• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Ma ktoś tu alfe 90??????

Niby alfa, to alfa
No właśnie! Patałachy nawet porządnego znaczka od lat nie mogą wyprodukować więc nie zaszkodzi spytać o lakier :D:D:D

Pstrykaj szczegółowe foty w wolnym czasie i wklejaj na forum!

Dobre znaczki to są na alfach a nie fiatach ;) Na mojej kolumbrynie wyglądają jak nowe a tu ćwierćwiecze za pasem...

Skoda się wycwaniła i zaczęła produkować "czarno-białe". Fiat też chyba powinien o tym pomyśleć :D

No to wklej linka żeby temat nie wystygł.

1. Jeśli jest gdzieś rdza - wskaż wyraźnie na zdjęciu i w opisie. Przydałoby się zdjęcie podwozia.
2. Kompletność auta - bardzo ważne, czy coś jest pourywane, czegoś brakuje itp.
3. Brakuje informacji, czy jest aktualny przegląd i OC.

Czy da się wrócić na kołach, tzn:
- hamulce,
- sprzęgło,
- opony,
- oświetlenie.

No i to co Radek pisze. Kompletność akurat tego auta jest bardzo ważna.

- - - Updated - - -

Orientuje się ktoś jak jest z gratami do tego wynalazka? Szczególnie chodzi mi o wszystkie gumowe elementy.

ok, dzięki, to się jeszcze poprawi i git ;) a zdjęcia jak porobię to dodam też, gorzej z podwoziem będzie bo nie mam kanału żeby całości zrobić :(

Gdybym miał jakieś wolne 6000 zł to brałbym ją w ciemno :)

Dobrze wiedzieć, że ktoś by się nią zaopiekował. Jakby ktoś był naprawdę poważnie zainteresowany kupnem tego samochodu to jak nic mogę zejść z ceny :)

No ja wiem, że to ciekawy model ale:
a) słynie z tragicznego wykonania,
b) silniki VM słyną z awaryjności i kretyńskich patentów.

Nawet rover olał te silniki, a to dobrze nie wróży :D

Najbardziej mnie jednak w tym egzemplarzu bolą zwykłe zegarki no i brak walizeczki :P

155 jest brzydsza od rodiusa? 164 jest brzydsza od multipli! ;)

walizeczka nie była w standardzie :P dlatego jej nie ma. To że silniki z VM słyną z awaryjności to mnie nie dziwi, ogólnie alfy słyną z awaryjności...164 brzydsza od multipli, ejjj to musi być jakiś żart, ale na pewno nie śmieszny :(

No ja wiem, że to ciekawy model ale:
a) słynie z tragicznego wykonania,
b) silniki VM słyną z awaryjności i kretyńskich patentów.

Nawet rover olał te silniki, a to dobrze nie wróży

Najbardziej mnie jednak w tym egzemplarzu bolą zwykłe zegarki no i brak walizeczki

155 jest brzydsza od rodiusa? 164 jest brzydsza od multipli!
cały ten bajzel o którym piszesz dodaje autu charakteru przecież. To byly w koncu lata kiedy AR zdobywala "renome" ciążącą na niej do dziś. Mysle żę jako weekendowe autko 90 by sie nadała. Fajne auto. Naprawde. PS za tego rodiusa i multiplexa nas zlinczują.. Dzial transaxle to przecież przyczó(u?)łek ludzi zwanych UBER ALFISTI:sarcastic: oni gardzą fiatami 125,156,166 i oplami 159 więc zaraz sie zacznie :lol:

Ostatnia edycja:
Trochę ten klekot średnio pasuje do auta weekendowego ale z drugiej strony niebanalnemu autu można to wybaczyć. Omron jedź oglądać ;)

Dizel sam w sobie mi za bardzo nie przeszkadza (co innego VM ;)) a 90 mi się strasznie podoba. Jakiś mam kuwa gust wypaczony ;)
Jak będę miał interes w Bielsku lub Katowicach to na pewno zajadę. Chyba, że się sprzeda.

cały ten bajzel o którym piszesz dodaje autu charakteru przecież. To byly w koncu lata kiedy AR zdobywala "renome" ciążącą na niej do dziś.
Tyle, że np. z gratami do 156 TS nie ma problemu i da radę doprowadzić do ładu takie auto (tfuu! takiego bubla znaczy się), a tu już zaczynają się chyba schodki. Tylko teraz pytanie: czy to schodki w górę czy w dół do samego złomowiska :)

Biję się z myślami... Żeby chociaż didżitala miała :P

- - - Updated - - -

A propos brzydkich alf - która Waszym zdaniem jest najbrzydsza:
- stara julka,
- 90,
- nowa julka?

To tak, żebyście mieli o czym przed snem myśleć ;)

Dzial transaxle to przecież przyczó(u?)łek ludzi zwanych UBER ALFISTI:sarcastic: oni gardzą fiatami 125,156,166 i oplami 159 więc zaraz sie zacznie :lol:

Akurat Fiat 125 (nie "p") jest bardzo fajnym autkiem. Resztą faktycznie gardzimy :D.

Co do pytania omrona, oczywiście że Giulietta 116, ale brakuje mi na liście kilku innych modeli. 90 i 6 są słodkie, a najbardziej chciałbym mieć 6 właśnie.

Amortyzatory
Powrót