Twiti2
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 166 3,0 V6 226KM +LPG, 10.1999r. ZF4HP20, paint-VULCANO NERO
Witam grono, Sprawa wygląda tak iż bella już tydzień na warsztacie z powodu regeneracji rozrusznika ( nie miał siły obracać bo zapierał się już na tulejkach) oraz alternatora ponieważ ładowanie było już znikome, teraz już kręci jak nowy i ładowanie w porządku z tym że został jeszcze jeden problem, mierze ładowanie w puszce na grodzi i tam jest normalnie 14,2V a przy pełnym obciążeniu (światła klima wentylator chłodnicy) spada maxymalnie do 13,65V zaś w bagażniku przy akumulatorze jak mierze jest max 12,9V na zimnym a na obciążonym spada do 12,2V.
Końcówki w puszce na grodzi wyczyściłem dokładnie oraz w bagażniku przy Aku to samo i niewiele to dało, moje pytanie więc brzmi czy kombinować i wymieniać najpierw same zakuwki czy zmienić po prostu cały kabel co idzie od grodzi do Aku? oraz czy to idzie jeden kabel czy dwa ? i jeżeli już to jaką długość potrzebuję
kupić? i ostanie to to czy ten kabel idzie pod podłogą czy gdzieś środkiem budy i co proponujecie ?
Końcówki w puszce na grodzi wyczyściłem dokładnie oraz w bagażniku przy Aku to samo i niewiele to dało, moje pytanie więc brzmi czy kombinować i wymieniać najpierw same zakuwki czy zmienić po prostu cały kabel co idzie od grodzi do Aku? oraz czy to idzie jeden kabel czy dwa ? i jeżeli już to jaką długość potrzebuję
kupić? i ostanie to to czy ten kabel idzie pod podłogą czy gdzieś środkiem budy i co proponujecie ?