Mechanik!!Warszawa!!

• Autor wątku Autor wątku RAQ
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Znam dobry warsztat, w którym naprawiaja wszystkie marki oprocz amerykanow. To Auto Conrad z Bielan. Miła i fachowa obsluga - ogolnie na duzy plus. Podaje kontakt do nich dla zainteresowanych - tel. 501-341-571

Dodatkowo ich oferte mozna znalezc tez w necie

Kolego Satal Pawel(Pablo) tez sobie poradzi z GTA bo wymiana rozrzadu w tym aucie nie rozni sie niczym niz w przypadku innych V6.Jedyna roznica to w blokadach.To po pierwsze.Po drugie na swoim forum nie raz zamieszczal zdjecia jakis GTA tak wiec doswiadczenie ma.U Tomka Seligi z Lesznowoli tez pewnie bedzie bez problemu z rozrzadem.Zreszta jak dobrze pamietam to Tomek sam jezdzil GTA (nie wiem czy jeszcze ja ma czy nie bo w sumie dawno u niego nie bylem)

Znam dobry warsztat, w którym naprawiaja wszystkie marki oprocz amerykanow. To Auto Conrad z Bielan. Miła i fachowa obsluga - ogolnie na duzy plus. Podaje kontakt do nich dla zainteresowanych - tel. 501-341-571

Dodatkowo ich oferte mozna znalezc tez w necie

No to żeś po bandzie pojechał... Fiata punto lub golfa III to może i zrobią ale niczego bardziej złożonego to bym im nie zostawił.

Potwierdzam i również polecam! Robert to super gość! Wczoraj odebrałem od niego swoją 159tkę.
ROBI-CAR AUTO NAPRAWA
ROBERT SOCZEWKA
05-340 Rudno, 22A
mazowieckie
tel. 608 761 628

Dzięki temu tematowi dowiedziałem się o serwisie u Pana Roberta.
Zostawiłem u niego swoją GTV na poprawienie kilku rzeczy zaraz po jej kupnie.
Jestem bardzo zadowolony z jego pracy. Zrobił dokładnie to co było nie halo w aucie
plus kilka innych dodatkowych. Jego usługi są bardzo fachowe, a ceny atrakcyjne.
Bardzo dobry kontakt telefoniczny. Na bieżąco byłem informowany o postępach w pracach.
Na dodatek termin nie jakiś z kosmosu.
Na pewno będę u niego serwisował moją bellę, mimo że nie mam blisko.
Zdecydowanie polecam.
sie ma

Dzięki temu tematowi dowiedziałem się o serwisie u Pana Roberta.
Zostawiłem u niego swoją GTV na poprawienie kilku rzeczy zaraz po jej kupnie.
Jestem bardzo zadowolony z jego pracy. Zrobił dokładnie to co było nie halo w aucie
plus kilka innych dodatkowych. Jego usługi są bardzo fachowe, a ceny atrakcyjne.
Bardzo dobry kontakt telefoniczny. Na bieżąco byłem informowany o postępach w pracach.
Na dodatek termin nie jakiś z kosmosu.
Na pewno będę u niego serwisował moją bellę, mimo że nie mam blisko.
Zdecydowanie polecam.
sie ma

Polecam i ja :-)

Temat przeniesiony tymczasowo na PW

Pablo zbiera świetne recenzje, ale nie wiem jak tu doświadczenie z GTA, chciałbym, aby autko było odpowiedzialnie serwisowane. Przy okazji rozrządu do wymiany olej i jakieś pierdoły zapewnie (oby nie więcej;)) - więc na tę chwilę zależy mi przede wszystkim na rozrządzie i wiedzy na ten temat.

Jeśli okaże się, że do ASO w przypadku GTA nie ma alternatwyy, to cóż - nie będę miał wyboru;) Ale może jest jakaś alternatywa? Jakieś propozycje?

chłopie podniecasz się tym, że to GTA a jeśli chodzi o mechanikę to zupełnie niczym się nie różni poza innymi blokadami na wałkach ssących.. nie potrzeba tu żadnej tajemnej wiedzy z zaświatów do zrobienia rozrządu i każdy warsztat co ma połapane w busso v6 Ci to zrobi bez problemów, chyba, że mechanicy wcześniej popełnili druciarstwo

Andrzeju to ta poduszka urwała się jak wracałeś z Cz-wy bo była na blaszkę z puszki przykręcona? szokens...

Witam,

szukam serwisu lub mechanika w Warszawie, który zajmował się już Alfami GTA - taką bowiem niedawno zakupiłem:) Chciałbym zrobić taki ogólny przegląd, ale przede wszystkim wymienić rozrząd, a wiem, że do tych modeli potrzeba specjalnych blokad itp. Przy okazji byłoby dobrze, aby podpiąć się już pod jeden serwis, który prowadziłby auto..

Z wątku wynika, że polecane są trzy warsztaty:

Pablo, Twardowski oraz Tomasz jak pamiętam. Boję się cen u Twardowskiego, który wygląda rzeczywiście super (niestety chyba za rozrząd w GTA chcieli tam 3,5 tys zl?). Pablo zbiera świetne recenzje, ale nie wiem jak tu doświadczenie z GTA, chciałbym, aby autko było odpowiedzialnie serwisowane. Przy okazji rozrządu do wymiany olej i jakieś pierdoły zapewnie (oby nie więcej;)) - więc na tę chwilę zależy mi przede wszystkim na rozrządzie i wiedzy na ten temat.

Jeśli okaże się, że do ASO w przypadku GTA nie ma alternatwyy, to cóż - nie będę miał wyboru;) Ale może jest jakaś alternatywa? Jakieś propozycje?

Jeśli chodzi o miejsce - najlepiej Wola, Ursynów albo po środku, ale generalnie, jak trzeba będzie to dojadę.

Pozdrawiam

PS. Jeszcze Autokielak wygląda ciekawie..

v6 jak v6 czy to 2.5/3.0 czy 3.2 spokojnie Paweł ogarnie. Ja już od 6 lat tylko tam śmigam

Polecam garaż Alfa Romeo na Arkuszowej. Odrobiłem lekcje , czyli przeczytałem czały temat , znam opinie z forum na temat Arkuszowej. Wizyta trochę przypadkowa. Wymiana oleju+filtr. Części moje , kupiony poleceny Liqui Molly do PDF ( dzięki za porady z forum ). Szybko i sprawnie , tak jak standarcik powinien wyglądać .Przy okazji kłopot , zapieczona i zniszczona przecinakiem śruba ( przedostatni servis w carserwis 1-go sierpnia)Auto ma 75tys jazdy za sobą ale od stycznia 2008 jeżdzi w zasadzie tylko po mieście. Więc rozmowa o rozrządzie. Jaka cena : 1200 wraz z paskiem osprzętu silnika . Części z garażu . W trakcie naprawy kontakt tel. bezproblemowy . Bez fajerwerków . Tak jak być powinno . Do forumowiczów oceny , głównie cena rozrządu. Bo trudno oceniać profi obsługi gdy się nie było na miejscu.

Widac mieli dobry humor. Pytanie jeszcze czy duzy burdel po sobie zostawili bo z tym tez roznie bywa :)

Dokładnie, ja po wizycie porządek pod maską musiałem sobie zrobić sam (panowie chyba nie mają czasu na takie rzeczy jaj zapinanie spinek od osprzętu...), nie mówiąc już o bonusie w postaci niedopiętego przewodu paliwowego i w efekcie lejącego się paliwa za samochodem :P (co ciekawe - pompa wyrównała stratę, dało się jechać!)

O do Fuc.k'a :mad:. Nie patrzyłem pod maskę . Jutro rano zerknę przed jazdą . Choć wrażenia akustyczne z motoru i mechaniczne z pracy są pozytywne. BTW wielkie dzieki za info , będę sprawdzał .

Możesz napisać AdamDudus1 ile z ciekawości Ci krzyknęli za wymianę oleju i filtrów?

Możesz napisać AdamDudus1 ile z ciekawości Ci krzyknęli za wymianę oleju i filtrów?

Sork że dopiero teraz . Nie pamiętam ceny , ale pamietam że nie zrobiła na mnie wrażenia negatywnego . To istotne . Call do nich , informacji przez telefon pewnie udzielają

a ja kolejny raz juz polecam Pablo. Zostawilem co prawda na przeglad i wymiane filtrow (+ wahacz, uszczelnienie, plukanka etc), ale nie mam zadnych zastrzezen - szybko, sprawnie, dokladnie i przystepnie. Dziewczyny peugeota tez przejrzal i naprawde w dobrej cenie naprawil przy okazji - kawal drogi moze i jest, ale te pare groszy za paliwo mozna zaoszczedzic, a naprawde jakosciowo super

Właśnie wróciłem od Tomka Twardowskiego moją 159'ką, która niestety musiała do Tomka przyjechać na lawecie.
Okazało się, ze po wymianie filtrów i płynów w Pablo Garage, źle złożyli obudowę filtra powietrza i wleciało do niego ful wody, piachu i całego syfu, co poszło dalej i zepsuło również przepływomierz.
Pomimo ogólnego zadowolenia z usług Pablo Garage - szybko, tanio i na pierwszy rzut oka profesjonalnie, jak widać - są ofiary.

Nie wiem czy to przypadek, zwykła ludzka pomyłka...
Czy może robił to "stażysta", który nie sprawdził i popełnił błąd -
ale ja zapłaciłem za to lawetą, nowym filtrem, przepływomierzem, czasem i nerwami.

Całe szczęście, że skończyło się tylko na przepływomierzu.

Pozdrawiam.

a ja kolejny raz juz polecam Pablo. Zostawilem co prawda na przeglad i wymiane filtrow (+ wahacz, uszczelnienie, plukanka etc), ale nie mam zadnych zastrzezen - szybko, sprawnie, dokladnie i przystepnie. Dziewczyny peugeota tez przejrzal i naprawde w dobrej cenie naprawil przy okazji - kawal drogi moze i jest, ale te pare groszy za paliwo mozna zaoszczedzic, a naprawde jakosciowo super

Kojarzę, byłem tego samego dnia- moja V-ka wisiała wtedy na podnośniku obok, ja mam dalej zapewne (120 km) i w porównaniu do moich stron robią lepiej, zapewne taniej i Alfy mają obstukane w 100%, nigdy nic mi nie zepsuli, a robili dosłownie wszystko

Ostatnia edycja:
Kojarzę, byłem tego samego dnia- moja V-ka wisiała wtedy na podnośniku obok, ja mam dalej zapewne (120 km) i w porównaniu do moich stron robią lepiej, zapewne taniej i Alfy mają obstukane w 100%, nigdy nic mi nie zepsuli, a robili dosłownie wszystko

Wisiala jak dlubal przy mojej czy juz przy pezocie? :) bo jak belle robil Pawel to mnie nie bylo na miejscu, przyjechalem na gotowe i jak robil pezota troche pozwiedzalem :) btw dobre zeberka sa w tym barze - pizzerii przy remizie w miasteczku :) zamiast stac Pablowi nad glowa mozna czasem podskoczyc ;)

A daleko tez mam do Pawla bo z Pruszkowa tam jest mi ciezej dotrzec niz autostrada do Lodzi :)

Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2

Ostatnia edycja:
Ja odebrałam auto od Tomka - faktura taka, że masakra - więcej u mnie w wątku.

Pisałem w innym temacie, ale ten bardziej dotyczy naszej czesci Polski.

Robert Soczewka 05-340 Rudno, 22A mazowieckie tel. 608 761 628 Uczciwy mechanik (a ciężko o to dziś) i zna się na alfach.

Możecie mówić że od Arka ze 155

Amortyzatory
Powrót