[Giulietta] Lampy LED tylnia klapa - PROBLEM

Auto
Giulietta MA 1.4 170km
Witam wszystkich,

problem jaki mam jest taki, że LED'y w prawej tylnej lampie (na klapie) przestały się świecić (działają światła przeciwmgielne / cofania).

Czy macie pomysł co mógłbym sprawdzić aby dowiedzieć się co jest uszkodzone - czy to lampa czy wiązka?

Lampy na lewą stronę przełożyć nie mogę bo wtyczka jest lustrzana i kable ułożone są odwrotnie. Znowu napięcie na LED'ach chyba nie jest stałe bo zarówno w tej jak i działającej (lewej) lampie nie mam poprawnych odczytów z miernika.

Ewentualnie, czy byłby ktoś miły z Warszawy i mógłby umówić się ze mną abym mógł podłączyć moją lampę do jego Giulietty celem sprawdzenia ?

pozdrawiam,
Maciej Maciejewski

Czy macie pomysł co mógłbym sprawdzić aby dowiedzieć się co jest uszkodzone - czy to lampa czy wiązka?

100% wiązka

Lampy na lewą stronę przełożyć nie mogę bo wtyczka jest lustrzana i kable ułożone są odwrotnie. Znowu napięcie na LED'ach chyba nie jest stałe bo zarówno w tej jak i działającej (lewej) lampie nie mam poprawnych odczytów z miernika.

Ledy zasilane są impulsowo, zwykły miernik nic sensownego nie pokaże.

a zobacz cy cie pękło tam nic, u mnie pękł zaczep jeden na tym panelu białym panelu z żarówkami i nie świecił się własnie pasek led,

dociśniecie go pomagało, ale mocniejsze zamkniecie klapy i znowu przestawało działać.

Mi nie świecił jeden pasek ledów na klapie. Tak jak chłopacy wyżej pisali, przetarła się wiązka kabli w elastycznej gumie pomiędzy klapą, a "resztą" auta.

Amortyzatory
Powrót