właśnie wstawiam cię do mojego filtra wykluczeń
Dziękuje.
Ponawiam pytanie - czy ktoś wie dlaczego nie powinno dolewać się syntetyka (prosiłbym o wskazanie innej przyczyny aniżeli temp. zapłonu)?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
właśnie wstawiam cię do mojego filtra wykluczeń
Jak to jest mało, to jeszcze wyższa cena, brzydsze opakowanie ,częściej podrabiany,duzy wybór i nie wiadomo który kupic, 99 % forumowiczów twierdzi że tak i już- może zrób referendum(prosiłbym o wskazanie innej przyczyny aniżeli temp. zapłonu)?
olej zaś syntetyczny zapewne olej hc (...) ma problem ze spalaniem zazwyczaj tym samym jak temperatura zapłonu oleju napędowego
wraz z paliwem wędrują do naszych wtryskiwaczy, gdzie bardzo precyzyjne kanały w zaworkach zatykają po czym wtryskiwacze CR leją ( w większości konstrukcji przelewanie wtryskiwaczy CR odbywa się do przelewu zamiast w cylinder, na skutek za małej dawki paliwa rośnie temperatura spalania w cylindrze co prowadzi w konsekwencji to wypalenia tłoków=remont kapitalny;
A co do temperatury spalania to wyższą otrzymujesz w przypadku znacznego zubożenia mieszanki paliwo-powietrze. Bardzo ważny parametr w samolotach gdzie regulujesz ręcznie podczas lotu skład mieszanki kontrolując parametry takie jak temp głowic vs wysokość(niskie zagęszczenie tlenu) ale w to miejsce dzisiaj mamy sondę lambda....
supermajku;1288050 [URL="http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/14921.html" napisał:@sdero[/URL] podjąbym z Tobą polemikę na pw i ustalił jakiś konsensus i go potem opublikował.
Bak też taka mieszanka czyści?
Pompa CR jest smarowana olejem napędowym, a do czyszczenia układu nie lepiej użyć Liqul Moly na przykład? Tak jak pisałem wczesniej , gość od wtrysków Bosch odradzał stosowanie oleju 2T " zagęszcza ON i powoduje opory w pracy wysilonego układu CR" . Polecał jednak preparat firmy https://www.google.pl/search?q=wurt...k%2Fwurth-diesel-additive-p-1056.html;450;600W dolewaniu oleju 2T chodzi o smarowanie pompy wysokiego ciśnienia. dodatkowy efekt pozytywny smarowanie cylindra. nieczyści to baku. po co?
Ja zużyłem już litr na dolewkę i na tą chwilę nie widzę różnicy ani na plus ani na minus. Ale pewnie zaprocentuje na przyszłość.
DF
3 PEŁNE TANKOWANIA przepłukują ukł. paliwowy
Tak jak pisałem wczesniej , gość od wtrysków Bosch odradzał stosowanie oleju 2T " zagęszcza ON i powoduje opory w pracy wysilonego układu CR" .[/URL]