[MiTo] Milenka

blower

Nowy
Auto
Alfa Romeo MiTo 1.4 78KM Progression
[MiTo] 1.4 Progression (Milenka)

Witam,
Alfa Romeo MiTo 79KM Progression, krócej Milena lub Bella, wygrana w konkursie jubileuszowym Top Gear (więcej info tutaj).
Milenka wyjechała z salonu 26.04.2011, aktualny przebieg to ~360km, czeka poprostu na mnie, aż zrobię prawko :)

Wyposażenie:
wersja PROGRESSION

Koła stalowe z kołpakami 16calowe, 195/55
Planuję zmianę na takie wraz ze zmienionymi logami firmy na logo Alfa Romeo
Lakier pastelowy - czerwony
Elektryczne wspomaganie kierownicy
Klimatyzacja manualna
Komputer pokładowy (Trip Computer)
System D.N.A
System VDC + Q2
Radio CD z MP3 i 6cioma głośnikami

Silnik
1.4 MPI 78KM
Moment obrotowy: 120Nm
Vmax: 165km/h
Waga: 1080kg

Planowane zmiany

część zmian planuję wprowadzić dopiero po okresie gwarancyjnym
Zmiana felg stalowych na alufelgi
Zmiana dywaników wewnątrz auta, z badziewia z allegro na oryginalne z ASO
Kupienie nakładek na pedały
Wgranie innego oprogramowania do silnika, aby osiągnąć 95KM (oryginalne oprogramowanie z innych rynków)

Zdjęcia:

2jakdvl.jpg2gwg5te.jpgw6r1br.jpg34i66o2.jpg
71ix40.jpg16gdfu1.jpg2qltyrt.jpg14t3pk7.jpg
9tikk5.jpgne6vt0.jpgx0u134.jpgjr8ykw.jpg
2jb62dv.jpg2e2jvon.jpg
pencil.png
pencil.png

Ostatnia edycja:
Jeszcze raz gratuluję wygranej :)
Przyjemnej jazdy i zdania prawka szybko :)

Skoro jeszcze nie masz prawka, 79KM na razie spokojnie wystarczy, tym bardziej, że dół jest ten sam.

P.S. To się nazywa wygrana ;).

To jest silnik 1.4, nie 1.6 i ma dokładnie 78KM. Gratuluję wygranej. :)

Najpierw naucz się jeździć, a później oceń, czy brakuje Ci mocy, czy nie. Moim zdaniem nie warto dla tej jednej sekundy szybciej do setki i 9Nm momentu...

Swoją drogą, dziwny jest ten silnik...

Ostatnia edycja:
Gratulacje wygranej. Rób prawko jak najszybciej, a czy wirusować zdecydujesz jak już pojeździsz z miesiąc albo dwa i będziesz wiedział czy ta moc Ci starcza czy nie. Nie ma sensu się sugerować nami i pytać nas o zdanie, bo to Ty a nie my będziesz jeździł Milenką ;]

ostatnio: Avanti, jakieś wędliny, poznań motor show no i top gear - tyle zauważyłem, nie szukając specjalnie :D

ostatnio: Avanti, jakieś wędliny, poznań motor show no i top gear - tyle zauważyłem, nie szukając specjalnie :D

Wszystkie pewnie z 1.4 MPI w wersji progression? Ale nawet z takiej bym się cieszył, najbardziej wartościową rzeczą jaką w życiu wygrałem był banknot 10 pln w paczce chipsów za czasów podstawówki :P Oby i pozostali szczęśliwcy dołączali do klubu jak Ty, czym nas więcej tym weselej!

Ostatnia edycja:
gratuluję:)
zapewniam , że każdy młodziutki kierowca chciałby takie autko :)
niech się dobrze sprawuje i dbaj o nią ;)

Ja ogółem o tym aucie marzę gdzieś od 2008 roku, jak tylko zobaczyłem relacje z Genewy. Rok temu nawet była rozmowa z moim ojcem, podczas tego jak oni szukali auta, że jak ja będe dorosły to przynajmniej nie będe miał tego problemu (tutaj miał na myśli alfe). Jest też ciekawa historia, bo jakiś rok temu razem z kumplem przy piwie liczyliśmy ile miesięcznie kasy musielibyśmy odkładać żeby kupić używke z 2008 w najtańszej wersji ;)

Ogółem, na auto jestem napalony gdzieś od 11 roku życia, jak pierwszy raz ojciec dał mi pojeździć fiatem 126p znajomego, a pierwszy mandat dostałem w wieku 5 lat wjeżdzając na kolanach taty do garażu, smerfy nas przyłapali :)

fajnie fajnie:)
ja własnie mam jedną z pierwszych wersji Mito i jestem z niej bardzo zadowolona :)
a takiej wygranej nie jeden Ci zazdrości :)

Życzę sprawnego zdania egzaminu na prawo jazdy, a z wirusem wstrzymaj się - nie ucieknie, zawsze będziesz mógł to zrobić, ale według mnie diametralnej różnicy między 78 a 95 KM nie będzie, więc looos. :)

Umyłem Milene: zaliczyła pełny serwis, od umycia z zewnątrz, przez myjkę ciśnieniową, odkurzanie, "kokpit", kończąc na woskowaniu.
Przydało jej się bo w środku była strasznie zakurzona, w końcu stała u dealera ponad tydzień na parkingu.

Btw, co ma znaczenie przy doborze alufelg do opony? Rozstaw śrub, szerokość, ilość cali i już?

//zdjęcia aktualizuje również w pierwszym poście: TUTAJ

Załączniki

• mito1.jpg
    mito1.jpg
    35.9 KB · Wyświetleń: 39
  • mito2.jpg
    mito2.jpg
    321.4 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
Może fota wnętrza? Jaką masz deską, gładką?

Deska gładka, kierownica bez przycisków, tapicerka czerwono-czarna.
Zdjęcia zrobię jutro, bo jutro jadę gdzieś Milene przewietrzyć bo tydzień w garażu stała :)

ale właściwie dlaczego Milena?
chyba mi to bardziej przypomina koleżankę z forum niż MiTo
Mila, pozdrawiam :-P

U nas w domu, każde auto ma żeńskie imię:Nissan Qashqai - Kasia, Opel Astra - Asia, no i MiTo to Milenka :]
Powtórze pytanie, co ma znaczenie przy doborze alufelg do opony? Rozstaw śrub, szerokość, ilość cali i już?

Amortyzatory
Powrót