lpg 166 wawa

• Autor wątku Autor wątku b.pawelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
areks napisał:
Niestety w miedzy czasie zmienilo mi sie i zalozylem cos takiego:
-elektronika SEC(producent lecholpg.pl)
-reduktor KME Gold
-wtryskiwacze oryginalny VALTEK czerwony(dysze 2,8mm!!)
-miedziana rurka 8mm(koniecznie!!)
-wlew kolo benzynowego
Wczoraj odebralem autko i jestem pozytywnie zaskoczony, zero roznicy na mocy, doslownie super!!
Jesli ktos z Was bedzie chcial jakiejs porady sluze pomoca, na bazie swoich skromnych doswiadczen!!

Możesz podzielić sie wrażeniami czy nadal wszystko ok ? Dlaczego nie zdecydowałeś sie na STAGa 300 - co zadecydowało o Twoim wyborze?

Techno napisał:
Możesz podzielić sie wrażeniami czy nadal wszystko ok ? Dlaczego nie zdecydowałeś sie na STAGa 300 - co zadecydowało o Twoim wyborze?

Hey
Testy SECa wychodza pozytywnie, musze za niedlugo skoczyc na kompa albo samemu kupic sobie kabelek i posprawdzac ale jazda naprawde OK.
STAG300 nie zamontowalem bo sie za duzo kiepskich rzeczy nasluchalem a akurat trafilem na montera ktory zamontowal identyczny zestaw jaki ja mam i bylo super.
Moje testy dopiero zaczna sie na wiosne, napisze ile poleciala na autobahnie...
Spalanie 10litrow na trasie bardzo mnie cieszy :mrgreen: :mrgreen:

koniecznie napisz a jaki reduktor i jakie wtryski?

wtryski wiem ze żółte a reduktor jeszcze nie wiem dowiem sie na miejscu.
Montowałem juz u nich gaz do kilku autek i zawsze było ok

Gofer22 napisał:
wtryski wiem ze żółte a reduktor jeszcze nie wiem dowiem sie na miejscu.
Montowałem juz u nich gaz do kilku autek i zawsze było ok

Reduktor wez KME Gold, bardzo wydajny...nadaje sie do kazdej sekwencji do silnikow z duza moca...chyba do 300KM.
U mnie sie spisuje bardzo fajno :mrgreen: :mrgreen:

Witam mam juz lpg ładnie lata szczegóły i fotki jutro.
Żadnej różnicy nie mam miedzy benzynką a lpg

Spalanie przy jeździe mieszanej 12 litrów gazu.
Brak stania w koreczkach

Zapodam Wam fotki jak to u mnie wyglada :D :D
W miedzy czasie okazalo sie ze gazownik nie dodal mi podcisnienia do reduktora,takze czesto przelacza sie w trakcie jazdy z gazu na benzyne, no i mam delikatne watpliwosci co do dlugosci tych przewodow z prawej listwy...zerknijcie na fotki...

wezyki maja byc rowne te po prawej wygladaja na dluzsze .swoja droga estetyka tego montazu jest okropna .no i te wezyki sa moim zdaniem sporo za dlugie. ciekawy jestem jak on wyrabia na tych czerwonych wtryskach na wolnych? mozesz wkleic screeny z programu?z mapami ? itd

piotriix napisał:
wezyki maja byc rowne te po prawej wygladaja na dluzsze .swoja droga estetyka tego montazu jest okropna .no i te wezyki sa moim zdaniem sporo za dlugie. ciekawy jestem jak on wyrabia na tych czerwonych wtryskach na wolnych? mozesz wkleic screeny z programu?z mapami ? itd

No ten gazownik nie jest esteta :mrgreen: :mrgreen:
Mnie to tez sie zbytnio nie podoba :D :D
Niestety nie mam interfejsu aby moc pokazac Ci mapki ale chyba go nabede i cos powalcze z tym.Generalnie te krotsze weze bede wydluzac aby nie bylo zbyt duzej roznicy.
A co do wtryskiwaczy to mysle ze daja rade :D :D

mozna i tak :D zdjecie znalezione w necie

Poprosze o namiary na warsztaty w wawie badz radomiu albo okolicach. Pytanie bylo juz dwa razy ale nikt nie chce odpowiedziec... nie bardzo rozumiem:P

oczywiscie na sprawdzone warsztaty. Mam zamiar kupic v6 i wstawic gaz :) Rozumiem ze dobrym wyborem bedzie stag 300 zolte wtryski i reduktor KME GOLD ?

bmw535i89 napisał:
Mam zamiar kupic v6 i wstawic gaz :) Rozumiem ze dobrym wyborem bedzie stag 300 zolte wtryski i reduktor KME GOLD ?

Polecam SEC Lecho+czerw.VALTEK+KME Gold...mam to u siebie wiec wiem co polecam :wink: :wink:

valteki to szmelc za niewielka doplate masz magijety albo planijety aba te wtrski bija na glowe te elektrozawory zwane valtekami

Czyli nikt nie wie gdzie mozna w wawie i okolicach zalozyc gaz bez fuszerki???

Amortyzatory
Powrót