R
rafiozi
Guest
Słuchajcie, a kiedy się bardziej opłaca kupować teraz czy w nowym roku? I jaki jest prawdziwy cennik wyposażenia dodatkowego?
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
W konfiguratorze na alfaromeo.pl nie ma?I jaki jest prawdziwy cennik wyposażenia dodatkowego?
Słuchajcie, a kiedy się bardziej opłaca kupować teraz czy w nowym roku? I jaki jest prawdziwy cennik wyposażenia dodatkowego?
...Juz teraz są rabaty na stary rocznik w Julce, wprawdzie niewielkie ale większych pewnie nie będzie ...
Giulietta QV mało pali :girl_wacko: szybko jeździ :crazy_pilot:
W mojej 147 105KM to zdecydowanie za mało. Zamiast 170KM wystarczyłoby mi jakieś 150, no ale takiej wersji nie ma.
Do mito wkładali 155 KM czyli to samo co w 170 (turbina ze zmienną geometrią) bez multiair. Później 155 KM też znikło podobnie jak 120 KM (turbo ponoć ze stałą geometrią). Zamiast tego jest 135 MA. Szkoda bo 155 byłoby optimum (wykres momentu też fajniejszy-bardziej płaski od 120 KM) i silnik prostszy od 170 KM (co do MA jednak jestem ciut sceptyczny w aspekcie pogwarancyjnego serwisu).W mojej 147 105KM to zdecydowanie za mało. Zamiast 170KM wystarczyłoby mi jakieś 150, no ale takiej wersji nie ma.
Wielu rozumie co daje turbina a wielu nadal będzie osiągami porównywać doładowane diesle i wolnossące benzyny z korzyścia dla tych pierwszych.mam nadzieje że zrozumieliście o co mi chodzi .
(co do MA jednak jestem ciut sceptyczny w aspekcie pogwarancyjnego serwisu)
Mogę się wypowiedzieć tylko na temat Giulietty 1.4 120 i 1.4 170
Suche dane mówią że jest duża różnica 50PS , w rzeczywistości jest troszkę mniej wyczuwalna a biorąc pod uwagę że jak sam wspominasz nie jesteś rajdowcem dopłata 7000PLN do silnika 1.4 MTB nie ma sensu i lepiej zainwestować np. w pakiet Sport lub Premium .
Jeśli stoimy przed wyborem dobrania wyposarzenia to zdecydowanie lepiej zamiast np. któregoś z pakietów wybrać mocniejszy i nowocześniejszy silnik który zapewni naszej Giulietcie osiągi samochodu sportowego (nie gorsze od Megane Cuope 2.0 180 KM, czy Scirocco 1.4 TSI![]()