obu stronach tych zapadek zasłaniających Isofixy, czy też każde Stelvio tak ma z jakiejś przyczyny, w co wątpię :)

U mnie klapki OK, ale odpadły takie jakieś jakby prowadnice plastikowe wewnątrz. po obu stronach jakby miały prowadzić zaczep do mocowania.

Te klapki trzeba ciągnąć do przodu bo ciągnięcie ich w górę powoduje wypadnięcie lub złamanie zatrzasku. W Giulii można je było zdjąć i założyć. Zatrzaski są jakby niepełne i w pozycji otwartej łatwo się je ściągało.

znów zapięcie pasa przy samym zamku ISO - jak w Giluliettcie. Przez to kiedy dzieciarnia podrosła i zaczęła zapinać się pasami musiałem zrezygnować z mocowań-wpięty fotelik blokuje dojście do zapięcia pasa. W maluchu żony zapinają się bez problemu (te same foteliki)

No to u mnie jest tal że ja je normalnie do góry odchylam i jest to wg. mnie najlepszy jak dotąd patent jaki miałem

U mnie klapki OK, ale odpadły takie jakieś jakby prowadnice plastikowe wewnątrz.
Prowadnice? Mówisz o Stelvio i o tym:
http://www.sklep-tosia.eu/upload/filemanager/Isofix/Isofix_wkladka_pilotujaca.jpg
Tego w Stelvio nie ma i dostaje się to co najwyżej z bazą Isofix, ja tego nie używam.

W Giulii można je było zdjąć i założyć. Zatrzaski są jakby niepełne i w pozycji otwartej łatwo się je ściągało.
W Stelvio są pełne, więc nie ma mowy o ich wciskaniu :(
Tak sie zastanawiam, czy te z Giuli można użyć w Stelvio? :) Bo bez sensu mi teraz te 2 częsciowo latają.

Amortyzatory
Powrót