• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[159] Lusterka podgrzewane Alfa 159

Drathir

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159, 2.0 JTDm, 170 KM, 125 kW, 2010r
Hej :)

Jako, iż zacząłem dalej działać z drobnymi naprawami w mojej alfie - kolejne pytania :)

Nie działa u mnie mechanizm składania prawego lusterka, czytałem, że wystarczy nasmarować trzpień i rozwiąże to problem. Postanowiłem i tak kupić całe lusterka albo zdemontować i pomalować osłonę - i tutaj pytanie, jako, że i tak w najbliższym czasie będę je rozbierał:

Mam elektryczne lusterka, jak się nie mylę 7 i 5 pin - czy są to podgrzewane lusterka (ile pinów mają grzane)? Czy jeśli nie - da radę zmienić sam wkład z polem grzewczym i będzie plug & play czy trzeba będzie kombinować (myślałem ew wpiąć się w fuse box pod grzanie tylnej szyby, jeśli da się oczywiście).

Hej :)

Jako, iż zacząłem dalej działać z drobnymi naprawami w mojej alfie - kolejne pytania :)

Nie działa u mnie mechanizm składania prawego lusterka, czytałem, że wystarczy nasmarować trzpień i rozwiąże to problem. Postanowiłem i tak kupić całe lusterka albo zdemontować i pomalować osłonę - i tutaj pytanie, jako, że i tak w najbliższym czasie będę je rozbierał:

Mam elektryczne lusterka, jak się nie mylę 7 i 5 pin - czy są to podgrzewane lusterka (ile pinów mają grzane)? Czy jeśli nie - da radę zmienić sam wkład z polem grzewczym i będzie plug & play czy trzeba będzie kombinować (myślałem ew wpiąć się w fuse box pod grzanie tylnej szyby, jeśli da się oczywiście).

cytaty ludzi mądrych czyli "nie znam sie ale sie wypowiem", więc sie wypowiadam xD na logikę powinno być tak, że jest baza (czyli nic), potem grzane, a potem skladane i grzane. Raczej watpie, że sa skladane bez grzania. Zawsze zreszta mozesz to sprawdzic po prostu wyjmując wklad (pewnie jak w kazdym aucie, lusterko maksymalnie w dół i od góry pociągnąc i powinno odskoczyć - i wtedy będziesz widzial, czy są maty. zawsze mozesz tez sprawdzic miernikiem po włączeniu grzania tylnej szyby, czy prąd dochodzi. maty sie wyrabiają/wygrzewają i potem juz nie grzeja albo baaardzo słabo - mam u siebie tak, że dopiero po kilku km ledwo cos tam widac ze sie robi suche na srodku, więc do wymiany pojdzie caly wklad (koszt pewnie kolo 50-60zł/strone).

przy mocno wypalonych wkladach tez lusterka (w sensie szkla) robią sie tez jakby wypalone, czasem to widać np tutaj (zdjecie pogladowe z jakiegos bmw)

53.jpg

widac wypalenie na dole

Amortyzatory
Powrót