moonraker3
Użytkownik
- Auto
- Alfa Romeo 159, 1750 Tbi
No ja już 2 razy miałem zamarznięty ręczny. Taka pogoda. Miesiąc jeździliśmy po wodzie a nagle -15 mrozu siadło i tak się dzieje.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Co Panowie (i laska...) na to?
Haha Moja ksywka wzieła się od tego
http://www.youtube.com/watch?v=MZ5Kf...eature=related
to teraz musisz zostać podróżnikiem jak Tony Halik
Co do twojej alfy to Belfer dobrze gada, pewnie ręczny.Spalony klocek śmierdzi jak cholera.
dzisiaj jechałem i znowu nie świadomie do końca na ok 1min zaciągnełem ręczny i pod domem cudny zapach, mam w d... już się ręcznego nie tykam tej zimy, dalej coś blokuje widocznie tam, trzeba to obadać
chyba że to objaw przypalonego sprzęgła? troche go na tym krótkim odcinku 2km pocisnełem i np miałem wyższe obroty i wciskałem sprzęgło bo dziwnie się mi zbierało, po wciśnięciu sprzęgła tak jakby bella spowalniała za bardzo, mechanikiem nie jestem więc nie wiem, sorry za OT![]()
Paweł pamiętaj 1 przykazanie ropniaka zimny silnik+zima!+ostra jazda=śmierć dla turbiny!!!
A co do ręcznego to mam już trzecią alfe i w karzdej ręczny zamarza nie warzne, że linki nowe i nasmarowane, więc na mrozie nigdy ręcznego nie zaciągaj
dokładnie lekko lata, co to znaczy?
Sorki. A widzisz diesel a jednak szybciej zaskoczył.
Wydaje mi się, że linki zamarzają raczej przy zaciskach tam się woda dostaje przez słabe uszczelnienie. No ale nikt nie obiecywał, że będzie łatwo…U mnie jak poprzednio miałem Fiata to też linki marzły. Myślę że problem w tym, że one są odkryte zupełnie. Nie wiem jak w 159... Ogólnie tam gdzie jest łącznik gdzie zapięte są linki od hamulców z główną linką tą co idzie z kabiny nie ma żadnej osłony pod autem w 156. Ciekawe czy jakby to zasłonić to problem by zniknął??? No i słabiutkie są sprężyny które te linki odciągają.
dzięki Panowie za info! najlepsza była żona, jak poczuła owy cudny zapach zaczeła mi cisnąć że juz mi się auto rozsypuje i że ona mowiła że tak będzie bo to AR... ehh te kobiety i ich teorie![]()