• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

kuzyn z trójzębem w godle

• Autor wątku Autor wątku bizon2007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No mnie oczy wyszły prawie na wierzch :shock:
Dbaj bo masz o co, super fura !!! gratuluje

dalbym wiele za sztacha z jednej z rur wydechowych :D
swietne auto...

kiedyś kiedyś jak byłem bardzo młody :) kupowałem pisma motoryzacyjne i w jednym numerze był opis quattroporte zakochałem się w nim od razu, śnił mi się po nocach, kilka numerów dalej poznałem inne auto alfe 33 i pamiętam tekst z gazety do dziś pomimo że było to z 16 lat temu (może 18 nie pamiętam dokładnie) "jeśli ktoś szuka mocnych wrażeń niech zakupi wersje 1.7 16v qv" od tamtej chwili istniały tylko dwa auta maserati i alfa ale z racji funduszy kupiłem alfe dziś maserati obok lanci delty integrale i alfy 75 1.8 turbo byłoby moim faworytem pozdrawiam miłośników włoskiej motoryzacji

Myślę , że kiedyś na jakimś zlocie lub spotkaniu będzie mi dane przejechać się tym Diabłem z widelcem :(

nieuniknione za jakiś czas mnie czeka i pierwszą furą jaką bym chciał jechać do ożenku to Quattroporte :D ot takie moje marzenie ;)

Autka piekne ale...skorke by sie przydalo zregenerowac :mrgreen: :mrgreen:
Bedzie jak nypel a tam zaraz dziureczki sie zrobia :roll: :roll:

RESPECT dla "wielkiego brata"....
potezne auto...no i sliczne....
szacunek pełną gębą :o

Ladna kolekcja, tylko to Quattroporte ma chyba troszke wnetrze zaniedbane (chyba ze zdjecie takie wyszlo) w porownaniu do Ghibli.

Lesio napisał:
Ladna kolekcja, tylko to Quattroporte ma chyba troszke wnetrze zaniedbane (chyba ze zdjecie takie wyszlo) w porownaniu do Ghibli.
tylko zdjęcie tak wyszło, w rzeczywistości jest odwrotnie quattroporte jest idealne ma 42000 km.

AA to sorki zwracam honor.

A silnik ma napęd rozrządu przez pasek? Czy łańcuch? Świetna fura.

silnik jest cztero wałkowy, napęd z wału jest paskiem do dwóch wałków/po jednym w każdej głowicy/, a wałki w głowicach są połączone ze sobą łańcuchem od tyłu. :mrgreen:

Czy przypadkiem Twoje Maserati nie stało w zeszłym tygodniu w weekend w galerii krakowskiej? Też było granatowe, tylko miało grill normalny, niechromowany. I większe koła. :) Było to bodajże w niedzielę.

nie, nie to nie byłem ja, wiem że jest od niedawna podobne w krk, ale jeszcze go nie namierzyłem; pozdrawiam :mrgreen:

A ty masz 2.8 czy 2.0? Bo jak 2.0 to bym wielkimi wołami z tyłu pojemność napisał żeby gasić BMki 3.5 litra.... :D

2.0; a swoją drogą to beemę 3.5 litrową zgasiłem kiedyś turbo dieslem 1.9 :mrgreen:

Wygląda na fajną bryczke. A hasła charakteryzujące silnik typu biturbo 24v lub V6 mówią same za siebie!!! Gratuluję maszyny

Amortyzatory
Powrót