Mechanik!!Warszawa!!

Dobrze przełozyłes silnik i go zrobiłeś, obspawałeś belkę ja tego nie neguję Mam pretensję że silnik nie chodzi tak jak trzeba był żle podłaczony i prosiłem Cię o ogólny przegląd auta z naciskiem że auto ma przejść przegląd Tak czy nie? Jak zwykle koleś odwraca kota ogonem pisząc głupoty
Paweł, co zrobiłeś z oponami????
Trudno było to poprawić (czasu na to i inne rzeczy było naprawdę dużo)ja nie napisałem że coś popsuliście

Dobra szkoda pisać na ten temat, klient jeden mniej dla was to nie problem

Ostatnia edycja:
Dzieki temu tematowi trafiłem do tomka s. w lesznowoli. Wcześniej naprawiałem auto u Bołtowicza, ale miałem dość wysokich cen i tego, że robili to czego nie trzeba było robić, a to co trzeba było zrobić zostawiali. I tak trafiłem do tomka z samochodem, który na wolnych obrotach nie chciał jechać, dopiero przy pełnej turbinie ruszał. Okazało się, że był tak zasyfiony sadzą i innymi rzeczami nieczyszczonymi 5 lat u Bołtowicza, że miał prawo odmawiać jazdy. Zrobiłem u Tomka pełen przegląd + rzeczy na które mnie nie było stać u Bołtowicza a okazały się u Tomka tanie i do zrobienia. Ktoś pisał o tym wcześniej, że się trudno z Tomkiem dogadać, nie wiem czy tak było wcześniej, czy ktoś przesadzał, ale ja byłem w szoku. Tomek zaproponował że jak zostawie auto to odwiezie mnie do domu, odbierał wszystkie telefony, rzeczowo tłumaczył jak krowie na rowie co i jak. Nie miał czasu wystawić faktury to podrzucił mi ją do domu po pracy. Dodam że mieszkam za Piasecznem, żeby nie był zły, że teraz wszystkich musi wozić do Radzymina itp. :) Bardzo miłe zaskoczenie, znowu kocham swój samochód, za rozsądne pieniądze. Polecam i jeszcze raz dzięki za pomoc.

Czyli wrócił :D Heh, tak jak pisałem, że ostatnio się zmienił jeśli chodzi o odbieranie telefonów, bo wcześniej niemożliwość dodzwonienia się przez 3 dni, przy kilkunastu próbach dziennie to nie był odosobniony przypadek :) A napisałem to we wcześniejszych postach, żeby ktoś kto to przeczyta nie jechał tam od razu z policją :) A propos, to właśnie mi się niedawno śniło, że byłem na Policji ws. T.S. i mnie pany policjanty pytały o T.S. i właśnie im pojaśniałem, że dobrze zawsze Bellę zrobił, części nie kradł itp :) hehe śmieszne, nie? Ale mi uspokoiłeś sumienie, nie będę się o chłopa martwił, to i nie będą mi się głupoty śniły :P

Czyli wrócił :D Heh, tak jak pisałem, że ostatnio się zmienił jeśli chodzi o odbieranie telefonów, bo wcześniej niemożliwość dodzwonienia się przez 3 dni, przy kilkunastu próbach dziennie to nie był odosobniony przypadek :) A napisałem to we wcześniejszych postach, żeby ktoś kto to przeczyta nie jechał tam od razu z policją :) A propos, to właśnie mi się niedawno śniło, że byłem na Policji ws. T.S. i mnie pany policjanty pytały o T.S. i właśnie im pojaśniałem, że dobrze zawsze Bellę zrobił, części nie kradł itp :) hehe śmieszne, nie? Ale mi uspokoiłeś sumienie, nie będę się o chłopa martwił, to i nie będą mi się głupoty śniły :P
Żyje i ma się dobrze. Każdy w życiu ma takie chwile, że nie odbiera telefonu. Policji też tam nie widziałem, ani nakradzionych części :)

Wiem, że trochę nie w czas ale gdyby ktoś potrzebował dobrego mechanika to mogę polecić jednego(jak coś pisać na prv.) :) sam u niego naprawiam moją Alfę i jestem zadowolony.

a mnie Pablo kolejny raz ratuje dupsko, dzieki

czy mógłby ktoś polecić dobrego gaziarza w warszawie albo okolicach warszawy od strony legionowa/jabłonnej/łomianek?

chcę założyć sekwencję do swojej 156 :)

Panowie poszukuję dobrego mechanika do mojej AR 156 1.9JTD, wymiana rozrządu oleje i filtry. Najlepiej okolice Grodziska Mazowieckiego (woj. mazowieckie).
Pozdrawiam

Panowie, gdzie lepiej zawieźć Alfę? Carservis czy Twardowski. Są w miarę blisko centrum, stąd moje pytanie.

Dzięki za odpowiedź, wejdę od razu z alfką na lawecie więc nie mam zbyt wielu prób, stąd moje pytanie. Rozumiem że sam korzystałeś. Jak cenowo?

Korzystałem z usług Twardowskiego. Była to moja pierwsza wizyta i ostatnia zarazem. Od razu powiem, że robotę wykonali porządnie. Obsługa także bardzo miła.
Ale cenowo - kosmos! Miałem usterkę egr-u, wstępna wycena była już niemała, ale czego nie robi się dla swojej belli. Ale finalnie skończyło się na jeszcze większej kwocie, poniważ wedle tłumaczenia doszło jeszcze kilka pierdół. Jakiś czas później konsultowałem cenę naprawy w Pablo Garage, wyszło 1/3 kwoty, którą zapłaciłem.

Dzięki za odpowiedź, wejdę od razu z alfką na lawecie więc nie mam zbyt wielu prób, stąd moje pytanie. Rozumiem że sam korzystałeś. Jak cenowo?

Tak korzystałem, jakoś usługi na najwyższym poziomie w PL a i właściciel (Tomek) to człowiek z fiołem na punkcjie alfy.
Cenowo masakra, ale zakładam, że jak rozważasz ASO to o tym wiesz.
Jeśli chcesz taniej to bym spróbował właśnie u Pablogarage albo jego oddziale w Mińsku :)

Wiecie, zależy mi na tym, aby było to w Warszawie. U Pabla byłem, wiem o czym mówicie :) ale trochę to dla mnie za daleko. Dla ciekawych: oto wątek problemu:
http://www.forum.alfaholicy.org/166/81560-dobry_serwis_warszawie_pilne.html
Poza tym do wymiany jest nagrzewnica (nie związane z problemem z wątku) i sprawdzenie przepływomierza, czy jest on winny zachowania samochodu podczas jazdy (gdy jeszcze jeździł)

Ostatnia edycja:
Jak chcesz mogę Ci polecić mechanika w okolicach Piaseczna(naprawia wszystko ale głównie zajmuje się AR) :) zna się na rzeczy jak coś to prv.

Wiecie, zależy mi na tym, aby było to w Warszawie. U Pabla byłem, wiem o czym mówicie :) ale trochę to dla mnie za daleko. Dla ciekawych: oto wątek problemu:
http://www.forum.alfaholicy.org/166/81560-dobry_serwis_warszawie_pilne.html
Poza tym do wymiany jest nagrzewnica (nie związane z problemem z wątku) i sprawdzenie przepływomierza, czy jest on winny zachowania samochodu podczas jazdy (gdy jeszcze jeździł)

W Warszawie, dużo taniej niż Twardowski nie będziesz miał, ale możesz mieć dużo gorzej :)

Witam,

szukam serwisu lub mechanika w Warszawie, który zajmował się już Alfami GTA - taką bowiem niedawno zakupiłem:) Chciałbym zrobić taki ogólny przegląd, ale przede wszystkim wymienić rozrząd, a wiem, że do tych modeli potrzeba specjalnych blokad itp. Przy okazji byłoby dobrze, aby podpiąć się już pod jeden serwis, który prowadziłby auto..

Z wątku wynika, że polecane są trzy warsztaty:

Pablo, Twardowski oraz Tomasz jak pamiętam. Boję się cen u Twardowskiego, który wygląda rzeczywiście super (niestety chyba za rozrząd w GTA chcieli tam 3,5 tys zl?). Pablo zbiera świetne recenzje, ale nie wiem jak tu doświadczenie z GTA, chciałbym, aby autko było odpowiedzialnie serwisowane. Przy okazji rozrządu do wymiany olej i jakieś pierdoły zapewnie (oby nie więcej;)) - więc na tę chwilę zależy mi przede wszystkim na rozrządzie i wiedzy na ten temat.

Jeśli okaże się, że do ASO w przypadku GTA nie ma alternatwyy, to cóż - nie będę miał wyboru;) Ale może jest jakaś alternatywa? Jakieś propozycje?

Jeśli chodzi o miejsce - najlepiej Wola, Ursynów albo po środku, ale generalnie, jak trzeba będzie to dojadę.

Pozdrawiam

PS. Jeszcze Autokielak wygląda ciekawie..

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót