• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Lampy tył GTA/Q 2020+

No weź pod uwagę, że ten z allegro też kupił na Ali, dołożył VAT i clo, dołożył swoje koszty (ZUS, podatek, prowizja allegro, zablokowana gotówka itd.l). Nadal wydaje się to tak bardzo atrakcyjne?

no dobrze ale co Cie obchodzi ile on musial swoich kosztow dolozyc, skoro jako klient indywidualny kupujac jedna sztuke placisz sprzedawcy bezposrednio na ali bez zadnego cla, podatku itd. Sprzedajacy z allegro nic od siebie nie dodaje ekstra, jedynie odsprzedaje drozej co kupil na ali. Roznica jest taka, ze zamawiajac na wlasna reke musisz poczekac ok 4 tyg. ale to imo nie jest warte przy zaoszczedzeniu tych srednio 6 stow. Jeszcze przy obecnym niskim kursie USD jak najbardziej sie oplaca

sorki za offtop ;)

Zdecydowanie bardziej korzystna niż np na SquadraSportiva (shop alfisti net), gdzie te dymione lampy do Żulii są nawet droższe (949€) niż do Stelvio (915€).
Ponegocjowałem, cena przygotowana pod grupowy/forumowy zakup, normalnie jest jednak znacznie większa cena. Jeszcze nie wiem jak będzie przesyłka kosztować - bo lampy zewnętrzne są w 2 ogromnych pudłach do tego 2 małe - do mnie przyszły 2 osobne duże paczki, trzeba to ubezpieczyć, dopłacić za niestandardową usługę (ostrożnie) pewnie i parę dych i na to dojdzie.

Grzebałem właśnie przy audio, ale jakoś te lampy mnie tak kusiły - pudła stały na widoku... Nie mogłem się oprzeć, 40minut i założone, Giulia dostała prezent pod choinkę. Fotek nie wrzucam bo auto brudne jak wieprz - wracałem ostatnio w nocy a od tego czasu się nie ruszałem autem żeby je gdzieś przemyć.

Jutro wrzucę fotki, jest ekstra jak dla mnie :)

Ktoś potrzebuje do Giuli z USA komplet lamp tył EU używanych z mojego auta?

no może i czarne emblematy też dojdą, zobaczymy, chociaż znów celowo wybrałem konfig bez przyciemnianych szyb i ze srebrnymi felgami bo tak jakoś mi się widziało w 2018 jak robiłem konfigu (może dlatego że poprzednie auta miałem z czarnym wnętrzem i ciemnymi felgami), a z drugiej strony każdy brał też 19" ciemne i często ciemne szyby - ja jak zwykle na przekór :)

Przerabianie na ciemno to trochę roboty jest. Żeby była konsekwencja to musiałbyś podmienić scudetto, napisy Q4 i Giulia i czterorurę. Jeszcze ewentualnie lusterka (choć w kolorze nadwozia to nie ma problemu).

W drugą stronę mógłbyś pomyśleć o wrzuceniu chromu na ramki szyb i zostawić sobie takie usportowione "lusso". Tylko wtedy raczej bez spoilera, a przynajmniej nie w karbonie ;)

no właśnie, dużo dylematów, dobrze ująłeś "usportowione lusso" - coś mniej więcej takiego miałem w głowie przy konfigurowaniu, stąd też nierdzewne końcówki, srebrne felgi itp. chromowanych ramek jednak chyba nie zdzierżyłbym, narazie jak jest mi pasuje (chwilowo), pooglądam sobie jakiś czas taką a potem bedę najwyżej dalej kombinował.

no właśnie, dużo dylematów, dobrze ująłeś "usportowione lusso" - coś mniej więcej takiego miałem w głowie przy konfigurowaniu, stąd też nierdzewne końcówki, srebrne felgi itp. chromowanych ramek jednak chyba nie zdzierżyłbym, narazie jak jest mi pasuje (chwilowo), pooglądam sobie jakiś czas taką a potem bedę najwyżej dalej kombinował.

Jak jeszcze o tym myślę... To w sumie w Q fabrycznie są i jasne końcówki wydechu, i napis Giulia, i scudetto. A progi i spoiler w karbonie. I to nawet działa :)

Jako kompromis możesz pokusić się o po prostu zdjęcie znaczków :D

dzięki za pomysł, znaczki jednak chcę i te srebrne wpisują się w koncepcję, ale kto wie może na czarne kiedyś wymienię. chyba po świętach na sklep wrzuce też możliwość zamawiania tych lamp oraz znaczków czarnych i może paru innych rzeczy.

Ostatnia edycja:
podjechałem na myjnie, choć przy tej pogodzie to strata czasu i pieniędzy, fotki w warunkach deszczowych tak to wygląda:
20201224_131143.jpg20201224_131148.jpg20201224_131539.jpg20201224_131547.jpg20201224_132257.jpg

Zajebiście wygląda i do srebrnych felg i końcówek wydechu akurat moim zdaniem pasuje bardzo dobrze

Namotałeś kolego w głowach. Lampy super wyglądają

Jak w kawale:
Fajna ta Twoja dziewczyna w łóżku ?
No nie wiem, jedni mówią że fajna, inni że niefajna

Prawie jak QV :)

Wygląda petarda ale chyba jednak stosunek cena/efekt "wow" dla mnie za mało korzystnie wychodzi.

Jak w kawale:
Fajna ta Twoja dziewczyna w łóżku ?
No nie wiem, jedni mówią że fajna, inni że niefajna

Prawie jak QV :)

To jest akurat jego znak rozpoznawczy logo - jest fachowcem gdzie sporo ludzi na tym forum się go radzi, a dziewczynę ma od nowości z salonu.... a ty ?

spoko Panowie, nie jest istotne kto jaką ma Giulię. Ja nie robię Q/GTA ani nie chcę udawać, po prostu auto upiększam wg własnej wizji, robię wygląd jeszcze ciekwaszy i unikalny, tak żeby nie można go było pomylić z innym egzemplarzem a mi się podobał- jak konfigurowałem samochód to wydawało mi się że Misano Blue takie będzie (wtedy ledwo co się pojawiło i tylko w Q/Veloce), ale potem dużo się ich pojawiło (np na torze w Kielcach na jakieś 20-25 Giulii było 4 Misano), że ta unikalność się zgubiła (choć moja jedyna na srebrnych koniczynkach 19" z brązowymi skórami). był czas że żałowałem tego że nie wziąłem naprawdę unikalnego lakieru Lipari Gray (dziś już niedostępny), z czerwonymi skórami i też na srebrnych felgach 19" - raz takie auto z USA widziałem i był obłęd (musi być do tego lakieru jednak odpowiednie słońce i auto czyściutkie). był czas (jak składałem zamówienie), że mogłem brać Q, ale u siebie bym nie dojechał pod dom np dzisiaj (-4C teraz i lekkie oblodzenie - podjazd przez chwilę ok 12%), musiało być coś z Q4, a z pary Giulia/Stelvio to pierwsze wybrałem bo miał być max fun, już z resztą w głowie miałem nowy biznes i wolałem nie szaleć z leasingiem.

faktycznie też trochę miałem opory przed wsadzeniem tych lamp (cena, dzisiejszy biznes daje mi znacznie skromniejsze dochody niż to co robiłem do 2018r), kupiłem je tak trochę do sprzedaży a może dla siebie, jednak kusiły i wylądowały u mnie w aucie po 2 dniach od dostawy. w każdym razie dobrze rozumiem tych którzy mają opory, bo jest to kawał kasy dla wielu, ci co jednak mają wolne środki na zabawę, proponuję im możliwość zakupu grupowego chyba w dobrej cenie - zobaczymy ile osób się zbierze - może kilka forumowych Giulii zyska kolejny smaczek. oczywiście moge zamontować też jeśli ktoś byłby chętny zrobić kompleksowo ( do tego oczywiście inne retrofity/konwersje)

Panowie, po co taki styl? weźcie wyluzujcie, na Święta to tym bardziej wypada się zrelaksować a nie kopać ze sobą.

Panowie, po co taki styl? weźcie wyluzujcie, na Święta to tym bardziej wypada się zrelaksować a nie kopać ze sobą.
+1 niestety coraz więcej chamstwa ostatnio w różnych wątkach. Aż trudno uwierzyć. Opamiętajcie się w końcu co poniektórzy

Wysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka

to tez nie byłbyś rodzynkiem
na trackdayach to i z 20 potrafi sie zebrac, z czego 18 w jednym kolorze :D

w
to akurat piłem do czegoś innego - że niby Q robię z Veloce. a tak, w Q słuszny rosso competizione rządzi, choć mimo że mi się podoba to brałbym inny

Amortyzatory
Powrót