Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
tych centralek do Giulietty/159 itp z wysokimi numerami (51x.....) to na wtórnym rynku nie znajdziesz - to pojedyncze sztuki które były wprowadzane po latach jako części zamienne na wymiany. Szuka się wg ePer wszystkich zamienników starszych lub nowszych dla Twojej oryginalnej, tu już wychodzi z reguły dobrych kilka numerów i takich szuka sie po allegro po 100-400zł, wtedy robi się to co napisałeś (nazywa się to proxi) i działa.natomiast w ASO dowiedziałem się, że powinienem szukać centralki o numerze 51989250...
Uff, a więc moje problemy z migającym licznikiem są już przeszłością! Alfaholikom z Kujaw i Pomorza mogę polecić fachowca, który wymienił mi centralkę i wszystko tak zaprogramował, że... Blue&Me w mojej GiGi (1.4 TCT, 2013) jest w pełni sprawne! Krótko podsumuję to, co u mnie przyniosło oczekiwany skutek.
Centralka, która wyzionęła ducha (reset nic nie przyniósł) miała numer 50528522, natomiast w ASO dowiedziałem się, że powinienem szukać centralki o numerze 51989250... Niestety, w czasie moich poszukiwań nie udało mi się znaleźć centralki o żadnym z tych numerów. Zaryzykowałem i kupiłem używany moduł o numerze 51901253, który pochodził z Fiata Grande Punto z 2012 roku. Zaufany specjalista dysponował dedykowanym sprzętem diagnostycznym do Alfa Romeo, dzięki któremu z powodzeniem sparował centralkę z komputerem pokładowym. I to w zasadzie tyle - cała operacja nie trwała dłużej niż 30 minut. Dla mnie to magia, której nie potrafię pojąć - ale grunt, że zadziałała ;-)