• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Mechanik!!Warszawa!!

Przykładowo za założenie nowej piasty( ruville 300 zł), naprawę przerwanej wiązki w abs, wymianę podnośnika w przedniej szybie łącznie zapłaciłem 600 zł - robota + części. Z tego co pamiętam zawsze przed naprawą podawał konkretne kwoty nie jak niektórzy " a zobaczę jak będzie mi szło to podam cenę". Co więcej przy wymianie piasty powiedział że jeżeli nie zlikwiduje ona mojego problemu to część oraz robotę nie zapłacę :)

Znacie ogarniętego elektryka w W-wie? (najlepiej Bielany/Żoliborz/Bemowo, ale niekoniecznie)
Potrzebuję sprawdzić ładowanie aku lub znaleźć przyczynę jego rozładowywania oraz zdiagnozować niedziałające grzanie foteli.
A może ktoś z kolegów ma miernik i taką wiedzę i mógłby się spotkać?
Dzięki

Elektrykiem nie jestem ale elektronikiem. Miernik mam :) Podstawowe właściwości możemy nim sprawdzić. Weekend lub przyszły tydzień. Reszta na PW

Na Szarych Szeregów jest p. Marcin Wilk polecany przez (cieszącego się tutaj dobrą opinią) p. Pawła Mikulca. Podobno bardzo ogarnięty w kwestii Alf, jeszcze nie sprawdzałem, ale niedługo będę się wybierał. tel. 501-619-888

czesc

2 pytanka szybkie:
- czy znacie jakies opinie o warsztacie WIELGUS na bartyckiej 116 (mokotów)?
- macie jakiś sprawdzonych mechaników co mają otwarte w soboty bo większość nie chce się umawiać ?

Do wymiany filtra powietrza i paliwa 2.4 JTD szukam kogoś w dzielnicy Bielany / Bemowo / Żoliborz (części i narzędzia mam, tylko brak doświadczenia).
Proszę o wskazanie mechanika lub kolegi, który pomoże, dzięki :)

To jeszcze kanał by się przydał,bo chyba filtr paliwa to raczej od dołu

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

Filtr paliwa da się od góry, jest fotorelacja, ale sam się po prostu nie podejmę. A powietrza nie wiem, chyba sporo rozbierania jest też od góry.

W 166 powietrza wymienia sie łatwo, 3 sruby krzyzak od obudowy i pewnie jedna opaska na rurze. Ja bym na twoim miejscu sam robil bo jak ci jakis partacz połamie obudowe albo jakies zatrzaski to masakra. Zajrzyj tez do instrukcji

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Filtr powietrza wymieniłem, rzeczywiście łatwo poszło, dzięki za podpowiedź. Szukam w takim razie kogoś do pomocy przy wymianie filtra paliwa, dzięki.

Skan znaleziony w innym wątku:
d916ddd56dd48cb6.jpg

Poszukiwania mechanika w Warszawie

Szukam jakiegoś dobrego mechanika, który by zrobił/zregenerował maglownice, bo chyba mi się w 33-ce posypała, płyn zleciał mi w ciągu kilku dni do dna. Jakby ktoś mógł kogoś polecić to dawać namiary.

Powiedz mi jak się skończyły twoje poszukiwania w Wawie bo sam jestem świeżo upieczonym właścicielem 33 i chciałbym jej zrobić przegląd i wlać trochę miłości, a obawiam się że na tym modelu nie każdy się będzie znał.

Sądzę, że Paweł Mikulec sobie poradzi - Emaliowa 15

a czy moze ktos polecic jakiegos dobrego mechanika w okolicach Grodziska Mazowieckiego? Teraz mam zamiar zwyczajnie zrobic przeglad, ale na przyszlosc chcialbym serwisowac. Do tej pory jedzilem okolo 60 km do dobrego warsztatu, jednak troche daleko i chcialbym kogos blizej znalezc.

kolego kips ja mogę polecić Ci kolegę Darka Osińskiego. Ma serwis w okolicach Tarczyna (Rembertów, ul. Górna 1), więc miałbyś do niego ok. 25km. Bardzo sympatyczny i fachowy, sam właśnie wróciłem od niego z przeglądu ze swoją białą strzałą :) W google znajdziesz go poprzez wpisanie Mr. Alfa.

Ok. Wielkie dzięki za odpowiedź. Na pewno się wybiorę w razie potrzeby. Zdecydowanie wole kogoś kto zna się na rzeczy niż mechanika, który boi się zajrzeć do Alfy, a takich już spotykałem. :)

Amm bonifacego 100 Pan Artur, nie polecam sprawdzał mi samochód przed zakupem i o połowie wad mechanicznych mi nic nie powiedział, po czym jak kupiłem samochód i przyjechałem na rozrząd to nagle pojawiła się litania.

Witam, chcę wymienić rozrząd w 159 jtd, gdzie najbezpieczniej?:)

Wal w ciemno do Darka Osińskiego z Tarczyna.Ja,też na dniach wybieram się na wymianę rozrządu i ogólny przegląd po zimie.
Nie będziesz zawiedziony!

Amortyzatory
Powrót