• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

lpg 166 wawa

• Autor wątku Autor wątku b.pawelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

b.pawelek

Guest
pozdrawiam
mam pytanie poniewaz kolega chce zamontować w swojej 2,5 166 lpg. Jak firme i jaki warszat wybrac wawa aczkolwiek niekoniecznie i jakich cen nalezy oczekiwać???

Pozdrawiam

hej, mam 156 2,5l , ceny w warsztatach sie wachaly od 2900 do 3600 a wybralem na koncu warsztat ktory za 3000 zrobil, zamontowly wlew gdzie sie chcialo. a po drugie i wazniejsze robili juz alfe .
w montowalem sobie stag 300

gaz wawa

witam a gdzie montowałeś ten gaz w wawie???
Pozdrawiam

toca napisał:
hej, mam 156 2,5l , ceny w warsztatach sie wachaly od 2900 do 3600 a wybralem na koncu warsztat ktory za 3000 zrobil, zamontowly wlew gdzie sie chcialo. a po drugie i wazniejsze robili juz alfe .
w montowalem sobie stag 300

Hey
Jak Ci to chodzi na STAG 300??
Masz jakies zdjecia tego jak Ci to zamontowali??
Jakie jest spalanie??
Jak z moca??

zdjecia ci moge zrobic jutro, silnik mi fajnie chodzi, w sumie cale urzadzenie mam w lewym blotniku, przejechalem na tym *stag 300* od wbudowania, nie cale 2 tyg temu 5000km.
prawde mowiac nie czuje roznicy mocy.w sumie dobrze :)
spalanie dziwie sie sam bo na paliwie mialem 13 a na gazie 11 przy zwyklej jezdzie z butem.
jak mu na bardziej gas w cisne to kolo 15-17

toca napisał:
zdjecia ci moge zrobic jutro, silnik mi fajnie chodzi, w sumie cale urzadzenie mam w lewym blotniku, przejechalem na tym *stag 300* od wbudowania, nie cale 2 tyg temu 5000km

Toca napisz dokladnie jaki dali Ci reduktor i wtryskiwacze...to istotna informacja :wink:
Ja biore do swojej STAG300+reduktor Zavoli Zeta S(do 250KM)+wtryskiwacze VALTEK zolte.
Bede wdzieczny za fotki jak Ci to powiercili :mrgreen: :mrgreen:

areks lepiej wez lepszy reduktor !!!!!pozniej wkleje ci cala dyskusje z jakiegos forum na temat reduktora w 166 i problemow z tym zwiazanych.ps .sprzedajesz dalej 166.powiedz czy ona byla bita.jezeli wytrzymasz do wiosny to wlasnie takiej bede szukal

piotriix napisał:
areks lepiej wez lepszy reduktor !!!!!pozniej wkleje ci cala dyskusje z jakiegos forum na temat reduktora w 166 i problemow z tym zwiazanych.ps .sprzedajesz dalej 166.powiedz czy ona byla bita.jezeli wytrzymasz do wiosny to wlasnie takiej bede szukal

Hey
Wiekszy to znaczy jaki??
Musze to dokladnie wiedziec aby uniknac pozniejszych problemow...
Juz niestety jej nie sprzedaje...
Oczywsicie gdzies byla bita, rysnieta...
Daj znac z tym reduktorem

stag300
czerwone valteki
KME gold
rura 8mm
taki zestaw ci proponuje ewentualnie choc to lepszy wybor jak kme gold to reduktor Europegas 180

piotriix napisał:
stag300
czerwone valteki
KME gold
rura 8mm
taki zestaw ci proponuje ewentualnie choc to lepszy wybor jak kme gold to reduktor Europegas 180

Aha a czemu np.nie lepsze wtryskiwacze VALTEK zolte??Ponoc sa szybsze...
Czyli jednak awaryjny Europegas...180 tj jego oznaczenie czy max.kW??
Widziales taka opcje jak pracuje w alfowskiej V6 ??

oczywiscie ze zolte sa szybsze . Europegas 180 jest do 300 km jest stabilniejszy temperaturowo od golda jakis czas temu byla partia Europegas 180 z wadliwa mebrana ale to zostalo poprawione.ten zestaw pracuje w alfie z gdanska i na jego przykladzie/problemach/taki zestaw jest optymalny.pamietaj o rurce 8mm 6 bedzie za mala.wtryskiwacze moga byc rowniez matrixa i Magic Jety .

piotriix napisał:
oczywiscie ze zolte sa szybsze . Europegas 180 jest do 300 km jest stabilniejszy temperaturowo od golda jakis czas temu byla partia Europegas 180 z wadliwa mebrana ale to zostalo poprawione.ten zestaw pracuje w alfie z gdanska i na jego przykladzie/problemach/taki zestaw jest optymalny.pamietaj o rurce 8mm 6 bedzie za mala.wtryskiwacze moga byc rowniez matrixa i Magic Jety .

To swietnie, dobrze wiedziec :mrgreen: :mrgreen:
Cos tam bylo z tymi Europegasami wlasnie, gdzies czytalem :roll:
A masz jakis namiar na tego goscia z Gdanska?Jest na forum?
O rurce wiem-musi byc 8mm...
Wtryski beda VALTEK zolte na poczatek ale najwyzej jak bedzie kiepsko to zmienie na RAILa albo Planijety bo slyszalem ze sa git :lol: :lol:
Czyli mowisz zeby sobie odpuscic Zavoli Zeta S?

parownik musi wyrabiac przy pelnym ciaglym obciazeniu a te dwa dadza rade i wlasciwie z tej polki cenowej chyba tylko te daja rade ,pomysl nad butla nie dawaj za duzej bo za mocno obciaza ci tyl.ja swoja dalem przy prawym nadkolu mam krotka o duzej srednicy 36 l wlew zrobilem w klapce wlewu paliwa.nie zabiera az tyle miejsca a mam pelny zapas .szkoda ze juz nie sprzedajesz.ja juz szukam u szwaba 166 no i musze swoja sprzedac.namiarow na goscia nie mam.ale zostal okreslony przez gaziarzy ,,ze jakby mogl to byl z nia spal/alfa/,,byl bardzo wymagajacy

piotriix napisał:
parownik musi wyrabiac przy pelnym ciaglym obciazeniu a te dwa dadza rade i wlasciwie z tej polki cenowej chyba tylko te daja rade ,pomysl nad butla nie dawaj za duzej bo za mocno obciaza ci tyl.ja swoja dalem przy prawym nadkolu mam krotka o duzej srednicy 36 l wlew zrobilem w klapce wlewu paliwa.nie zabiera az tyle miejsca a mam pelny zapas .szkoda ze juz nie sprzedajesz.ja juz szukam u szwaba 166 no i musze swoja sprzedac.namiarow na goscia nie mam.ale zostal okreslony przez gaziarzy ,,ze jakby mogl to byl z nia spal/alfa/,,byl bardzo wymagajacy

OK to w takim razie wybieram Europegas na Twoja odpowiedzialnosc :mrgreen: :mrgreen:
Butle daje 50litrow w kolo...mam nadzieje ze nie bedzie za wielka...ale z kolei 40litrow jest za mala i za czesto trzeba tankowac.Wlew bede mial przy benzynce :lol: :lol:
Czyli on napewno ma STAG 300,ten co jest rzekomo tak zadowolony?? <haha>
Odezwij sie na GG 4269754,zagadamy

type 30 BFC zolte valteki,, takie wtryskiwacze zaloz albo te magic jety zapomnij o czerwonych valtecach

166

Pozdrawiam
Czyli nikt nie wie gdzie w wawie i okolicach można zamontowac gaz do Alfy???
I jeszcze jedno czy nie jest tak ze nie powinno się robic wlewy gazu przy fabrycznym wlewie ze wzgledu na możliwość korozji???
Pozdrawiam

ja mam tak 3 lata i korozji nie ma /wlew/

Ja jednak montuje SEC-a i mam nadzieje ze bede zadowolony :mrgreen: :mrgreen:

napisz jak juz bedzie zamontowane i jak to chodzi,moze fotki zrobisz ,moze sie komus przyda :D

Amortyzatory
Powrót