Lista N. Sącz

Witam

Siema jestem nowy na forum organizujecie jakieś spotkania w najbliszym czasie w ns pozdro

Zdjęcia pobrane super wyszły, a trebora naprawdę mryga światłami;) Witamy nowych alfaholików to już trzeci w tym miesiącu:)

Fajnie fajnie że przybywacie. :) Miło że są osoby które się zaraziły AlfąRomeo. :)
Noddy wstaw zdjęcie swojej zabawki. :) Miło się zapowiada.
Ze spotem to nie wiem jak chyba że laski żonę przekupisz :P

145QV świetna sprawa, rzadki model:eek:. Orginał-felgi, silnik, wnętrze? Mam nadzieje, że pojawisz się na spocie. Kiedy? Nigdy nie wiadomo, obserwuj temat na pewno coś się wykluje.:)

sory ze tu ale pisze z tel wiecie może co znaczy qv oro

jest tu ktoś wo

jest tu ktoś wo

Ten Twój opis auta trochę mi nie pasuje... QV były z silnikiem 2.0 TS a Ty masz 1.4. Poza tym QV ORO to były limitowane wersje AR ze złotą koniczynką czterolistną (Quadrifoglio oro).

A widzisz nie zauważyłem że 1.4 więc coś zamieszane, pasuje oblukać.
Moderatorzy to jednak czujni są.

Już ją udobruchałem więc będzie można coś wymłodzić. Tylko narazie za zimno. Belfer coś mówił żeby jakiegoś busa na spoty zakupić i chyba rację miał!

Oj tam oj tam, wiesz jak fajnie teraz by się spota zrobiło na -15:)?do wiosny naszczęście coraz bliżej

Ta radocha kiedy wsiadasz do swojego benzyniaka, odpalasz go bez problemów... Ta mina sąsiada kiedy nie może odpalić dieselka ;p

Koledzy gdzie dzisiaj można pojeździć na nartach, jakaś fajna trasa dla początkujących mało ludzi itp....

Ta radocha kiedy wsiadasz do swojego benzyniaka, odpalasz go bez problemów... Ta mina sąsiada kiedy nie może odpalić dieselka ;p

Ja do tego dokładam: Ta przyjemność, że ci bez problemu zapali a dzięki sekwencji LPG masz przyjemność z jazdy i więcej w portfelu....

---------- Post added at 14:47 ---------- Previous post was at 14:46 ----------

Koledzy gdzie dzisiaj można pojeździć na nartach, jakaś fajna trasa dla początkujących mało ludzi itp....

Ja tam zawsze na początek sezonu do Kamiannej jeździłem. Tam bezpiecznie i spokojnie było. Na początek super. :)

jak silniczek w dobrej kondycji i osprzęt w porządku to nie ma problemów z zapaleniem nawet przy sporo niższych temperaturach. Oczywiście ważne jest żeby dobre paliwko mieć w zbiorniku bo jak się parafina wytrąci to kaplica.

Z racji tego że pochodzę z Rytra, zapraszam do siebie do "Ryterskiego Raju", uczyłem się tu jeździć, fakt, trasa nie jest długa ale jeździ się przyjemnie. W tym roku jeszcze nie jeździłem ale mógłbym popytać o warunki jeśli trzeba :)

Wasze ropniaczki zapalają przy tej temperaturze?

ale mi wykrakałeś:) wsiadłem 30min temu do auta(stało na polu) -16stp wskazywało na polu, przejechałem 2km, i mega śmierdzący zapach po prawej stronie auta- spalenizna?dziwny zapach, otworzyłem maske i nic, ale po prawej stronie auta zapach mocno się utrzymywał, jakieś wskazówki:)? ja myśle i nic...

Sprawdź czy Ci któraś linka nie trzyma hamulca z tyłu lekko. Jeśli nawet delikatnie klocek ociera to takie mogą być efekty. Na krótkim odcinku to jeszcze nic ale w trasie można załatwić, klocki, tarczę i łożysko.

---------- Post added at 23:40 ---------- Previous post was at 23:37 ----------

Wasze ropniaczki zapalają przy tej temperaturze? ;)

Ostatnio przy -19 sąsiadowa astra II nawet nie mruknęła i musiałem moim JTD go poratować. Jak aku zdrowe, świece ok i paliwo zimowe to nie ma się co obawiać. Zresztą w razie niepowodzenia mam V6 na podorędziu a tam też trzeba dobrego kopa, żeby zagrała...:)

Sprawdź czy Ci któraś linka nie trzyma hamulca z tyłu lekko. Jeśli nawet delikatnie klocek ociera to takie mogą być efekty. Na krótkim odcinku to jeszcze nic ale w trasie można załatwić, klocki, tarczę i łożysko.

chyba że to objaw przypalonego sprzęgła? troche go na tym krótkim odcinku 2km pocisnełem i np miałem wyższe obroty i wciskałem sprzęgło bo dziwnie się mi zbierało, po wciśnięciu sprzęgła tak jakby bella spowalniała za bardzo, mechanikiem nie jestem więc nie wiem, sorry za OT:)

No i raczej jasne, że to ręczny blokuje. Jak wciskasz sprzęgło, silnik nie napędza auta a zblokowany klocek go spowalnia. Do tego sprzęgło też dostaje w tyłek. To tylko taka teza na odległość ale najbardziej prawdopodobna. Jak bym wiedział 30 minut temu, to bym osobiście sprawdził bo leciałem z Rabki do Gorlic:)

Dzięki za info belfer:)zapach w garażu pozostał jak z jakiegoś starego pieca:)już wcześniej ustaloną miałem wizytę u mechanika we wtorek, więc za jednym razem sprawdzi co tam belli dolega

Amortyzatory
Powrót