[159] Lampki sygnalizacyjne

jadzia

Użytkownik
Auto
159 2,4 200 KM
Taka ciekawostka.
W instrukcji jest napisane że lampka ciśnienia oleju zapala się i gaśnie po uruchomieniu silnika. Ale na wyświetlaczu "rekonfigurowanym" nie ma takiej lampki.
Nie ma też lampki z symbolem akumulatora. W AR 156 były obie i gasły po odpaleniu silnika.
Skąd mam wiedzieć, że altek nie ładuje albo ciśnienie oleju jest za niskie? Tylko MES?

Info na wyświetlaczu między, zegarami. Jak cisnienie oleju za niskie to masz informacje o niskim poziomie ciśnienia oleju. Alternator to kontrolkę wyświetli akumulatora u komunikat słowny.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Ale na tym wyświetlaczu jest informacja o poziomie oleju, nie o ciśnieniu. A gdzie wyświetli kontrolkę aku, jeśli takiej nie przewidziano?

Właśnie wyświetli na tym między zegarami chyba, że Twoja alfa ma najmniejszy i najbiedniejszy wyświetlacz ale też i wtedy powinna być taka informacja. Niskie ciśnienie to "oil pressure low" czy, jakoś tak i to jest, taka informacja, nie ma "lampki alladyna". A brak ładowania to będzie wyświetlony akumulator z pixeli (miałem już tak w 147) i może być komunikat "battery charge low" lub coś podobnego.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

na podłodze mam alfatex, więc chyba nie skąpili na wyświetlaczu. Jeśli nie ma lampki "aku", to co ma się wyświetlić?

Są kontrolki, wyświetlają się w lewym dolnym rogu tam gdzie śnieżynka przy niskich temperaturach. Można je wywołać testowo mesem.

Edit:

W załączniku zdjęcia zapożyczone od nas z forum.

22.jpg
23.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót