[Giulia] Łańcuchy śniegowe

Tak.
Czytałem o zabieraniu tablic w Czechach.
Wystarczy że inni klienci banku nie zapłacili mandatów i kapa.
Powiedzieli zatrzymanemu że jak zapłaci 100 tys to go puszczą.
Kosmos jakiś

co do zabierania tablic ze względu na niepopłacone mandaty innych leasingobiorców w danym towarzystwie leasingowym, tak, ostatnio o tym było głośno. mamy leasing na tonale w Stellantis Financial Services, wysłałem im zapytanie czy mają jakies zaległości oraz jak robią gdy np leasingobiorca nie płaci mandatu - odpisali że nie mają zaległości a jak ktoś się miga to płacą mandat i potem próbują egzekwować od leasingobiorcy. są świadomi problemu. oby to była prawda - może problem dotyczy jakiś bardziej szemranych instytucji leasingowych?

Patrząc na ten cały burdel w Moparze i serwisach Stelantisa to za grosz bym nie miał zaufania do ich innych podmiotów i tego co mówią.

Ostatnia edycja:
Ciekawe jak w Brukseli potraktują takie zachowania? Czy ktoś napisze protest. Jako klienta leasingu nie powinno mnie interesować kto i na ile nie zapłacił mandatu bo ta sytuacja jest chyba dynamiczna. Miałem tylko FIATA w leasingu ale nigdy nie wyjeżdżał za granicę. Mogę tylko łączyć się z bólem ewentualnych kłopotów takich instytucji za granicami PL

Można faktycznie uderzać z petycjami (jest jakaś strona PE UE) albo zagadać z jakimś posłem niech do ministerstwa odpowiedniego wystąpi a Ci bezpośrednio naciskają (lub z europosłem)

Amortyzatory
Powrót