Lista N. Sącz

Zakoś ile się da będziemy handlować.

No tak tyle że będę musiał starszych modeli szukać bo od 156 i reszte nowszych modeli to wiecie sami jakie znaczki są... A z tego co się po Napoli rozglądałem to starsze modele to już albo wraki które znaczka to już dawno nie mają albo autka tak zadbane że grzech by było znaczek zerwać. Podjade na szrot bo mam pare części do mojej kupić to się rozglądne.

No tak tyle że będę musiał starszych modeli szukać bo od 156 i reszte nowszych modeli to wiecie sami jakie znaczki są... A z tego co się po Napoli rozglądałem to starsze modele to już albo wraki które znaczka to już dawno nie mają albo autka tak zadbane że grzech by było znaczek zerwać. Podjade na szrot bo mam pare części do mojej kupić to się rozglądne.
Laska mi nie chodziło o to żebyś je zrywał z aut tylko na szrocie załatwił. No i te znaczki mają różną średnicę. Więc od starszych na pewno do nas nie podejdą. :)

Do 156 pasuje ze 145 tylko inne ma zaczepy ale na taśmie dwustronnej czyma bez problemu

ja myślałem nad lakierem przezroczystym. To się nazywa klar chyba ten co się kładzie na metalic w lakierni. :)

---------- Post added at 22:15 ---------- Previous post was at 22:13 ----------

Klar też odparzy po jakimś czasie (od oryginalnego znaczka bo naklejki nie polakierujesz ze względu na rozpuszczalniki) i nie usuniesz go potem idealnie, jak już się zniszczy. Folia ma dużą wytrzymałość, nakłada się dość prosto a potem można zawsze odedrzeć w razie potrzeby.

No racja o rozpuszczalnikach nie pomyślałem. :)

---------- Post added at 12:42 ---------- Previous post was at 12:37 ----------

Ale naklejki są super. Na ciepło zrobione wpasowują się ładnie i widać wypukłe kontury fajnie te które są złote na oryginalnym znaczku. :) Jeżeli wytrzymają rok to ja mogę co roku takie kupować. :)

Znaczki znaczkami... Zmieniał ktoś amortyzatory? Co sądzicie o gazowych Bilstein?

Do 156 są tylko gazowe. Ja zmieniałem w lecie na B4 i mimo, że to odpowiedniki oryginałów to jednak parametry mają lepsze. Za komplet u kolegi amigas zapłaciłem coś koło 1000 ale dokładnie nie pamiętam.

Ja robiłem zawieszenie całe i zauważyłem kurcze że strasznie skorodowany jest z tyłu kielich na dole ten na którym leży sprężyna, amortyzator jest super na diagnostyce tylko ten mankament który nie za bardzo jest bezpieczny, trochę pojeździ ale w lecie najpóźniej trzeba wymienić żeby autko nie siadło. Mówią że w naszych alfach zawieszenie kiepskie. Moja alfa ma 208000 i teraz robiłem zawieszenie od nowości. :)

Udanego wieczoru wszystkim!:) nie zapijcie za bardzo!:) i udanego roku!

Šťastný Nový Rok!!!

To by na forum skody pasowało. :)

Dopisuje się do listy!:) Forum sledze od dwóch miesięcy i wkońcu postanowiłem się zarejestrować. Pozdrawiam! a na ten nowy rok rok życzę tańszego paliwa i lepszych dróg!

Szcześliwego nowego roku oraz szerokich i szybkich dróg dla naszych belli!!!

Amortyzatory
Powrót